Στη βραδιά του Λα Μπόμπα, έλαμψε ο Πάου

Στο τελευταίο παιχνίδι του Χουάν Κάρλος Ναβάρο με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας, η Ισπανία έκανε το καθήκον της, νίκησε 93-85 τη Ρωσία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ.

Spain's Pau Gasol leaps to dunk the ball during the Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Spain's Pau Gasol leaps to dunk the ball during the Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match against Russia in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ήταν η βραδιά του La Bomba. Και του Πάου. Και της Ισπανίας. Και δεν θα μπορούσε να χάσει αυτό το μετάλλιο, όσο και αν προσπαθούσε η Ρωσία.

Η Ισπανία επικράτησε με 93-85 στον μικρό τελικό τον οποίο έκανε… ντέρμπι στο φινάλε, αφού αν και προηγήθηκε 45-28 στο ημίχρονο με τους αδερφούς Γκασόλ σε τρελά κέφια, είδε την δίχως Σβεντ Ρωσία να πλησιάζει στο καλάθι (78-76), τρία λεπτά πριν από το φινάλε και να δίνει χαρακτήρα ντέρμπι στο ματς.

Όμως ο Μπαζάρεβιτς επανέφερε μετά από τσακωμό τον Σβεντ στο παρκέ (ο Ρώσος σταρ εμφανώς δεν ήθελε να παίξει…), ο τελευταίος έχασε δύο καθοριστικά σουτ και η νίκη πήγε στην Ισπανία.

Πρόσωπο του ματς φυσικά ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της "φούρια ρόχα", πανηγυρίζοντας ένα ακόμη μετάλλιο. Το τέλος του ματς βρήκε τους συμπαίκτες του να τον πετούν στον αέρα ως ένδειξη σεβασμού για όσα προσέφερε εδώ και 18 χρόνια.

Φυσικά ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον συνοδοιπόρο του "La Bomba" από τα μακρινό 1999, τον Πάου Γκασόλ, ο οποίος έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία με 7 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ μετά τους θρύλους Σεργκέι Μπέλοφ και Κρέζιμιρ Τσόσιτς.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Ισπανία κατέκτησε το 9ο μετάλλιό της στα 10 τελευταία Ευρωμπάσκετ, ενώ ο Ναβάρο για 2 πόντους έμεινε στη 12η θέση των σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωμπάσκετ (768 πόντοι) πίσω από τους Γιαννάκη και Κρόπιλακ (769).

Ισπανία: Π.Γκασόλ 26, Ροντρίγκεζ 16, Ναβάρο 2, Ρούμπιο 4, Μ.Γκασόλ 25, Γ.Ερνανγκόμεζ, Σάστρε 1, Οριόλα 5, Σαν Εμετέριο 8, Χ.Ερνανγκόμεζ 6

Ρωσία: Σβεντ 18, Μπαμπούριν 3, Φριτζ’ον 6, Ίβλεβ 2, Αντόνοβ 2, Ζούμπκοβ 8, Κβοστόβ 8, Μοζγκόβ 14, Βοροντσέβιτς 10, Ντ.Κουλάγκιν 10, Κουρμπάνοβ 4

AP Photo/Thanassis Stavrakis

News 24/7

24MEDIA NETWORK