Mύλος με τα προολυμπιακά τουρνουά

Η FIBA Εurope επιχείρησε να κάνει σοφότερους τους δημοσιογράφους σχετικά με τα προολυμπιακά τουρνουά του 2016 αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μπερδέψει άπαντες καθώς ακόμα δεν υπάρχει καμία οριστική απόφαση.

Mύλος με τα προολυμπιακά τουρνουά

Αυτή θα παρθεί το Νοέμβριο. Αυτό που ως τότε ξέρουμε σίγουρα είναι ότι θα διεξαχθούν τρία προολυμπιακά τουρνουά με το νικητή του καθενός να παίρνει το εισιτήριο για το Ρίο.

O εκτελεστικός διευθυντής Κάμιλ Νόβακ τόνισε σχετικά: "Στη συνεδρίαση της FIBA στη Γενεύη το Νοέμβριο θα ληφθεί η απόφαση για το που θα γίνουν τα τα τρία διαφορετικά τουρνουά του προολυμπιακού, το οποίο θα αποτελείται από 18 ομάδες, δηλαδή 3 ομίλους των 6 ομάδων. Ο νικητής κάθε ομίλου θα βρεθεί στο Ρίο, ενώ οι 22 ομοσπονδίες που ήταν στο Eυρωμπάσκετ και δεν προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση ενός ομίλου, με την προθεσμία να λήγει 2 εβδομάδες μετά τη λήξη του πανασιατικού πρωταθλήματος.

Στις 15 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους, θα προστεθούν 3 που πάρουν wild cards. Αν κάποια ευρωπαϊκή χώρα αναλάβει προολυμπιακό και δεν είναι μέσα στις πρώτες 7 αυτού του Eurobasket παίρνει απευθείας πρόκριση για το επόμενο του 2017.Αυτό όμως δεν εξασφαλίζει ότι όλοι ή έστω ένας όμιλος θα γίνει απαραίτητα στην Ευρώπη. Όπως επίσης μπορεί να γίνουν όλα στη Γηραιά ήπειρο, μπορεί και κανένα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK