Ξέσπασε ο Σκαριόλο!

H Iσπανία κατέκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ, το τρίτο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις αλλά και πάλι ουδείς ασχολήθηκε με τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

Ο Ιταλός, "πατέρας" και των τριών χρυσών μεταλλίων, έδωσε συνέντευξη στη "Marca" και έβγαλε ένα παράπονο, ίσως και δικαιολογημένο: "Αν κερδίζει μια ομάδα δεν ασχολείται κανείς μαζί σου, αν όμως χάσει, τότε είναι δικό σου το φταίξιμο, πρόκειται για μία κοινή παραδοχή από τον περισσότερο κόσμο".

Προφανώς είχε στο μυαλό του και την περίπτωση του Χουάν Ορένγκα ο οποίος χρεώθηκε τον πρόωρο αποκλεισμό της Ισπανίας πέρυσι από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η ίδια.

Ο Σκαριόλο κατέληξε τονίζοντας ότι "ελπίζω πως κάποια στιγμή θα εκτιμηθεί η δουλειά του προπονητή, ανεξάρτητα από τις επιτυχίες που μπορεί να έχει κάποιος".

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.