Παραδειγματική τιμωρία του Ντε Γιονγκ ζητά η Νιούκαστλ (vid)
Άμεσες κυρώσεις κατά του Νάιτζελ ντε Γιονγκ ζητά η διοίκηση της Νιούκαστλ, σε διάβημα που έστειλε στην αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Την Κυριακή (3/10), ο Ολλανδός αμυντικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι έκανε ένα “δολοφονικό” τάκλιν στον Χατέμ Μπεν Αρφά, στέλνοντας τον στο νοσοκομείο. Ο τελευταίος χειρουργήθηκε για συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης, ενώ ο Ντε Γιονγκ τελείωσε το ματς κανονικά, αφού ο διαιτητής, Μάρτιν Άτκινσον, δεν έδωσε καν φάουλ!
Παράλληλα, η διοίκηση της Νιούκαστλ ενημέρωσε ότι θα ζητήσει έρευνα και για τους διαιτητές της αναμέτρησης με τη Σίτι, καθώς εκτός από το περιστατικό με τον Μπεν Αρφά, οι “καρακάξες” θεωρούν “τραβηγμένο” το πέναλτι που κέρδισε ο Τέβες από τον Ουίλιαμσον στο 18′, ενώ διαμαρτύρονται και για ένα υπέρ τους πέναλτι που δεν καταλογίστηκε.
Nα σημειωθεί πως η “δολοφονική” ενέργεια του Ντε Γιονγκ εξόργισε τον ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ολλανδίας, Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, ο οποίος τον απέκλεισε από τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro 2012 με τη Μολδαβία και τη Σουηδία.
Το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Ντε Γιονγκ στον Μπεν Αρφά