ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

29η αγ.: Ξέσπασε στο Ανόβερο η Σάλκε

Στον απόηχο του ευρω-αποκλεισμού από Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, Σάλκε και Ανόβερο διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 29η αγωνιστική. Το ματς δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, αφού η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ επικράτησε 3-0.

29η αγ.: Ξέσπασε στο Ανόβερο η Σάλκε

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό. Ο Φαρφάν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ραούλ, που πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι, κατέληξε στα δίχτυα του Τσίλερ.

Στη συνέχεια η Σάλκε φρόντισε να διατηρήσει το προβάδισμα και όταν ο Ραούλ έκανε το 2-0 με το καλημέρα του δευτέρου μέρους, μετά από ασίστ του Φαρφάν, η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος της.

Από ενέργεια του Φαρφάν προήλθε και το τρίτο γκολ της ομάδας του Χουμ Στίβενς. Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών παιχνιδιού, ο Περουβιανός έκανε το γύρισμα και ο συνήθης Χούντελαρ δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα σε κενή εστία.

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Αμβούργο και Μπάγερ στο ντεμπούτο του Σάμι Χίπια στον πάγκο της ομάδας του Λεβερκούζεν.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 40ό λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέτριτς, που κέρδισε ο Κάστρο από τον Φρίντριχ (έκανε “χέρι” ο τελευταίος). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ντρόμπνι να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ με τον Κάντλετς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Με μία πολύ καλή ευκαιρία από πλευράς Μπάγερ. Έπειτα από εκπληκτική ατομική ενέργεια και γύρισμα του Σίρλε, ο Ρόλφες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντρόμπνι και να ισοφαρίσει.

Αυτό έγινε πέντε λεπτά αργότερα μετά από έναν ιδιαίτερα περιπετειώδη τρόπο. Ο Αουγκούστο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κίσλινγκ πήρε την κεφαλιά, ο Τέσε απέκρουσε πάνω στη γραμμή, ο Βέστερμαν -άθελά του- με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σίρλε που καραδοκούσε την έστειλε στα δίχτυα του Αμβούργου με κεφαλιά.

Ενδιαφέρουν…

Ο Γιαν Χούντελαρ έγινε ο πρώτος Ολλανδός παίκτης που σκοράρει 24 ή περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Bundesliga.

Τα 3 τελευταία γκολ του Ραούλ στην Bundesliga έχουν προέλθει από ασίστ του Φαρφάν.

Ο Ραούλ έφτασε τα 13 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, όσα δηλαδή είχε βάλει ολόκληρη την περυσινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ 1-3

(22′ Λεβαντόφσκι, 49′ Γκουντογάν, Λεβαντόφσκι 90′ / 61′ Μάντζουκιτς)

Μπάγερν – Άουγκσμπουργκ 2-1

(1′, 60′ Γκόμεζ / 23′ Κου)

Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-2

(53′ Καλιγκιούρι, 79′ Μακιαντί / 8′ Ντινταβί, 45′ + 2′ Πέκχαρτ)

Καϊζερσλάουτερν – Χόφενχαϊμ 1-2

(86′ Μπουγκέρα / 26′ Σαλίλχοτζιτς, 71′ Βούκσεβιτς)

Στουτγκάρδη – Μάιντζ 4-1

(7′ Χάιναλτ, 49′, 85′ Ιμπίσεβιτς, 65′ Κουζμάνοβιτς / 3′ Ίβανσιτς)

Κολονία – Βέρντερ 1-1

(39′ Τζεμάλ / 24′ Ρόζεμπεργκ)

Γκλάντμπαχ-Χέρτα 0-0

Σάλκε – Ανόβερο 3-0

(6′, 47′ Ραούλ, 63′ Χούντελαρ)

Αμβούργο – Λεβερκούζεν 1-1

(40′ πεν. Πέτριτς / 55′ Σίρλε)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK