Μπουρούσης: "Δεν αρέσουμε εγώ κι ο Ζήσης"

Ο Γιάννης Μπουρούσης φιλοξενήθηκε στην εκμπομπή της NOVA "Ώρα των Πρωταθλητών" και μίλησε για την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, τη δήλωσή μετά το ματς με τη Λετονία, ενώ αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποχωρεί κι αυτός από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως κι ο Νίκος Ζήσης.

Μπουρούσης: "Δεν αρέσουμε εγώ κι ο Ζήσης"
INTIME SPORTS

"Ξεσπάθωσε" για ακόμη μία φορά ο Γιάννης Μπουρούσης! Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA και στην εκπομπή "Ώρα των Πρωταθλητών", ο 32χρονος σέντερ αναφέρθηκε στην απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει από την Εθνική ομάδα, αποκαλύπτοντας πως το γνώριζε από το προηγούμενο βράδυ.

Παράλληλα, σχολίασε τα "γεμάτα" καλοκαίρια λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να σταματάει κι αυτός από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως κι ο Νίκος Ζήσης, ενώ μίλησε και για την επόμενη ημέρα της Εθνικής.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: "Πάνω απ' όλα είμαι ευγνώμων που έτυχε να παίξει με τον Βασίλη. Είναι από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες σε όλη την Ευρώπη. Όταν έμαθαν ότι ο Βασίλης θα αποχωρήσει ο Πιανιτζιάνι, ο Σκαριόλο και ο Γκασόλ έστειλαν τα μηνύματά τους από τα σόσιαλ μίντια. Ο Σπανούλης είναι "σκύλος" δεν τα παράτησε ποτέ. Πάντα προσπαθούσε να με κάνει καλύτερο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Οι καλές σου δίνουν τη χαρά και τη δύναμη να προχωρήσεις. Τον ευχαριστώ που ήμασταν συμπαίκτες".

Για τα γεμάτα καλοκαίρια: "Όταν κάποιος παίζει τόσα χρόνια σερί όπως ο Βασίλης χωρίς να σταματάει τα καλοκαίρια καταβάλει τον οργανισμό του. Πρέπει να δουλέψει κάποιος ατομικά και να ξεκουραστεί. Ο Σπανούλης είχε σοβαρούς τραυματισμούς πέρυσι στα γόνατα. Το πρόβλημα υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Δεν λύνεται, θέλει χρόνο, ώστε το καλοκαίρι να λύσεις το πρόβλημα το ιατρικό και το ψυχολογικό. Μέσα στη διάρκεια των διακοπών θες να φτιάχνεις τα προβλήματά σου. Αυτό είναι το θέμα όχι μόνο για τον Βασίλη. Για να είσαι στην Εθνική Ομάδα επί 18 χρόνια δεν είναι τυχαίο τίποτα. Δεν είναι εκεί κάποιος επειδή είναι όμορφος ή άσχημος, αλλά επειδή το αξίζει. Αυτό ισχύει για όλες τις Εθνικές Ομάδες".

Για το αν ήξερε για την απόφαση του Σπανούλη: "Το ξέραμε ότι θα σταματήσει ο Σπανούλης. Είμαι ευαίσθητος και σκληρός. Το ήξερα από το προηγούμενο βράδυ".

Για την δήλωσή του μετά το ματς με την Λετονία: "Η δήλωσή μου έχει ουσία. Δεν ήθελα να κάνω επίθεση στους δημοσιογράφους. Είναι μια επίθεση γενική. Θα την καταλάβετε στην πορεία από τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας"

Για το δημοσίευμα πως ο ίδιος και ο Ζήσης αποχωρούν από την Εθνική: "Δεν έχει ειπωθεί από εμένα και τον Ζήση ότι σταματάμε. Απλά δεν αρέσουμε".

Για το... μικρόβιο που υπάρχει στην Ελλάδα: "Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης όλο το χρόνο οι οπαδοί τσακώνονται για τους παίκτες που παίζουν. Ο κόσμος και τα ΜΜΕ πρέπει να καταλάβουν πως στην Εθνική Ομάδα θέλουμε να πετύχουμε για τη χώρα μας. Δεν έχει σχέση που παίζει ο καθένας. Υπάρχει μικρόβιο, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν θέλετε να την παραδεχθείτε. Όταν είμαστε στην Εθνική Ομάδα είμαστε ένα. Θέλουμε να τους εκπροσωπήσουμε όλους".

Για το αν υπάρχει στεναχώρια για τον αποκλεισμό: "Και βέβαια. Οι Ισπανοί φοβόντουσαν μην κερδίσουν εμάς και εμείς φοβόμασταν να κερδίσουμε εκείνους. Ήμουν μαζί με τον Ρέγιες και ούτε εκείνος δεν το πίστευε. Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Το ματς θα κρινόταν σε ένα σουτ ή ένα λάθος, όπως και έγινε. Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι. Δυστυχώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν αλλάζει κάτι".

Για το αν είναι άδικη η κριτική στον Κατσικάρη: "Τον Κατσικάρη τον συνάντησα πάλι μετά το 2004. Είναι ένας άνθρωπος που με πήρε στην ΑΕΚ το 2000. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό. Σίγουρα δεν αξίζει αυτή την κριτική. Όλοι φταίμε στην ήττα. Στην νίκη κερδίζουμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και εγώ φταίω που έκανα τα πέντε φάουλ. Αν κερδίσουμε τι θα έλεγαν όμως; Αυτή είναι η... ανωμαλία στο άθλημά μας. Ξέρεις πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με την Λετονία;".

Για το ματς με τους Λετονούς: "Ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά, έχω παίξει το ίδιο ματς και το 2011. Έπρεπε να βρούμε τις δυνάμεις. Δεν θα ήταν ωραίο να χάναμε".

Για την επόμενη μέρα: "Υπάρχει λαμπρό μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική U18 πήρε χρυσό μετάλλιο. Υπάρχουν και ταλέντα και παίκτες με εμπειρία. Είδα τον Χαραλαμπόπουλο στο ξενοδοχείο. Υπάρχουν παίκτες και εύχομαι να πλαισιώσουν την ομάδα. Την ομάδα πρέπει να την πονέσεις για να είσαι εκεί. Όταν έχεις να κάνεις ένα χειρουργείο και το αναβάλεις συνέχεια σημαίνει ότι αγαπάς την ομάδα και τη φανέλα. Θέλω να δώσω στα νέα παιδιά αυτό το μήνυμα. Να αγαπήσουν την ομάδα και να μην την παρατήσουν. Θυμάμαι το μετάλλιο που πήραμε το 2009. Είναι τόσο γλυκό συναίσθημα, το λέω και ανατριχιάζω. Το 2005 δεν ξεχνιέται ποτέ. Για να είσαι δέκα χρόνια στην Εθνική δεν είσαι τεμπέλης, ούτε γλείφεις για να βρίσκεσαι εκεί".

Για τη δεκαετία που ήταν στην ομάδα: "Όλοι αγαπούν την ομάδα και την πονάνε. Παιδιά που έχουν αποσυρθεί πρέπει να πλαισιώσουν την ομάδα. Είναι Εθνική Ομάδα, πρέπει να την αγαπήσεις. Δεν πας για να κάνεις στατιστικά και να πας σε άλλη ομάδα".

Για τον κόσμο: "Ο κόσμος είναι αρνητικός μαζί μου είτε για το "δέκα μέρες" είτε για τον Ολυμπιακό όλα αυτά που έχουν γίνει. Ευχαριστώ τον Πρίντεζη και τον Σλούκα που μου κάνουν πλάκα στην Εθνική γι' αυτό".

Για την αγάπη προς την ομάδα και την "οικογένεια": "Δεν χρυσώνεται το χάπι. Ότι δεν έχουμε φέρει μετάλλιο όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε οικογένεια. Κάποια στιγμή θα έρθει η επιτυχία".

Για τη δική του επόμενη μέρα σε συλλογικό επίπεδο: "Δεν έχουμε κάποιο νέο. Δεν ισχύει αυτό που ακούστηκε για την ΑΕΚ. Δουλεύω ατομικά και περιμένω".

Για την Εθνική αντί επιλόγου: "Η Εθνική Ομάδα πρέπει να ενώνει όχι να χωρίζει. Τσακωνόμαστε όλο το χρόνο. Η Εθνική πρέπει να ενώνει τους οπαδούς, ακόμα και τους κάφρους. Για δύο μήνες έστω. Έχω ησυχάσει εδώ και τέσσερα χρόνια".

Για το Ευρωμπάσκετ: "Η Ισπανία είχε το άγχος με εμάς. Από εκεί και πέρα αν και δεν θα είναι εύκολο ίσως μπορεί να είναι και νικητές. Ας δούμε τι θα γίνει στη Λιθουανία με τη Σερβία. Εγώ είμαι... Γιόνας".

Για την Καρδίτσα και το έργο του εκεί: "Δεν χρειάζεται να τα λες αυτά. Πέρασα ύστερα από κάποια χρόνια έξω από τα γήπεδα, ήταν σε άθλια κατάσταση και πήρα την απόφαση να τα αλλάξω για να παίζουν τα παιδιά. Το έκανα από την καρδιά μου".

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μπουρούσης "ξαναχτύπησε"

Τα έχωσε ο Μπουρούσης για τον Σπανούλη: "Εμείς πονάμε κι εσείς χαίρεστε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK