6η αγ.: Τα χρειάστηκε η Μπενφίκα
Πριν από λίγες ημέρες η Μπενφίκα μπορεί να έχασε 2-0 από την Μπαρτσελόνα, αλλά απέδειξε ότι εφέτος είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Το Σάββατο, πάντως, τα βρήκε σκούρα κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας.
Η ψυχωμένη Μπέιρα Μαρ άντεξε για μία ώρα κόντρα στην ομάδα του Ζόρζε Ζέσους, ωστόσο μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αφού έβγαλε το ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα των έξι πρώτων αγωνιστικών (μεταξύ άλλων έδωσε εκτός έδρας παιχνίδια με Μπράγκα, Πόρτο και Μπενφίκα).
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό χάρη σε ένα δώρο του Άρτουρ, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά από σουτ που έκανε πάνω στον Σασό. Αυτό είναι, μέχρι στιγμής, το γρηγορότερο γκολ της σεζόν. Στη συνέχεια η Μπενφίκα επέβαλε πλήρως το ρυθμό της (η κατοχή της μπάλας έφτασε μέχρι και το 72%), ωστόσο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, ο Ρούι Ρέγο απέκρουσε το πέναλτι του Ροντρίγο.
Η ανακούφιση για τον Ζόρζε Ζέσους και τους παίκτες του ήρθε στο 58ο λεπτό με το υπέροχο γκολ του Μάξι Περέιρα, ενώ η εξιλέωση για τον Ροντρίγο στο 60ό με κοντινή προσπάθεια, έπειτα από ασίστ του Λίμα. Το τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης κύλησε ήρεμα με τους γηπεδούχους να διαφυλάσσουν το προβάδισμα και να σημειώνουν τη δεύτερη σερί νίκη τους.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
Μπενφίκα – Μπέιρα Μαρ 2-1
(58′ Μάξι Περέιρα, 60′ Ροντρίγο / 5′ Σασό)
Σάββατο 07 Οκτωβρίου
Νασιονάλ – Ζιλ Βισέντε (18:00)
Βιτόρια Σετούμπαλ – Πάσος Φερέιρα (18:00)
Μπράγκα – Ολιανένσε (18:30)
Εστορίλ – Ρίο Άβε (19:00)
Ακαδέμικα – Γκιμαράες (20:30)
Πόρτο – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:45)
Κυριακή 08 Οκτωβρίου
Μορεϊρένσε – Μαρίτιμο (22:15)