Η πορεία του Κωνσταντίνου στον Ολυμπιακό (vid)
Ονομα: Μιχάλης
Επίθετο: Κωνσταντίνου
Ημ. γέννησης: 19/02/78
Τόπος: Παραλίμνι, Κύπρος
Θέση: Επιθετικός
Υψος: 1,84μ.
Βάρος: 80κ.
Ομάδες: ΕΝΠ (93-97), Ηρακλής (97-01), Παναθηναϊκός (01-05), Ολυμπιακός (05-08)
Οταν την άνοιξη του 2005 οι ομάδες έκαναν τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, αυτός του Παναθηναϊκού είχε κάποιες ιδιομορφίες. Οι περιπτώσεις Αγγελου Μπασινά και Μιχάλη Κωνσταντίνου υπό άλλες χρονιές θα ήταν αδιαπραγμάτευτες, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αμφότεροι δεν είχαν εξασφαλισμένο μέλλον στην Παιανία.
Ο Κύπριος επιθετικός είχε χάσει τη θέση του στην βασική σύνθεση του “τριφυλλιού”, το συμβόλαιό του έληγε και οι επαφές για την ανανέωσή του δεν ήταν και τόσο… ζεστές. Η συναισθηματική ρήξη είχε επέλθει και ο… “Μιχαλάκης” δεν ήταν και τόσο “τρέλα με την πράσινη φανέλα”.
Ο Ολυμπιακός γνώριζε μέσες άκρες αυτήν την κατάσταση και μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη, αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα κόλπο γκρόσο. Να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που όταν έκανε την πρώτη του προπόνηση στη Λεωφόρο το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Να υπογράψει τον παίκτη που δημιούργησε ρεκόρ εντός των συνόρων κόστος μεταγραφής, αφού η μετακίνησή του από τον Ηρακλή κόστισε περίπου πέντε δισεκατομμύρια δραχμές, ήτοι 15 εκατομμύρια ευρώ!
Η προσέγγιση έγινε, ο “γάμος” επίσης και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, ακολουθώντας το δρομολόγιο Παιανία-Φάληρο, όπως και ο Νικοπολίδης. Ιδιο δρομολόγιο, ίδιες αντιδράσεις από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τη στιγμή που στον Ολυμπιακό αποθέωναν το πρώην “παλτό” και νυν “τανκ”. Σημεία των καιρών…
3 πρωταθλήματα: 2006, 2007, 2008
2 κύπελλα: 2006, 2008
1 σούπερ καπ: 2007
Με τον Γιάννη Οκκά και τον Αρούνα Μπαμπανγκίντα να τον πλαισιώνουν στην επίθεση, ο διεθνής επιθετικός χρειάστηκε λίγο χρόνο για να σκοράρει για “παρθενική” φορά με τη νέα του ομάδα. Το έπραξε στα τέλη Σεπτεμβρίου κόντρα στον Ακράτητο (2-0) και την αμέσως επόμενη αγωνιστική σκόραρε εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ενας τραυματισμός τον άφησε εκτός ομάδας για περίπου ένα μήνα το χειμώνα κι όταν επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2006 συνέχισε να σκοράρει περίπου μια φορά ανά δύο ματς. Ενα από αυτά και κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο 3-2. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε νταμπλούχο Ελλάδας (σκόραρε και στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ), κάτι που είχε επαναλάβει δύο χρόνια νωρίτερα με τους “πράσινους”.
Νέα σεζόν, αλλά όχι η βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Παρά τις προσδοκίες πως ο Κωνσταντίνου θα καταφέρει να πάρει μπροστά και να πιάσει παλαιότερα επίπεδα απόδοσης, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν τα κατάφερε. Σκόραρε στην τρίτη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ κι έκτοτε δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ξανά. Τουλάχιστον όσον αφορά στο πρώτο μισό της σεζόν, αφού στη συνέχεια τραυματίστηκε κι τέθηκε και πάλι νοκ άουτ. Ενα διάστρεμμα στην ποδοκνημική και μία κακή αποθεραπεία δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο δεύτερο μισό της σεζόν και περιορίστηκε σε 11 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο κι 6 στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου σκόραρε και δύο φορές.
Το 2007-08 βρέθηκε στη σκιά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Επιθετικοί με ίδιο στιλ, αλλά ο Σέρβος ήταν η μεταγραφή και το όνομα, άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς και πλέον δεν υπήρχε χώρος για τον Κωνσταντίνου. Για ακόμα μία σεζόν δεν απέφυγε τους τραυματισμούς. Μεταξύ πάγκου κι εξέδρας, είτε λόγω επιλογής προπονητή, είτε λόγω προβλημάτων τραυματισμού, ο 30χρονος επιθετικός δεν πήρε τις ευκαιρίες που χρειαζόταν για να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στην ομάδα. Σκόρπιες συμμετοχές, αρκετές εκ των οποίων ως αλλαγή, κανένα γκολ στο πρωτάθλημα (μόλις ένα στο κύπελλο) και το διαφαινόμενο τέλος ήρθε με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.
| Σεζόν | Πρωτάθλημα | Κύπελλο | Ευρώπη | Σύνολο |
| 2005-06 | 21 (10) | 4 (3) | 3 (0) | 28 (13) |
| 2006-07 | 11 (1) | 2 (0) | 6 (2) | 19 (3) |
| 2007-08 | 10 (0) | 7 (1) | 1 (0) | 18 (1) |
| Σύνολο | 42 (11) | 13 (4) | 10 (2) | 65 (17) |