Θέλει δύο, μπορεί;
Ο τραυματισμός του Πάπε Σο για τον οποίο είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει, η απομάκρυνση Κατσουράνη και η διαφαινόμενη αποχώρηση του Πετρόπουλου τον Ιανουάριο, υποχρεώνουν τον Παναθηναϊκό στο να κινηθεί για αμυντικό μέσο και επιθετικό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Τα ταμεία της ΠΑΕ είναι άδεια αλλά και οι λύσεις στο ρόστερ είναι περιορισμένες, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή. Ο μόνιμα τραυματίας Πάπε Σο και η αποπομπή Κατσουράνη, έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό με κλασικό 6αρι τον Βιτόλο, ο οποίος τραβάει όλο το κουπί με αναπληρωματικό του τον νεαρό Λαγό. Μάλιστα ο Φερέιρα προχωρά σε εσωτερικές κινήσεις για να καλύψει τα κενά στον άξονα και χρησιμοποιεί τον Ζέκα και τον Μαρίνο δίπλα στο Βιτόλο, ενώ στην Ξάνθη επιστράτευσε τον Λουκά Βύντρα ως αμυντικό μέσο, μετά τη χρησιμοποίηση του ως αριστερό μπακ στο παιχνίδι με την Τότεναμ.
Ο Πάπε Σο αποκτήθηκε τον Ιούλιο με θλάση στον τετρακέφαλο, έχασε την προετοιμασία, έπαθε υποτροπή στη συνέχεια και είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει. Ο Σενεγαλέζος μέσος πονάει όταν επιχειρεί να ανεβάσει ρυθμούς και ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα για το προβληματικό του πόδι και σίγουρα τίθεται ένα θέμα για την επιλογή του συγκεκριμένου παίκτη το περασμένο καλοκαίρι.
Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός ψάχνεται ήδη για μέσο, το ιδανικό θα ήταν κάποια λύση δανεικού παίκτη και στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Αντρέ Κάστρο. Ο Πορτογάλος μέσος απασχολεί τον Φερέιρα από το καλοκαίρι του 2010, έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο και η περίπτωση του έχει πέσει και πάλι στο τραπέζι για το “τριφύλλι”.
Οι “πράσινοι” όμως ψάχνονται και για επιθετικό. Ο Φορναρόλι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα και ο Πετρόπουλος δεν βρίσκεται στα πλάνα του Φερέιρα. Μάλιστα ο Έλληνας φορ αναμένεται να αποχωρήσει από την Παιανία τον Ιανουάριο, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του. Μπορεί τον περασμένο Ιούλιο να υπήρχε προφορική συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας του Πετρόπουλου, όμως υπογραφές δεν έπεσαν, το θέμα πάγωσε, ο παίκτης βρίσκεται και πάλι στην εξέδρα και όλα δείχνουν ότι θα φύγει, ακολουθώντας το δρόμο των Καραγκούνη και Κατσουράνη.
Ασφαλώς μέχρι τον Ιανουάριο θα ακουστούν πολλά ονόματα αλλά το οικονομικό πρόβλημα περιορίζει τις λύσεις. Ευκαιρίες πάντως μπορούν να προκύψουν. Για παράδειγμα στον Παναθηναϊκό προτάθηκε το περασμένο καλοκαίρι με 200 χιλιάδες ευρώ ο Ίσμαελ Μπλάνκο, όμως ο Φερέιρα επέλεξε τον Μπρούνο Φορναρόλι.