Θερμή υποδοχή στους τριταθλητές Ευρώπης

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος κατά την επιστροφή της από την Πολωνία, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την τριταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας υποδέχτηκε πρώτος ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, εκπροσωπώντας και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Δουβής, μοίρασε συγχαρητήρια στους διεθνείς ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε μια μίνι τελετή που είχε στηθεί προς τιμήν τους.

Την αποστολή συνόδευσαν και τα μέλη της ΕΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Το καλοκαίρι ήταν μεγάλο για τις εθνικές ομάδες. Άρχισε, συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με επιτυχίες. Πρώτα οι γυναίκες με την 5η θέση και την πρόκριση για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο, μετά οι Έφηβοι με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στη Νέα Ζηλανδία, μετά οι Έφηβοι με το χρυσό στη Ρόδο και μετά οι Άνδρες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό το μετάλλιο. Είναι ανάλογη των επιτυχιών του πρόσφατου παρελθόντος, ειδικά αν αναλογιστούμε τις περιστάσεις που είχαν διαμορφωθεί".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: "Είμαι πολύ περήφανος για όλους. Το ελληνικό μπάσκετ απέδειξε ότι παραμένει ψηλά".

Ο αρχηγός της Εθνικής, Αντώνης Φώτσης, δήλωσε από την πλευρά του: "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, που απέφερε το μετάλλιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για ό,τι πετύχαμε".

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.