Αμφίβολη η συμμετοχή του Τζινόμπιλι στον πρώτο αγώνα με τους Γκρίζλις
Ορατό είναι το ενδεχόμενο οι Σαν Αντόνιο Σπερς να στερηθούν των πολύτιμων υπηρεσιών του Μανού Τζινόμπιλι στον πρώτο αγώνα της πρώτης φάσης των playoff με τους Μέμφις Γκρίζλις (ξημερώματα Μ. Δευτέρας 18/04).
Ο Αργεντινός άσος τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο στα πρώτα λεπτά της τελευταίας αναμέτρησης της κανονικής περιόδου με τους Σανς στο Φίνιξ και η μαγνητική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε φανέρωσε την εξάρθρωση που έχει υποστεί.
Αυτομάτως η συμμετοχή του στο πρώτο ματς της σειράς με τους Γκρίζλις κρίνεται ως αμφίβολη και σε περίπτωση απουσίας του η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη Δύση θα χάσει τον κορυφαίο της παίκτη στην κανονική περίοδο.
Ο Τζινόμπιλι, ο οποίος διανύει την ένατη σεζόν της καριέρας του στο Σαν Αντόνιο, έχει κατά μέσο όρο 17,4 πόντους και 4,9 ασίστ (σε 80 συμμετοχές) και ολοκλήρωσε τη δεύτερη παραγωγικότερη σεζόν του μετά το 2007-08 όπου είχε 19,5 πόντους.
Στην κανονική περίοδο Σπερς και Γκρίζλις μοιράστηκαν τις νίκες στους τέσσερις μεταξύ τους αγώνες καθώς αμφότερες υπερασπίστηκαν με επιτυχία την έδρα τους.