Απόλλων Πάτρας – Κολοσσός 76-66
Με επιμέρους 19-12 στην τελευταία περίοδο ο Απόλλων επιβλήθηκε 76-66 του Κολοσσού στην Πάτρα και διατήρησε απόρθητη την έδρα του σε δύο παιχνίδια.
Η εξέλιξη
Ο Απόλλων είχε το πλεονέκτημα από τη στιγμή που το σκορ πήγε αρκετά ψηλά. Με τον Μπολντς να παίρνει και να… τελειώνει επιθέσεις (είτε σκοράροντας είτε κερδίζοντας φάουλ) η ομάδα του Βετούλα προηγήθηκε 20-14 και 40-34.
Ο Στεφανίδης ήταν αυτός που κρατούσε όρθιο τον Κολοσσό, αλλά κανείς άλλος δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων προκειμένου να υποστηρίξει τον Έλληνα γκαρντ που είχε κάνει το 24-27 και το 41-39. Αντίθετα όταν οι Πατρινοί έβαλαν περισσότερους παίκτες στην εξίσωση (Χιλ, Τέιλορ, Πέτροβιτς) ήταν πιο εύκολο να ξεφύγουν ξανά 57-50 και 66-56, μην επιτρέποντας στους “θαλασσί” να ελπίζουν στο τελευταίο 5λεπτο..
Η καλύτερη πεντάδα
1. Ο Ντεμάριους Μπολντς, ο οποίος είναι μια καλαθομηχανή. Ο Κολοσσός δεν βρήκε αντίδοτο και δέχθηκε 25 πόντους από τον Αμερικανό.
2. Ο Πολ Χιλ γιατί έκανε το καλύτερο παιχνίδι του για εφέτος, συνεισφέροντας με δύο σημαντικά τρίποντα.
3. Ο Βλάντο Πέτροβιτς, ο οποίος στον Απόλλωνα διάγει δεύτερη νεότητα. Είχε 8 πόντους και 6 ριμπάουντ.
4. Ο Νίκος Βετούλας, ο οποίος αφύπνισε τους παίκτες του μετά την ήττα στη Χαλκίδα.
5. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης διότι δεν έχασε σουτ (5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές), ό,τι πιο αξιόπιστο είχε ο Κολοσσός.
Το φύλλο αγώνα
Ο Απόλλων είναι άλλη ομάδα στην έδρα του και το απέδειξε. Ο Μπολντς βρήκε ρυθμό και ήταν ασταμάτητος, ο Χιλ έβαλε τα σουτ που έπρεπε και οι ψηλοί έβγαλαν εκτός αγώνα τον Όσμπι. Όσους πόντους κι αν βάλει ο Στεφανίδης, ο Κολοσσός δεν μπορεί να κάνει πολλά αν η άμυνά του δεν λειτουργήσει. Ο Φραγκιάς το ξέρει και γι’ αυτό επιμένει πολύ εκεί.