28η αγ.: Έγινε της… ανατροπής στο “Βεστφάλεν”
Διακυμάνσεις σπάνιες σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπήρξαν στον αγώνα Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη. Ο νικητής άλλαζε με ταχύτητα... λεπτών και το τελικό 4-4 αποδίδει δικαιοσύνη.
Οι δύο αντίπαλοι επεφύλασσαν ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό, το τέλος του οποίου, βρήκε -δίκαια- προηγούμενη την ομάδα της Βεστφαλίας χάρη σε γκολ του Καγκάβα στο 33ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν πάνω από 10 πάσες, ο Σμέλτσερ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κελ πήρε την κεφαλιά από τον Κβιστ και ο Ιάπωνας επιθετικός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.
Με το “καλημέρα” του δευτέρου μέρους, η Ντόρτμουντ σημείωσε και δεύτερο γκολ. Στο 49ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο Χούμελς βρήκε με μία καλοζυγισμένη, διαγώνια μπαλιά τον αμαρκάριστο Μπλαστσικόφσκι, ο οποίος κοντρόλαρε και πλάσαρε με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ούλριχ.
Όσοι πίστεψαν ότι το τελευταίο 25λεπτο θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα διαψεύστηκαν οικτρά, αφού η Στουτγκάρδη άγγιξε την ισοφάριση στο 67′ (μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάιναλ, ο Σούμποτιτς λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ), αλλά εν τέλει πήγε να κάνει την ανατροπή της χρονιάς.
Στο 71ο λεπτό ο Ιμπίσεβιτς με κοντινό πλασέ μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σίμπερ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τα τρομερά αμυντικά κενά της Ντόρτμουντ σε δύο περιπτώσεις, κάνοντας το 3-2!
Είχε έρθει η ώρα των γηπεδούχων να φτάσουν σε μία μεγάλη ανατροπή. Στο 82ο λεπτό ο Χούμελς με ευθύβολο σουτ στη δεξιά γωνία του Ούλριχ ισοφάρισε, ενώ στο 87ο ο Πέρισιτς με εν κινήσει πλασέ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 4-3!
Ο τελευταίος λόγος ανήκε στην Στουτγκάρδη, η οποία σκόραρε με τον Γκέντνερ στο δεύτερο λεπτό των καθσυτερήσεων και διαμόρφωσε το εκπληκτικό 4-4!
Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ διεύρυνε το ρεκόρ της στους 22 αήττητους αγώνες πρωταθλήματος (18 νίκες – 4 ισοπαλίες), αλλά αύξησε κατά μόλις ένα βαθμό τη διαφορά της από την Μπάγερν (παίζει το Σάββατο με την Νυρεμβέργη).
Στον αντίποδα η Στουτγκάρδη με την επική της ανατροπή πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, πιάνοντας στην 5η θέση τις Λεβερκούζεν και Βέρντερ, οι οποίες παίζουν το Σάββατο (31/03).
Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής
Ντόρτμουντ – Στουτγκάρδη 4-4
(33′ Καγκάβα, 49′ Μπλαστσικόφσκι, 82′ Χούμελς, 87′ Πέρισιτς / 71′ Ιμπίσεβιτς, 77′, 79′ Σίμπερ, 92′ Γκέντνερ)
Σάββατο 31 Μαρτίου
Λεβερκούζεν – Φράιμπουργκ (16:30)
Άουγκσμπουργκ – Κολονία (16:30)
Καϊζερσλάουτερν – Αμβούργο (16:30)
Νυρεμβέργη – Μπάγερν (16:30)
Βέρντερ – Μάιντζ (16:30)
Χέρτα – Βόλφσμπουργκ (19:30)
Κυριακή 01 Απριλίου
Ανόβερο – Γκλάντμπαχ (16:30)
Χόφενχαϊμ – Σάλκε (18:30)