Οι αλήθειες του Μπουρούση για την "κλοπή" της Ισπανίας το 2007

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ακριβώς οκτώ χρόνια μετά τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ στη Μαδρίτη η Ελλάδα συναντάει την Ισπανία στη Λιλ. Ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε για "κλοπή", ας φέρουμε στη μνήμη μας τι είχε συμβεί τότε με συγκεκριμένα παραδείγματα...

Οι αλήθειες του Μπουρούση για την "κλοπή" της Ισπανίας το 2007

Ο Γιάννης Μπουρούσης δεν έχει μάθει να χάνει. Ούτε, φυσικά, του αρέσει. Ταυτόχρονα όμως λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους, χωρίς φόβο και πάθος. Την αλήθεια θα την αποδεχθεί όποια κι αν είναι.

Για να θυμηθεί ο Έλληνας σέντερ, μετά τη νίκη 75-54 επί του Βελγίου στο πρώτο νοκ άουτ της Λιλ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, τον επικό ημιτελικό του 2007 στη Μαδρίτη και να κάνει λόγο για "κλοπή", σημαίνει ότι τον "στοιχειώνει" ακόμη. Αν και έπαιξε λίγο τότε, δεν έχει "καταπιεί" εκείνη την ήττα και κυρίως τον τρόπο που η "φούρια ρόχα" έφραξε το δρόμο της Εθνικής για το δεύτερο σερί τίτλο σε Ευρωμπάσκετ και έναν τρίτο τελικό σε ισάριθμα χρόνια.

Ψέματα δεν είπε, ούτε υπερβολές χρησιμοποίησε, αφού η διαιτησία είχε προκαλέσει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της ελληνικής πλευράς.

Για όσους θυμούνται, από τις πρώτες φάσεις υπήρχε ιδιαίτερη ευαισθησία στις επαφές των Ελλήνων με τους Ισπανούς, μια προστασία ακόμη και στις "καθαρές" άμυνες των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε χρεωθεί πολύ νωρίς με τρία φάουλ, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής έφτασε να βγει εκτός εαυτού λόγω και της προβοκατόρικης συμπεριφοράς των αντιπάλων του.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είπε στην κάμερα του OTE ότι έχει δει πολλές φορές το ματς και έχει καταλήξει ότι οι διαιτητές (σ.σ ο Ουκρανός Ντραμπικόβσκι, ο Σέρβος Μπελόσεβιτς και ο Πολωνός Ζιεμπλίτσκι), δεν σφύριζαν με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά, ευνοώντας ξεκάθαρα την Ισπανία.

Οι αλήθειες του Μπουρούση για την "κλοπή" της Ισπανίας το 2007
INTIME SPORTS

Αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το βίντεο, μερικά από τα επιχειρήματα του διεθνούς σέντερ θα ήταν τα παρακάτω:

Νωρίς ακόμη, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κόβει τον Ρέγες αλλά...

Κατόπιν δεν επιτρέπεται στον Θοδωρή Παπαλουκά να παίξει άμυνα από μπροστά. Κι αν στην πρώτη περίπτωση, με τον Χιμένεθ, υπάρχει μια επαφή,

στις άλλες δύο επόμενες, με Γκασόλ και Γκαρμπαχόσα, το σφύριγμα δεν δικαιολογείται.

Φάουλ χρεώνεται και ο Βασίλης Σπανούλης στον αιφνιδιασμό του Φερνάντεθ.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις ήταν η θεατρική πτώση του Καλδερόν μετά από επαφή με τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Όσο για το τέταρτο φάουλ του Έλληνα φόργουορντ ήταν τουλάχιστον ανύπαρκτο.

Από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια, η ιστορία έχει γράψει και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει αρκετά. Εκείνος που δεν θέλει να ξεχάσει και δηλώνει πεισμωμένος είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Η "εκδίκηση" είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Έλληνας σέντερ, μετά τους 14 πόντους στο ματς με το Βέλγιο, είναι έτοιμος να το... σερβίρει στους Ισπανούς. Την ίδια ακριβώς ημέρα (15/09)...

Να η απόδειξη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK