Όταν ο Πάρκερ άλλαξε την ιστορία: η επική ομιλία του στον ημιτελικό του '13 με την Ισπανία

Με αφορμή το μεγάλο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ μεταξύ της Γαλλίας και της Ισπανίας, θυμηθείτε πώς ο Τόνι Πάρκερ είχε φέρει τα πάνω κάτω. Η ομιλία του στ' αποδυτήρια που προκάλεσε τη μεταμόρφωση των "τρικολόρ".

Όταν ο Πάρκερ άλλαξε την ιστορία: η επική ομιλία του στον ημιτελικό του '13 με την Ισπανία
Πάρκερ Γαλλία αποδυτήρια

Ο Τόνι Πάρκερ είναι ένας χαρισματικός γκαρντ, ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ταυτόχρονα όμως είναι ο ηγέτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του. Γι' αυτό και ο Βενσάν Κολέ νιώθει πολύ τυχερός που τον έχει υπό τις οδηγίες του.

Ένα VIDEO από το Ευρωμπάσκετ του 2013 αρκεί για να πείστουν όσοι αμφισβητούν το μεγαλείο του χαρακτήρα του Πάρκερ και την τρομερή επιρροή που ασκεί στους υπολοίπους.

Στην ανάπαυλα του ημιτελικού με την Ισπανία οι "τρικολόρ" έχαναν 34-20 έχοντας 0/8 τρίποντα και 11 λάθη! Ο Πάρκερ είχε ήδη πετύχει 14 πόντους, το 70% του σκορ της Γαλλίας, αλλά για την ανατροπή χρειαζόταν οπωσδήποτε τη συμβολή των συμπαικτών του.

Στα αποδυτήρια της Γαλλίας η παρέμβασή του υπήρξε καταλυτική. Επειδή ο ίδιος δεν έχει μάθει να χάνει χωρίς να πολεμάει μίλησε σαν άλλος Ουίλιαμ Ουάλας στο Braveheart. Με την ομιλία του, που αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο και προκάλεσε τεράστια αίσθηση, "σάλπισε" για την αντεπίθεση των Γάλλων, οι οποίοι σκόραραν 45 πόντους στο δεύτερο μισό και με άλλους 10 στην παράταση επικράτησαν 75-72 της "φούρια ρόχα" παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ήταν τότε που εξασφάλισαν και το τρόπαιο.

Τι είχε πει τότε ο Πάρκερ; Να ορισμένες ατάκες του...

- '' Παίζουμε σαν να φοβόμαστε, πρέπει να παίξουμε πιο αθλητικά" .

- " Νομίζουν ότι είμαστε τίποτα, φαίνεται στο πρόσωπό τους"

- " Μπορεί να χάσουμε, αλλά εγώ θα παίξω για την υπερηφάνεια μου" .

- " Είναι μία μάχη, μπορεί και να χάσουμε, έτσι όμως είναι η ζωή".

- " Προτιμώ να χάσω πολεμώντας, όχι με συντριβή"

Αργότερα ο Γάλλος εξηγώντας τη φόρτισή του εξήγησε: " Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου στην Εθνική Γαλλίας. Έπρεπε να βρω τις σωστές λέξεις για να θίξω την υπερηφάνεια τους" . Και συμπλήρωσε πως " ήταν το καλύτερο ημίχρονο στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ".

Λέτε να ξαναδούν το απόσπασμα οι Γάλλοι πριν από τη μάχη της Πέμπτης; Ρητορικό το ερώτημα...

Τα highlights του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK