ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

33η αγ.: Του.. πέναλτι έγινε στο Άρσεναλ-Λίβερπουλ. Η απάντηση του Ντρογκμπά (vid)

Με δύο εύστοχα πέναλτι από τους δύο Ολλανδούς Ρόμπι φαν Πέρσι και Ντιρκ Κάουτ στο 96' και στο 98' (!)ηΆρσεναλ και ηΛίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Λονδίνο, σε ένα "τρελό" ντέρμπι για την 33η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

33η αγ.: Του.. πέναλτι έγινε στο Άρσεναλ-Λίβερπουλ. Η απάντηση του Ντρογκμπά (vid)
Μεγάλη χαμένη φυσικά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, η οποία εκτός του ότι έχασε μέσα από τα χέρια της τους τρεις βαθμούς (είχε την υπεροχή, έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κοσελνί) και
έμεινε στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ (έχουν πλέον τα ίδια παιχνίδια)με αποτέλεσμα τα όνειρα κατάκτησης του τίτλου να ξεθωριάσουν. Όχι πως οι “κόκκινοι” έμειναν ευχαριστημένοι δεδομένου ότι θα μπορούσαν με διπλό να κλείσουν την απόσταση από την πρώτη τετράδα. Τουλάχιστον όμωςο τρόπος όμως που ήρθε ο βαθμός στο “Έμιρεϊτς” τους
άφησε γλυκιά γεύση, μια και προηγουμένως είχανχάσει λόγω τραυματισμού τους Αουρέλιο και Κάραγκερ.

Με έναν εκπληκτικό Ντιντιέ Ντρογκμπά (σ.σ την ήμερα που κυκλοφόρησαν σενάρια για πώληση του) η Τσέλσι γύρισε το παιχνίδι στο Χόθορνς και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ από τον αποκλεισμό κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η ομάδα του Αντσελότι παρουσιάστηκε νωθρή στην αρχή του αγώνα με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρόμιτς. Ο Πίτερ Οντεμβίνγκι έβαλε μπροστά την ομάδα του Ρόι Χόγκτσον και συνέχισε με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ των 14 γκολ που κρατά από τότε που ήταν στη Λιλ. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είχε όμως τις απαντήσεις και αφού πρώτα ισοφάρισε στο 22′, ήταν μέσα και στο 1-2 του Σάλομον Καλού. Οι “μπλε” είχαν γυρίσει το παιχνίδι και στο τέλος του ημιχρόνου ο Λάμπαρντ έκανε το 1-3, παίρνοντας εκδίκηση για το δοκάρι που είχε νωρίτερα. Αυτή τη φορά ο Αντσελότι έριξε στον αγώνα τον Τόρες στο 82′, ο Ισπανός βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε και πλέον συμπλήρωσε 693′ χωρίς γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Στη μάχη της ουράς το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η Γουέστ Χαμ. Τα “σφυριά” έχασαν στις καθυστερήσεις από την Άστον Βίλα και μάλιστα εντός έδρας. Ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ πέτυχε το 49ο τέρμα του με τη φανέλα των “χωριατών” και πλέον κυνηγά μόνο τον Ντουάιτ Γιόρκ (60) στην ιστορία των σκόρερ του συλλόγου. Παράλληλα έγινε η πρώτη εφετινή αλλαγή της Άστον Βίλα που καταφέρνει να βρει δίχτυα. Και όλα αυτά παρά το ότι οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με γκολ του Κιν στο 2′, το οποίο…έσβησε ο Μπεντ μόλις στο 36′.

Νίκη-ανάσα για την Μπέρμιγχαμ, η οποία εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες βασικών από πλευράς Σάντερλαντ και επικράτησε με 2-0. Οι “μαύρες γάτες” γνώρισαν την 8η ήττα στα τελευταία 9 τους παιχνίδια, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ομάδες που τους επιτρέπουν να βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Δύο απ’ αυτές η Μπλάκπουλ με τη Γουίγκαν, η οποία αναμετρήθηκαν στην έδρα της πρώτης. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι “νεοφώτιστοι” έχουν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (69 γκολ) και έφθασαν σε ένα σημαντικό τρίποντο, το οποίο τους έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη. Οι “latics” είχαν σε μεγάλη ημέρα το δίδυμο Ν’ Ζόγκμπια και Ρονταγιέγκα.

Στη μάχη της παραμονής μπαίνει για τα καλά και η Μπλάκμπερν, η οποία έχασε από την Έβερτον με 2-0. Τα “ζαχαρωτά” παραμένουν αήττητα από τις 13/02 και πήραν το τρίποντο με σκόρερ τους Μπέινς, Όσμαν. Ο πρώτος είχε δοκάρι πριν γίνει το 1-0.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Μπέρμιγχαμ-Σάντερλαντ 2-0
(41′ Λάρσον, 66′ Γκάρντνερ)

Μπλάκπουλ-Γουϊγκαν 1-3

(83′ Κάμπελ – 3′ Ρονταγιέγκα, 45′ Νζόγκμπια, 6’αυτ. Ιρντλι)

Εβερτον-Μπλάκμπερν 2-0
(54′ Οσμαν, 75’πεν. Μπέινς)

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 1-3
(17′ Οντεμβίγκι – 22′ Ντρογκμπά, 26′ Καλού, 45′ Λάμπαρντ)

Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα 1-2
(2′ Κιν – 37΄ Μπεντ, 92′ Αγκμπολανχόρ)

Αρσεναλ-Λίβερπουλ 1-1

(96’πεν. φαν Πέρσι – 98’πεν. Κάουτ)

Τρίτη 19/04

Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γ.

Τρίτη 26/04

Στόουκ – Γουλβς

Τετάρτη 27/04

Φούλαμ-Μπόλτον

Τρίτη 10/05

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ


Γουέστ Μπρόμιτς-Τσέλσι 1-3

Έβερτον-Μπλάκμπερν 2-0

Mπέρμιγχαμ-Σάντερλαντ 2-0

Μπλάκπουλ – Γουίγκαν 1-3


szolj hozza: B1-3W

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 1-2


szolj hozza: W1-2A

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK