Προπονητής έξι μηνών ο Περάσοβιτς

Ούτε επτά μήνες δεν έκλεισε στον πάγκο της εθνικής Κροατίας ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, του οποίου η παραίτηση πήρε επίσημη μορφή.

Στις 3 Μαρτίου ανέλαβε και στις 15 Σεπτεμβρίου παραιτήθηκε από το πόστο του ομοσπονδιακού ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος είχε προαναγγείλει για τις προθέσεις του μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Τσεχία στο Ευρωμπάσκετ.

Ο 50χρονος προπονητής είχε επιλεγεί ως ο κατάλληλος για να διαδεχθεί τον Γιάσμιν Ρέπεσα στον εθνικό πάγκο της Κροατίας, στην πράξη όμως υπήρξε παταγώδη αποτυχία.

"Δεν είχαμε καλή πορεία και καθένας που δεν πετυχαίνει οφείλει να παραιτείται. Η ευκαιρία πρέπει να δοθεί σ' ένα νέο πρόσωπο", ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο Περάσοβιτς, επιμένοντας πάντως πως "παρόλο που έκανε πολλά λάθη, όλα έγιναν με πίστη στη δουλειά".

"Ήμουν πολύ αισιόδοξος, έβλεπα μια καλή ομάδα, συγκεντρωμένη στο στόχο της. Δυστυχώς η αλήθεια ήταν διαφορετική", κατέληξε ο έμπειρος κόουτς.

Διαβάστε ακόμη:

Ράτζα: "Δεν νικούσαμε ούτε γυναικεία ομάδα. Πέτροβιτς βγαίνει κάθε 200 χρόνια"

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.