Με Πάου Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ η Ισπανία

Ο Πάου Γκασόλ επιστρέφει σε Ευρωμπάσκετ μετά από την απουσία του σε εκείνο της Σλοβενίας το 2013, ωστόσο δεν αποσαφήνισε αν θα συνυπάρξει με τον αδερφό του Μαρκ.

Με Πάου Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ η Ισπανία

"Αποφάσισα να αγωνιστώ στο προσεχές Ευρωμπάσκετ. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μου να φτάσει ψηλά και να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το σκέφτηκα πάρα πολύ, γιατί όποια απόφαση έπαιρνα τώρα, θα επηρέαζε όλη μου την καριέρα", είπε αρχικά ο Πάου Γκασόλ.

Ερωτηθείς αν θα έχει στο πλευρό του τον αδελφό του Μαρκ, ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς δήλωσε: "Αυτή τη στιγμή, ό,τι κι αν πω θα είναι παρακινδυνευμένο. Είναι δύσκολο θέμα. Θα ζητούσα από όλους κατανόηση και υπομονή, μαζί και σεβασμό. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τι θα κάνει.

Κάθε παίκτης πρέπει να αποφασίζει για τον εαυτό του. Ξέρω ότι είναι σημαντικό να παίζω μαζί με τον αδελφό μου, αλλά ο Μαρκ έχει πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας, βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν ξέρει αν θα μείνει στο Μέμφις ή αν θα πάει κάπου αλλού. Αυτό πρέπει να το υπολογίζουμε. Ως αδελφός του και ως παίκτης, θα σεβαστώ όποια απόφαση και αν πάρει".

Τέλος, σχολιάζοντας την επιστροφή του Σέρτζιο Σκαριόλο στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ισπανίας τόνθσε: "Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Είναι προπονητής που μπορεί να προσθέσει και άλλα τρόπαια, σε αυτά που ήδη έχει κατακτήσει. Θα δουλέψουμε για να κάνουμε μια καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ. Είμαι χαρούμενος με την επιλογή να επιστρέψει".

Το Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στην Κροατία, την Γαλλία, την Γερμανία και την Λετονία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK