Το ιστορικό ρεκόρ του Μπουρούση

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Μπουρούσης συμμετέχοντας στον 1ο αγώνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ παίζοντας κόντρα στην Ισλανδία έφτασε στις 7 και μάλιστα συνεχόμενες συμμετοχές σε Ευρωμπάσκετ ξεκινώντας από το "χρυσό" 2005 μέχρι και φέτος δίχως διακοπή!

Ο "Μπουρου" υπολείπεται πλέον μίας συμμετοχής σε Ευρωμπάσκετ προκειμένου να πιάσει το ασύλληπτο ρεκόρ του Παναγιώτη Γιαννάκη με 8 ενώ ήδη ξεπέρασε τους Φασούλα, Ζήση, Φώτση και Σιγάλα που σταμάτησαν στα 6 Ευρωμπάσκετ.

Να σημειωθει, δε, ότι ο Μπουρούσης είναι πλέον μέλος ενός κλειστού κλαμπ 16 Ευρωπαίων με την 7η συμμετοχή του σε Ευρωμπάσκετ αφού 9 μετράει με τη Γιουγκοσλαβία ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς, 8 οι Γιαννάκης, Πάρκερ (Γαλλία), Μπουσκατό (Ισπανία), Μπράμπενετς (Τσεχοσλοβακία), Σαν Επιφάνιο (Ισπανία), Μενεγκίν (Ιταλία) και Ντιαό (Γαλλία) ενώ 7 έχουν οι Νέντεφ (Ρουμανία), Λάμπεν (Φινλανδία), Κρόπιλακ (Τσεχοσλοβακία), Εμ.Ροντρίγκεζ (Ισπανία), Μόνια (Ρωσία) και οι Ισπανοί Παου Γκασόλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο που επίσης θα εμφανισθούν στο 7ο Ευρωμπασκετ τους.