ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Υγρού: Νίκη – πρόκριση των Γυναικών επί του Καζακστάν

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών ήταν το φαβορί κόντρα στο Καζακστάν, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Β' ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ρώμης και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Η νίκη με 12-6 εξασφάλισε στην Ελλάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση και με αντίπαλο τις ισχυρές ΗΠΑ την τελευταία αγωνιστική θα ψάξει για το κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση.

Παγκόσμιο Υγρού: Νίκη – πρόκριση των Γυναικών επί του Καζακστάν

Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένες στο ματς με τις Καζάκες. Η έλλειψη συγκέντρωσης στον αμυντικό τομέα απέφερε 4 γκολ για τις αντιπάλους μας στην πρώτη περίοδο το τέλος της οποίας βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (4-4).

Οσο κυλούσε η ώρα το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση ανέβαζε την απόδοσή του και με όπλο την σαφώς βελτιωμένη αμυντική τακτική κατάφερε να βάλει τις βάσεις για μία άνετη νίκη. Με επιμέρους σκορ 3-0 στο δεύτερο οκτάλεπτο η Εθνική πήρε προβάδισμα ασφαλείας το οποίο διατήρησε και διεύρυνε μέχρι το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-0, 2-1, 3-1

Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν οι: Ρουμπέση (3), Γερόλυμου (3), Ασημάκη, Λιόση, Αβραμίδου (2), Ψούνη και Αντωνάκου.

Μονάχα με θαύμα (ήττα δική μας από τις ΗΠΑ και νίκη του Καζακστάν επί της Ρωσίας) θα χαθεί η τρίτη θέση του ομίλου για την Εθνική η οποία στην επόμενη φάση, στον νοκ-άουτ αγώνα, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση στον Α’ όμιλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ