Κάτω το σχέδιο σταθερότητας
Τοσχέδιοσταθερότητας του Παντελή, το splatter του Αναστόκαιο "σοβαρός άνθρωπος" του Κοέν.
Το πανό που σηκώθηκε στα Προπύλαια «Κάτω το σχέδιο σταθερότητας» τα λέει όλα και η πέννα του ποιητή δεν μπορεί να προσθέσει ούτε λέξη. Ελπίζω ότι το ίδιο δεν ισχύει και με τους οπαδούς του Ηρακλή όταν άκουσαν το σχέδιο σταθερότητας, που είπε ο νέος μάνατζερ της ομάδας Ανδρέας Παντελής. Όχι ακριβώς σχέδιο, αλλά την πρόθεση να βάλει σιγά – σιγά λεφτά στον Ηρακλή καλύπτοντας τις υποχρεώσεις της ομάδας με την προοπτική του χρόνου να τον κάνει αυτοχρηματοδοτούμενο.
Οι μάνατζερ, σε γενικές γραμμές, πείθουν περισσότερο από τους Μεσσίες. Το μεγάλο ερώτημα όμως με τον Παντελή είναι τι του ήρθε και μπλέκεται. Οπαδός του Ηρακλή προφανώς δεν ήταν, λεφτά από το ποδόσφαιρο -τουλάχιστον νόμιμα- είναι αδύνατον να βγάλεις αυτές τις εποχές και ο Ηρακλής δεν ήταν ο μοναδικός του στόχος αφού πριν είχε εμφανισθεί σαν ενδιαφερόμενος να αγοράσει τη Δόξα Δράμας. Οπότε, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου να δω τι στο καλό περιμένει να βγάλει. Και σας το λέω, όταν ακούτε ότι κάποιος θέλει να προσφέρει αλλά δεν βλέπετε τι μπορεί να του προσφερθεί, διατηρήστε τις και εσείς.
Όχι φυσικά ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι και ανάμεσα μας δεν υπάρχουν και ιδεολόγοι. Όπως, για παράδειγμα, ο Ντιμπαλά του ΠΑΣ. Ολο και κάτι του χρώσταγε η ομάδα, ο Αναστόπουλος του υποσχέθηκε ότι θα το πάρει, μεσολάβησε στον Χριστοβασίλη για να ξηγηθεί, ο πρόεδρος καθάρισε και ο allenatore Nicolo, περήφανος για τη μεσολάβηση, έβγαλε τον Ντιμπαλά να φάνε. «Καθόμαστε λοιπόν στο εστιατόριο και ο μαύρος έχει κατεβάσει μια μούρη, να. Τον ρωτάω λοιπόν αν πληρώθηκε και μου απαντάει «Yes» αλλά η μούρη μέχρι το πάτωμα. «Τι έχεις τότε ρε ;». «Χάσαμε οι μπλε από τους κόκκινους στην προπόνηση, μου απαντάει. Ακου ρε τον gay! Τον πείραζε που είχανε χάσει οι μπλε από τους κόκκινους…».
Aν o ΠΑΣ δεν κερδίσει μεθαύριο τον Αστέρα, πάει και τέλειωσε. Και μαζί του κι ο Αναστόπουλος. Ο allenatore δεν είναι από τους ανθρώπους που γουστάρουν τα splatter ούτε τους υποβιβασμούς των ομάδων και σε περίπτωση ήττας αυτό μοιάζει το τέλος του. Οσο για προγνωστικά, το ματς με το Λεβαδειακό και τα ντεσού πριν το ματς κάνανε κουβάρια τον ΠΑΣ. Ακούγεται ότι ο Μαϊστόροβιτς και ο Σίσιτς έχουν τελειώσει, ιδιαίτερα μετά από τσαμπουκάδες που γίνανε στην επιστροφή, και παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας τον τελευταίο καιρό είναι νεκρός, μπορεί να κερδίσει τον αποθαμένο. «Χαίρετε καντηλανάφται, το κορμί μου αναπάφτε, κοίτωμαι νεκρός, πεθαμένος και νεκρός» που έλεγε κι ένα παλιό τραγούδι του Μποστ.
Οσο για το σημερινό βράδυ, υπήρχε μία πρόσκληση για τους Μικρούτσικο – Κούτρα κ.λ.π., αλλά επειδή τους είχα δει πέρσι και πρόγραμμα μάλλον δεν άλλαξαν (διότι ο Μικρούτσικος είναι κομμάτι σιτεμένος για να του βγάλουν φυλλάδιο και να πάει στα καράβια) και μετά τους «Αγαμους Θύτες» στο Ζυγό ξαναζεσταμένο πρόγραμμα δεν αντέχω, πήγα πάσο. Υπήρχε άλλη πρόσκληση για το Venue που νομίζω ότι έχω πάει μια φορά ένα μισάωρο και το καθήκον μου το έχω εκπληρώσει, αφού τα νταμπαντούμπα της παραλίας είναι για να κάνεις τον ωραίο στις γκόμενες, πράγμα που στην ηλικία μου είναι κομμάτι γελοίο.
Οπότε αποφάσισα να πάω παίξω δεύτερη κολλητή μέρα τένις, αλλά σήμερα διπλό, και μετά να πάω να δω το «Ενας σοβαρός άνθρωπος» που δεν το είδα και γουστάρω και τους Κοέν. Αύριο θα ξηγηθώ «Τιμογιαννάκης», για να έχετε μια απ’ έξω γνώμη αν η ταινία βλέπεται.