6η αγ: Θρίαμβος της Μάιντς, γκολ ο Γκέκας, πήρε μπρος ο Γκραφίτε (VIDS)
Αφού πέρασε με απόλυτη επιτυχία και το πιο δύσκολο τεστ της Μπουντεσλίγκα, η Μάιντς μπορεί να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα φέτος. Η μέχρι στιγμής μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος νίκησε μέσα στην “Αλιάνζ Αρίνα” την Μπάγερν με 2-1 και έκανε το 6 στα 6 στις έξι πρώτες αγωνιστικές προς γενική κατάπληξη. Ο Γκέκας (4o φετινό γκολ) άνοιξε το δρόμο στη νίκη της Αϊντραχτ με 2-0 επί της Νυρεμβέργης.
Η Μάιντζ έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 15′ με τον Αλάγκουι. Η Μπάγερν στριμώχθηκε στα σχοινιά αλλά η τύχη την βοήθησε προσωρινά με την ισοφάριση στον τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με το αυτογκόλ του Σβένσον. Στην επανάληψη, ο φαν Γκάαλ φρέσκαρε την ομάδα του αλλά αντί να έρθει το 2-1, η Μάιντζ
σόκαρε το γήπεδο σκοράροντας με τον Σαλάι στο 77′.
Στο ντέρμπι της ημέρας τα πάντα κρίθηκαν στο 85′, αλλά για να φθάσουμε ως εκεί υπήρξε συναρπαστική εξέλιξη. Η Βέρντερ Βρέμης προηγήθηκε του Αμβούργου με 2-0, χάρη σε αυτογκόλ του Ντεμέλ στο
25′ και γκολ του Αλμέιδα τρία λεπτά μετά. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στην επανάληψη και μείωσαν στο 59′ με τον Φαν Νίστελροϊ. Με το ίδιο σκηνικό το προβάδισμα της Βέρντερ πήγε…περίπατο, αφού ο Π
ιτρόιπα έφερε τον αγώνα στα ίσια στο 63′. Τελικά ο Ούγκο Αλμέιδα έβαλε την υπογραφή του στο ντέρμπι και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα χάρισε στην ομάδα του την 2η νίκη της στο πρωτάθλημα.
H Aϊντραχτ ήθελε τη νίκη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και την πήρε σχετικά εύκολα αφού ο Γκέκας άνοιξε το σκορ 17′. Για αρκετή ώρα όμως το παιχνίδι δεν ξεφεύγε από το εύθραστο 1-0 μέχρι που ήρθε ο Κρις στο 88′ για να κλειδώσει τη νίκη των γηπεδούχων. Ο Γιώργος Τζαβέλλας όχι μόνο αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης αλλά ήταν και ο παίκτης που σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Γκέκα από χτύπημα κόρνερ.
Στην “Αουφ Σάλκε Αρίνα” η Σάλκε είδε το χάρο με τα μάτια της αφού στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Γκλάντμπαχ. Ο προπονητής των γηπεδούχων Φέλιξ Μάγκατ έκανε δύο αλλαγές στα πρώτα έξι λεπτά της επανάληψης, η ομάδα του μείωσε νωρίς (στο 52′ με τον Χούντελααρ) αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι το 87′ για να λυτρωθεί. Ακριβώς τότε, ο Ραούλ, με το πρώτο του γκολ στην Μπουντεσλίγκα, χάρισε στη Σάλκε το βαθμό της ισοπαλίας.
Στην έδρα της Σαν Πάουλι, η Ντόρτμουντ πιστοποίησε ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μία εβδομάδα μετά τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της Σάλκε, νίκησε εκ νέου με 3-1. Η νίκη εξασφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της επανάληψης όταν με τέρματα των Κακάουα και Γκρόσκρεουτς η Ντόρτμουντ ξεπέρασε το σκόπελο του 1-1 του ημιχρόνου.
Στην Στουτγκάρδη η Λεβερκούζεν δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την τοπική ομάδα η οποία βυθίστηκε στο βαθμολογικό πίνακα. Ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε μέσα σε δέκα λεπτά αφού ο Χίπια άνοιξε το σκορ στο 19′ ο Βιντάλ διαμόρφωσε το 0-2 στο 21′ και στο 30′ ο Καμορανέζι άφησε την Στουτγκάρδη με 10 παίκτες.
Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Βόλφσμπουργκ να πανηγυρίζει την 3η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Γκραφίτε είχε ανοίξει προσωπικό λογαριασμό στο προηγούμενο παιχνίδι των “λύκων” και συνέχισε το σερί του. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, φθάνοντας τα 4 στο πρωτάθλημα. Παράλληλα έδωσε τέλος στον προβληματισμό του Στιβ ΜακΛάρεν και των συνεργατών του. Ο Σισέ ισοφάρισε προσωρινά για τη Φράιμπουργκ, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί το 2ο συνεχόμενο τέρμα του.
To καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του
στην Μπουντεσλίγκα πραγματοποιεί το Ανόβερο. Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Καϊζερσλάουτερν ο Αμπντελάουε σκόραρε και της χάρισε τη νίκη που την φέρνει στην
3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου
Κολωνία-Χοφενχάιμ 1-1
(17′ Ποντόλσκι-54′ Μπα)
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
Mπάγερν-Μάιντς 1-2
(45′ Σβένσον (αυτ)-15′ Αλάγκουι, 77′ Σαλάι)
Aϊντραχτ-Νυρεμβέργη 2-0
(17′ Γκέκας, 88′ Κρις)
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 2-2
(52′ Xoύντελααρ, 87′ Ραούλ-15′ (πεν) Ντιμς, 43 Μπράντλεϊ)
Σαν Πάουλι-Μπορούσια Ντόρμουντ 1-3
(26′ Xένιγκς-17′ και 61′ Γκροσκρεουτς, 50′ Κακάουα)
Στουτγκάρδη-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4
(53′ Koυζμάνοβιτς-19′ Χίπια, 21′ Βιντάλ, 69′ Μπάλιτς, 88′ Σαμ)
Βέρντερ-Αμβούργο 3-2
(25′ αυτ. Ντεμέλ, 28′, 85′ Αλμέιδα – 59′ Φαν Νίστελροϊ, 63′ Πιτρόιπα)
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-1
(25′, 64′ Γκραφίτε – 36′ Σισέ)
Καϊζερσλάουτερν-Αννόβερο 0-1
(33′ Αμπντελάουε)
Μπάγερν-Μάιντζ 1-2
Αϊντραχτ-Νυρεμβέργη 2-0
Βέρντερ – Αμβούργο 3-2
Σαν Πάουλι – Ντόρτμουντ 1-3
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 2-2
Bόλφσμπουργκ – Φράιμπουργκ 2-1
Καϊζερσλάουτερν – Ανόβερο 0-1