Επέστρεψαν σαν ήρωες οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί

Το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασαν στη Μαδρίτη οι θριαμβευτές του Ευρωμπάσκετ Ισπανοί. Τους υποδέχθηκαν χιλιάδες κόσμου και ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Ραχόι.

Επέστρεψαν σαν ήρωες οι πρωταθλητές Ευρώπης Ισπανοί

Με την κούπα ανά χείρας, τα μετάλλια στο στήθος και πρόσωπα με ζωγραφισμένα χαμόγελα γύρισε στη Μαδρίτη η αποστολή της εθνικής Ισπανίας, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ στη Λιλ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 13:30 (ώρα Ισπανία) και οι παίκτες, αφού τους δεξιώθηκε στο πρωθυπουργικό μέγαρο ο Μανουέλ Ραχόι, κατευθύνθηκαν στην Πλάθα δε Κάγιαο για να αποθεώθουν από τον κόσμο και ν' ανταποδώσουν τη στήριξη που έλαβαν στη διάρκεια του τουρνουά.

Παρά το εργάσιμο της ημέρας και της ώρας χιλιάδες Ισπανοί κατέκλυσαν την πλατεία της πρωτεύουσας για να πανηγυρίσουν μαζί με τον αρχηγό Φελίπε Ρέγες, τον απόλυτο ηγέτη Πάου Γκασόλ και τους υπολοίπους το τρίτο τρόπαιο που κατακτά η "φούρια ρόχα" σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πίσω δε από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές υπήρχε ένα τεράστιο πανό με τρεις λέξεις "Ήρωες της Ευρώπης"..

Προηγουμένως ο Μανουέλ Ραχόι είχε τονίσει πως αυτός ο τίτλος είναι " μετάλλιο πίστης, δύναμης, ταλέντου και αφοσίωσης".

" Θα πρέπει όλοι να είστε χαρούμενοι που κάνατε τόσους πολλούς ανθρώπους περήφανους χωρίς να ζητούν τίποτα πίσω", ανέφερε υποστηρίζοντας ότι " ξεπεράσατε τη Σοβιετική Ένωση και τη Γιουγκοσλαβία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK