Νεύρα στο ξενοδοχείο, αντίδραση στο παρκέ

Η Εθνική ομάδα έβγαλε αντίδραση στο παρκέ και μετά την αποκάλυψη του επεισοδίου Μπουρούση-Παππά επικράτησε 73-70 της Ιταλίας, στο δεύτερο παιχνίδι της για το τουρνουά Ακρόπολις.

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÅËËÁÄÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - GREECE (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÉÔÁËÉÁ - ÅËËÁÄÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / ITALY - GREECE (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ανδρών νίκησε τη (δίχως Μπελινέλι) Ιταλία με 73-70 όμως τα πραγματικά κέρδη από το ματς αυτό καθεαυτό ήταν άλλα. Σε μία μέρα που αποκαλύφθηκε το σοβαρό επεισόδιο Μπουρούση-Παππά στο ξενοδοχείο, σε μία μέρα μετά την ήττα (πρώτη στην ιστορία) από τη Γεωργία που η κριτική ήταν -αναμενόμενα- έντονη προς κάθε κατεύθυνση οι διεθνείς έδειξαν πείσμα, έβγαλαν ένταση στο παιχνίδι τους και δεν είναι υπερβολή αν γράψουμε πως ειδικά στο μεγαλύτερο μέρους του δεύτερου ημιχρόνου έδειξαν για πρώτη φορά στη προετοιμασία ομάδα.

Το επιπλέον κέρδος από το ματς από το οποίο απουσίασε λόγω τραυματισμού στη μέση ο Νίκος Παππάς ήταν η προσφορά από τους παίκτες της λεγόμενης second unit, όπως τον εξαιρετικό Αγραβάνη, τον πολύτιμο Παπαπέτρου και τον… ιπτάμενο Αντετοκούνμπο και μάλιστα σε σημείο όπου η Εθνική ήταν πίσω στο σκορ (37-41) οδηγώντας την ομάδα μας σε επιμέρους σκορ 22-8 που μετέτρεψε το σκορ σε 59-49 στις αρχές της 4ης περιόδου.

Ο Μίσσας, έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ότι πρόθεσή του ήταν να μην ανοίξει πολύ το rotation παίζοντας σχεδόν σε όλο το 20λεπτο με το δίδυμο Καλάθη-Σλούκα στα γκαρντ και με τους Μπουρούση-Πρίντεζη στη ρακέτα. Πρίντεζης, αρχικά και Καλάθης στη συνέχεια έδωσε στην Εθνική την ευκαιρία να προηγηθεί 20-16 με παιχνίδι στο transition και καλές άμυνες μετά το αρχικό 16-12 της Ιταλίας.

Στο 2ο ημίχρονο όμως, η κούραση των βασικών έδωσε την ευκαιρία στην σκουάντρα ατζουρα να μετατρέψει το εις βάρος της 33-28 σε υπέρ της 41-37 όταν και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός άλλαξε τα πλάνα του. Με 5αρι τον Αγραβάνη και τον Αντετοκούνμπο να ελέγχει τον… αέρα στα άστοχα σουτ η Εθνική έσφιξε αμυντικά (ειδικά σε καταστάσεις pick’n’roll) και κάπως έτσι ήρθε η ανατροπή και το 59-49.

Η Ιταλία παρά ταύτα στο φινάλε αφού μείωσε σε απόσταση βολής (63-60) με μπροστάρη τον αναγεννημένο Χάκετ από κάποια λάθη κούρασης της Εθνικής (που μέχρι τις αρχές της 4ης περιόδου είχε μόλις 6) και απείλησε για ολική ανατροπή (63-62 στα 55’’ πριν το τέλος) κατάφερε να ισοφαρίσει με το φόλοου του Μπερνς (64-64) και αστοχώντας (μετά το λάθος του Πρίντεζη) με τη λήξη στο σουτ του Χάκετ.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Εθνική έβγαλε απανωτές καλές άμυνες (κυρίως με τον Παπανικολάου), προηγήθηκε 71-66 με επιμέρους 7-2 στα πρώτα τρία λεπτά και κράτησε τη νίκη παρότι δεν σκόραρε στο τελευταίο δίλεπτο με εξαίρεση τις βολέςτου Σλούκα στα 4 δευτερόλεπτα που έγραψαν το τελικό 73-70.

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9, Μπουρούσης 12, Σλούκας 9 (8ρ., 6ασ.), Λαρεντζάκης 1, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 5, Θ.Αντετοκούνμπο 4

ΙΤΑΛΙΑ: Χάκετ 19, Ντέλα Βάλε 5, Αραντόρι 6, Φιλόι 10, Μπιλίγκα 4, Μέλι 10, Πασκολο 1, Κουζίν, Αμπάς 2, Μπερνς 4, Ντατόμε 9

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ - ΠΑΠΠΑΣ

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, θα πει κανείς, όμως έως τώρα η Εθνική μπάσκετ μόνο κάτι τέτοιο δεν θυμίζει. Η είδηση κυκλοφορούσε εδώ και δύο μέρες ως φήμη αλλά τελικά αποδείχθηκε αληθινή.

Ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Νίκος Παππάς ήρθαν στα χέρια την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Κάραβελ όπου βρίσκονται όλες οι αποστολές των εθνικών ομάδων του τουρνουά Ακρόπολις, έκαναν… άνω-κάτω την τραπεζαρία αφού το επεισόδιο έλαβε χώρα την ώρα που έτρωγαν οι διεθνείς αλλά και παίκτες άλλων ομάδων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που διαρρέουν συνεχώς και η μία διαδέχεται την άλλη όσον αφορά στις… λεπτομέρειες του καυγά, ξεκίνησε για λόγο άσχετο με το μπάσκετ και κουβέντα στην κουβέντα οι δύο παίκτες ήρθαν στα χέρια. Λέγεται μάλιστα ότι κάποια στιγμή ένας από τους δύο σήκωσε στον αέρα μία καρέκλα για να την πετάξει στον άλλο με αποτέλεσμα να χτυπήσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ο οποίος είχε σπεύσει να τους χωρίσει!

Ο Λαρεντζάκης μάλιστα τραυματίστηκε στο μάτι κάτι που μαρτύρησε μια selfie που ανέβασε το βράδυ της Τετάρτης στον προσωπικό του λογαριασμό μαζί με τους Αντετοκούνμπο και Αγραβάνη όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πρησμένο δεξί μάτι.

Να σημειωθεί ότι από το επεισόδιο που ήταν ιδιαίτερα έντονο προκλήθηκαν ουκ ολίγες υλικές ζημιές στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου.

Το επεισόδιο αυτό είναι το δεύτερο που λαμβάνει χώρα στην προετοιμασία της Εθνικής μετά από το φραστικό ανάμεσα σε Παπανικολάου και Αγραβάνη μετά τη βαριά ήττα από τη Σερβία στο Βελιγράδι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK