Τάκης προς τους φιλάθλους: “Θα το πάρουμε το χαρτί”
Λίγη ώρα μετά τις 20:00 άρχισε η ανοιχτή ενημέρωση των φιλάθλων του Ηρακλή στο Κατσάνειο σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην ΠΑΕ και την έφεση που θαασκηθεί στην ΕΠΟ προκειμένου να εξασφαλιστεί ηάδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
Γιάννης Τάκης μίλησε στον κόσμο και ακολούθως δέχτηκε τιςερωτήσεις του. Αρχικά ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής τόνισε πως ”
δεν μπορούν να μας ρίξουν στη δευτεροβάθμια. Ξέρουμε τι δουλειά έχει γίνει αυτόν το χρόνο. Ο Ηρακλής είναι όμηρος του φορτίου που κουβαλάει δέκα χρόνια. Όμηρος της ρεμούλας, των χρεών, των μετόχων-αμετόχων που πετάνε αετό. Οι Κασσάνδρες προέβλεπαν ότι τον Δεκέμβριο δεν θα υπήρχαμε. Μετά έλεγαν ότι θα πέσουμε αγωνιστικά. Η φανέλα, η δύναμη του κόσμου, κράτησαν τον Ηρακλή, αν και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Και επειδή δεν μπορούν να ρίξουν τον Ηρακλή αγωνιστικά, επιχειρούν να τον πλήξουν εξω-αγωνιστικά “.
Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις, ο Γιάννης Τάκης είπε: ” Θα δημοσιοποιήσουμε το σκεπτικό της απόφασης, παραβαίνοντας την αρχή της εμπιστευτικότητας. Επειδή ορισμένα παπαγαλάκια μάς δημιουργούν προβλήματα, εμείς θα δημοσιοποιήσουμε το έγγραφο της επιτροπής. Την Τρίτη θα καταθέσουμε την έφεση και θα ζητήσουμε τάχιστα να εκδικαστεί. Δεν θέλουμε να κρύβονται, δεν θέλουμε τον περσινό εφιάλτη. Να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα και να σχεδιάσουμε την ομάδα της νέας περιόδου “.
Σε ερώτημα για το άνοιγμα όλων των φακέλων απάντησε: ” Πέρσι ζητήσαμε το άνοιγμα φακέλων. Οι άλλες το αρνήθηκαν. Φέτος δύο ΠΑΕ που έπεσαν ζητούν το ίδιο. Μαζί τους. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε την ομάδα. Και με τα δύο χέρια στην καρδιά, σας λέω ότι θα πάρουμε το χαρτί “.
Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Τάκης ρωτήθηκε για τον Αντώνη Ρέμο: ” Δεν μπορούμε νομικά να κάνουμε τίποτα εναντίον του Ρέμου. Αυτός είναι ο μεγαλομέτοχος. Δείτε το παράδειγμα της ΑΕΚ με τον Ψωμιάδη, του ΠΑΟΚ με τον Γούμενο και του Άρη με τον Ζαχουδάνη. Νομικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Νομίζετε ότι εγώ θέλω να χαϊδεύω τον Ρέμο; “.
Τέλος αναφορικά με τα κενά που βρέθηκαν στη διαδικασία ΑΜΚ κι ανάγκασε την επιτροπή να μην δώσει άδεια στον Ηρακλή, ο Γιάννης Τάκης είπε πως ” δεν μπορούσαμε να την κάνουμε νωρίτερα. Ο νόμος δεν μας έδινε το δικαίωμα. Έπρεπε να γίνει γενική συνέλευση των μετόχων που πάντα γίνονται τέλη Δεκεμβρίου. Έπρεπε να διορθώσουμε τις ατέλειες των προηγούμενων ετών. Η διαδικασία προβλέπει συγκεκριμένα βήματα. Δεν είναι κάτι που το αποφασίζεις σήμερα και γίνεται αύριο. Σήμερα έχουμε ολοκληρώσει τα βήματα και περιμένουμε εντός των επόμενων 7-8 ημερών την απόφασης της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Είναι τυπικό θέμα. Άλλες τέσσερις ΠΑΕ είχαν αντίστοιχο πρόβλημα με την ΑΜΚ. Την τελευταία στιγμή οι μεγαλομέτοχοί τους έβαλαν τα χρήματα “.
Χοσέμι: “Θα είμαι εδώ…”
Λίγο μετά τις 21:00 μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φίλους του Ηρακλή, καθώς ο Χοσέμι έκανε την εμφάνισή του στο Κατσάνειο. ” Είμαι ένας από εσάς. Η ομάδα θα μείνει στην πρώτη κατηγορία και εγώ θα είμαι εδώ“, δήλωσε ο Ισπανός αμυντικός και γνώρισε την αποθέωση.