Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (vids)
Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-0, στο πρώτο παιχνίδι των ερυθρόλευκων μπροστά στο κοινό τους. Οι Πάντελιτς (36'), Φουστέρ (62') και Φυτανίδης με αυτογκόλ (72'), τα τέρματα των Πειραιωτών. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης.
Ήταν ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός κόντρα σ’ έναν Αστέρα Τρίπολης όπου είχε… ξεχάσει να φύγει από το Ολυμπιακό Στάδιο και την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ιμπαγάσα, σε κάθε κατεβασιά τους είχαν ευκαιρία για γκολ. Το τελικό σκορ μπορεί να ήταν 3-0 αλλά θα μπορούσε να είναι και διπλάσιο…
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δημιούργησε όσες κλασσικές ευκαιρίες δεν έχει δημιουργήσει σε όλα τα φετινά παιχνίδια του. Οι ερυθρόλευκοι με αφετηρία της επιθετικής τους δραστηριότητας τον Ιμπαγάσα και τους ακραίους Ρόμενταλ-Ριέρα, έφταναν κατά κύματα στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης.
Η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό είχε πρωταγωνιστές τους Ρόμενταλ και Πάντελιτς με τον Δανό να βρίσκει τον Σέρβο, ο οποίος με σουτ από τη μικρή περιοχή είδε τη μπάλα να σταματά στον Φυτανίδη και να περνάει κόρνερ. Ο Αστέρας έκανε μία και μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Αράς να σουτάρει έξω από την περιοχή και το Νικοπολίδη να απομακρύνει σε κόρνερ.
1′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ρόμενταλ να κάνει το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, τον Φουστέρ να πιάνει το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ.
8′ Σουτ του Αράς από τη γωνία της περιοχής, ο Νικοπολίδης διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ.
17′ Ο Πάντελιτς επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά.
27′ Kομπίνα από τους “ερυθρολεύκους” σε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Ιμπάγασα να πατάει στον Ριέρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντεγκρά.
36′ Γκολ: Ο Ριέρα σεντράρει από δεξιά, ο Πάντελις στην καρδιά της άμυνας πιάνει τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα χτυπάει στο κεφάλι του Μπαρτολίνι και καταλήγει στα δίχτυα του Ντεγκρά.
47′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με το σουτ του Πάντελιτς μέσα από την περιοχή να περνάει μόλις άουτ.
51′ ο Αστέρας απειλεί για δεύτερη φορά στο ματς με το δυνατό σουτ του Μπαστία να σταματάει στις γροθιές του Νικοπολίδη.
56′ Ο Ριέρα μπαίνει στην περιοχή, κάνει το σουτ, αλλά ο Ντεγκρά απομακρύνει σωτήρια.
59′ Ο Πάντελιτς επιχειρεί το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.
61′ Ο Μπαρτολίνι τζαρτζάρει τον Τοροσίδη έξω από την περιοχή με τον Παμπορίδη να δείχνει αυστηρή 2η κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα ο οποίος αποβάλλεται.
62′ Γκολ: Ο Φουστέρ σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή μετά από στρώσιμο σε εκτέλεση φάουλ και κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό.
69′ O Παμπορίδης ακυρώνει γκολ του Αστέρα καταλογίζοντας -λανθασμένα- φάουλ στη φάση.
72′ Γκολ: Ο Ιμπαγάσα σεντράρει από δεξιά, ο Ντεγκρά παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας προκειμένου να απομακρύνει όμως αυτή χτυπά στα πόδια του Φυτανίδη και καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 3-0.
89′ Κόκκινη κάρτα στον Μπαστία ο οποίος χτυπάει προκλητικά εκτός φάσης τον Ντουντού και δικαιολογημένα αποβάλλεται.
Στο 13ο λεπτό ο Ρόμενταλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ντεγκρά. Ο ρυθμός του Ολυμπιακού ανέβαινε λεπτό με λεπτό, ο κόσμος ζεσταινόταν από τις ωραίες συνεργασίες των ποδοσφαιριστών του Βαλβέρδε και ο Αστέρας ήταν απλός παρατηρητής του αγώνα. Ευτυχώς για τους Αρκάδες, παρατηρητής δεν ήταν ο Ντεγκρά, ο οποίος με ωραία απόκρουση σε σουτ του Ριέρα μετά από πάσα του Ιμπαγάσα, κράτησε όρθιο τον Αστέρα Τρίπολης.
Αυτό που έκανε ο Αργεντινός γκολκίπερ στο 26 δε μπόρεσε να το κάνει δέκα λεπτά αργότερα, όταν σε σέντρα του Ριέρα, o Πάντελιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μπαρτολίνι και κατέληξε στα δίχτυα των κιτρινομπλέ. Η επιθετική παρουσία του Ολυμπιακού στην περιοχή του Αστέρα συνεχίστηκε και μετά το 1-0. Στο 40ο λεπτό ο Φουστέρ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Ρόμενταλ ο οποίος από διαγώνια θέση ανάγκασε τον Ντεγκρά σε μια ωραία απόκρουση με το πόδι.
Το δεύτερο μέρος άρχισε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο… ο Ολυμπιακός πίεζε, ο Αστέρας δεν είχε λύσεις και ο Ντεγκρά έσωζε ότι μπορούσε… Η μόνη αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν το σουτ του Μπαστία το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Νικοπολίδης (51′). Πέντε λεπτά αργότερα ο Ριέρα μπήκε με ωραίο τρόπο στην περιοχή, έκανε το σουτ και ο Ντεγκρά απομάκρυνε.
Στο 62ο λεπτό η αριθμητική ισορροπία άλλαξε, καθώς ο Μπαρτολίνι αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Φουστέρ με δυνατό σουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ριέρα έκανε το 2-0.
Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Αράς ο Πουλίδο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παμπορίδης σφύριξε φάουλ; Μετά από αυτή τη φάση, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα καρέ του Ντεγκρά και με αυτογκόλ του Φυτανίδη, έπειτα από σέντρα του Μιραλάς, έφτασε στο 3-0, ενώ είχε προηγηθεί κακή απόκρουση του τερματοφύλακα των Αρκάδων.
Στο 74ο και 75ο λεπτό ήταν η σειρά του Μιραλάς να δείξει την ποιότητα του. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με δύο πολύ ωραίες ενέργειες μέσα από την περιοχή της ομάδας της Τρίπολης, βρήκε χώρο για σουτ, τα δοκίμασε αλλά ο Ντεγκρά δήλωσε παρών.
Ο Αστέρας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς η κοκορομαχία Μπαστία-Ντουντού δε βγήκε σε καλό στον Αργεντινό μέσο της Τρίπολης, καθώς (ενώ είχε κίτρινη) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη από τον Παμπορίδη για χτύπημα εκτός φάσης στον Βραζιλιάνο.
Κλειδί του αγώνα:
Ο χώρος των χαφ, στον οποίο επικράτησε κατά κράτος ο Ολυμπιακός ήταν ο πιο καθοριστικός τομέας στην εξέλιξη του αγώνα. Η χρησιμοποίηση του Καρέρα αντί του Κερ δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα που είχε ο Βλάχος, καθώς οι Ντουντού και Φουστέρ έκαναν πάρτι στα χαφ βάζοντας στη μέση τον Μπαστία που αμυντικά δεν είχε συμπαραστάτη.
MVP:
Δίνει κίνηση στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και συνδέει με άψογο τρόπο την επικοινωνία του Πάντελιτς με τους αμυντικούς μέσους. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έχει μεγάλη ποιότητα ενώ είναι και ιδιαίτερα παραγωγικός στη δημιουργία φάσεων.
Αδύναμος Κρίκος:
Ο Μπρούνο Ουριμπάρι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τις μπαλιές του Ιμπαγάσα στην πλάτη της αριστερής αμυντικής γραμμής του Αστέρα. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πολλές παρόμοιες φάσεις από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης με τον Ουριμπάρι να μη μπορεί να τους σταματήσει.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β.ΠΑΜΠΟΡΙΔΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ: Δ.ΓΚΑΓΚΑΣ, Δ.ΜΠΙΤΣΙΔΗΣ