ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η απόλυτη καταξίωση για το…φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιάννη Φετφατζίδη (video)

Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά, ωστόσο μπήκε για τα καλά στην ελληνική ποδοσφαιρική καθημερινότητα. Ο Γιάννης Φετφατζίδης, ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που αποδίδουν την όμορφη πλευρά του αθλήματος, μακριά από τα αρρωστημένα ελληνικά "έθιμα".

Η απόλυτη καταξίωση για το…φαινόμενο του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιάννη Φετφατζίδη (video)
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η ιστορία του νεαρού μέσου ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια, όταν ενσωματώθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και έφτασε μέχρι τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ (με τη Σταντάρ Λιέγης) και τη ρήτρα των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.




Σε αυτές τις περιπτώσεις το ταλέντο είναι απαραίτητο
εφόδιο για ν’ ανοίξει η πόρτα αλλά από ‘κεί και πέρα χρειάζεται και ένας συνδυασμός πραγμάτων για να φτάσεις ψηλά. Ο Φετφατζίδης στα 20 του χρόνια (γεννημένος την 21η Δεκεμβρίου του 1990) δεν έχει φτάσει κάπου, όμως έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει σπουδαία πράγματα και να φτάσει σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό προορισμό.




Όλα ξεκίνησαν όταν πέρασε το κατώφλι του Ρέντη για πρώτη φορά. Τότε έγινε αντικείμενο χλευασμού. Πολλοί σχολίαζαν πως
“πέρασε και σχεδόν δεν τον είδαμε”, σε μια διάθεση να… χτυπήσουν στο αδύνατο σημείο του, το ύψος. Ο μικροκαμωμένος Φετφατζίδης (1,54 τότε) έκλεινε μέσα του όλα όσα τον ενοχλούσαν και αντιδρούσε πεισματικά στις προτροπές “φίλων” και γνωστών που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να παίξει μπάλα.




Εκτός από το αντι-Φετφατζιδικό ρεύμα, υπήρχε και η αντίθετη πλευρά. Οι ένθερμοι υποστηρικτές του ταλέντου του. Αυτοί είναι άλλωστε και οι υπεύθυνοι για τη σημερινή εξέλιξη του, όχι αγωνιστικά αλλά “εμφανισιακά”. Μια ανωμαλία που υπήρχε στη γενετική του ανάπτυξη δεν του έδινε περιθώρια για να πάρει μπόι. Ωστόσο, μετά από ειδική παρακολούθηση και αγωγή κατάφερε να πάρει ακόμη οκτώ πόντους.




Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο επαφής που φέρνει τα ρεπορτάζ σύγκρισης με τον Μέσι. Έπειτα ήρθε και ο Ιμπαγάσα και ο τίτλος του “Έλληνα Μέσι” άλλαξε κάτοχο (από τον Κουτσιανικούλη στον Φετφατζίδη). Ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού είχε παρακολουθήσει τα φιλικά των Εθνικών ομάδων του Αυγούστου. Η Ελλάδα έπαιζε με τη Σερβία και η Αργεντινή με την Ισπανία. Το ματς της Εθνικής μας ομάδας είχε κουράσει τα… μάτια του Ιμπαγάσα. Αντίθετα, η τεσσάρα της “αλμπισελέστε” στην κάτοχο του Παγκόσμιου Κυπέλλου και τα τρικ του Μέσι σ΄αυτό το ματς, τον είχαν εξιτάρει.




Τότε, λοιπόν, μπήκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και άρχισε τα συνθήματα για τον αγαπημένο του “Φέτφα” εκφράζοντας την απορία πώς αυτός ο μικρός μάγος του Ολυμπιακού δεν παίζει στην Εθνική ομάδα η οποία πάσχει από κάθετη πάσα και προωθητικό παιχνίδι.




Ο Φερνάντο Σάντος, δύο μήνες μετά, και αντλώντας εικόνες από τα παιχνίδια του Φετφατζίδη στο πρωτάθλημα βρήκε την ευκαιρία και των καλωσόρισε στην Ανδρών, ως εναλλακτική λύση μετά από τον τραυματισμό του Σαμαρά. Ο μικρός Γιάννης μεγαλώνει, πείθει ακόμη και τους φανατικούς εχθρούς του και… παίρνει το αίμα του πίσω γράφοντας μηνύματα στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, με ξεκάθαρους αποδέκτες: “Μ’ αρέσει να αποδεικνύω σε κάποιους ότι έκαναν λάθος”!

Video με ωραία ντρίμπλα Φετφατζίδη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ