Α1 Γυναικών: Πασαρέλα και βραβεύσεις στην κλήρωση
Σε μια λαμπρή εκδήλωση, παρουσία 400 και πλέον, αθλητριών, προπονητών, παραγόντων και σπουδαίων ονομάτων και προσωπικοτήτων του ελληνικού βόλεϊ, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (27/09) στην Τεχνόπολις στο Γκάζι η παρουσίαση και η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για τη σεζόν 2010-2011.
Την παράσταση έκλεψαν οι δώδεκα αθλήτριες-μοντέλα Νίκη Μουζάκη (Πανελλήνιος), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πειραματικό), Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), Άννα Καβαθά (Ολυμπιακός), Ζένια Τσίμα (Μαρκόπουλο), Φένια Παπαγεωργίου (ΑΕΚ), Ράνια Γκούζου (Πανιώνιος), Ειρήνη Κελεσίδου (Ηρακλής Θεσ.), Τζίνα Λαμπρούση (Ηρακλής Κηφ.), Ελένη Ιχτιάρη (Κερατέα), Ευδοξία Γεροβασιλείου (Ανατόλια), Αποστολία Νούσια (ΕΑ Λάρισας)) που παρέλασαν με φορέματα του σχεδιαστή Γιάννη Τόγκου και του οίκου μόδας Kathy Heyndels.
Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου που στο καλωσόρισμά της επεσήμανε: « Αγαπώ πολύ το άθλημα και τους ανθρώπους του βόλεϊ, έχοντας υπάρξει κι εγώ αθλήτρια. Σήμερα η εκδήλωση έχει τρεις πτυχές. Την φιλανθρωπία, τον αθλητισμό και την κομψότητα».
Τα έσοδα από τη δημοπράτηση δύο από τα φορέματα των κοριτσιών θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Παρουσιάστηκε επίσης το νέο σήμα του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών και οι αρχηγοί όλων των ομάδων φωτογραφήθηκαν με… φόντο τη «Γυναικεία υπόθεση».
Ο φιλανθρωπικός σκοπός της εκδήλωσης είναι για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το παρών έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος που στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: « Η Βίκυ μού θύμισε το ξεκίνημα του συλλόγου 15 χρόνια πριν από τον μικρό Ανδρέα που ήταν αθλητής του μπάσκετ και του στίβου. Το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι κοντά στον αθλητισμό και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η σχέση, όχι πάντα οικονομική για να δείξουμε πως το μέλλον μας είναι αισιόδοξο. Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τις αθλήτριες και τους παράγοντες. Στον αγώνα σας να σκέφτεστε και τον δικό μας αγώνα που είναι η επιβίωση των παιδιών».
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέβηκε στο βήμα και τόνισε: « Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος γιατί είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις μας στο νέο ξεκίνημα της ομοσπονδίας κι ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο που τη βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, αλλά και προερχόμενοι από μια δύσκολη περίοδο του αθλήματός μας. Θέλουμε να φτάσουμε το γυναικείο βόλεϊ να είναι το πρώτο γυναικείο άθλημα στη χώρα μας. Και μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν αθλήτριες, θέλει λίγη προσπάθεια. Η φιλοσοφία της ομοσπονδίας έχει αλλάξει και όλοι πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι. Ευχαριστώ πολύ την Τεχνόπολις που μας φιλοξενεί, τη συμπατριώτισσά μου Βίκυ Χατζιβασιλείου, τον σχεδιαστή των φορεμάτων Γιάννη Τόγκο, τον project manager της εκδήλωσης Στάθη Νικολούζο και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση με τα φαινόμενα βίας».
Οι βραβεύσεις
Τη Σοφία Δρούγκα, που αποχώρησε πρόσφατα, βράβευσε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιάννης Στουραϊτης. Την Αγκι Μπάμπουλη, για την πολυετή της προσφορά στο βόλεϊ, βράβευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Παναγιώτης Σιδέρης.
Η MVP του πρωταθλήματος Μπριζίτκα Μόλναρ του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση καθώς συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής Σερβίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της ο γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού Στέφανος Αυγουλέας και τη βράβευση έκανε ο πολυνίκης προπονητής Τάκης Φλώρος. Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου που βραβεύτηκε για την προσφορά της στο άθλημα, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη λόγω της εγκυμοσύνης της. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της η Ξανθή Μυλωνά και την απονομή έκανε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, Παναγιώτα Τουρσούγκα.