ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

28η αγ.: Γκέλαρε η Άλκμααρ, την προσπέρασε ο Άγιαξ

Μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας καμαρώνει ο Άγιαξ μετά την "εξάρα" επί της Χέρακλες και την απώλεια της Άλκμααρ στο Άρνεμ (2-2 με τη Φίτεσε).

28η αγ.: Γκέλαρε η Άλκμααρ, την προσπέρασε ο Άγιαξ

Ο χορός των γκολ στην “Αρίνα” του Άμστερνταμ άρχισε στο 25ο λεπτό με εξ επαφής πλασέ του Γιάνσεν, έπειτα από γύρισμα του Εμπετσίλιο. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο τελευταίος με κεφαλιά σε κενή εστία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 53′, όταν ο Έρικσεν με σουτ (η μπάλα βρήκε και σε πόδι αντιπάλου), έκανε το 3-0.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ανίτα συνεργάστηκε ωραία με τον Ντε Γιονγκ και με πλασέ έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ενώ στο 72′ ήταν η σειρά του τελευταίου να παραβιάσει την εστία του Πάσβιρ με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σίγκθορσον με προβολή σε κενή εστία.

Αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο για περίπου μισή ώρα, η Άλκμααρ δεν μπόρεσε να αποδράσει από το Άρνεμ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Η ΑΖ προηγήθηκε με κοντινή κεφαλιά του Άλτιντορ στο 32′, όμως, ο Κασία στο 35′ (με ψηλοκρεμαστία κεφαλιά) και ο Φαν Χίνκελ στο 47′ (με καρφωτή κεφαλιά), έβαλαν σε θέση οδηγού τη Φίτεσε.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν πριν ακόμη συμπληρωθεί μία ώρα στην αναμέτρηση με τον Πόουλσεν, αλλά η αποβολή του Χόλμαν τέσσερα λεπτά αργότερα (στο 63′), έπαιξε σημαντικό ρόλο για να παραμείνει το 2-2 μέχρι τέλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά από τη σεζόν 1956-57, η διαφορά μεταξύ των έξι πρώτων της βαθμολογίας είναι στους 4 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Ουτρέχτη – Εξέλσιορ 3-2

Χρόνινχεν – Χέρενβεν 1-3

Αϊντχόφεν – Φένλο 2-0

Τβέντε – Ρόντα 2-0

Φέγενορντ – Μπρέντα 3-1

Ναϊμέχεν – Ντε Γκράαφσαπ 2-0

Άγιαξ – Χέρακλες 6-0

Βάλβαϊκ – Ντεν Χαγκ 1-0

Φίτεσε – Άλκμααρ 2-2

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK