Οι Ισπανοί σέρνουν τη Le Monde στα δικαστήρια

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβοούλιο της Ισπανίας και η Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κινούνται για την παραδειγματική τιμωρία του αρθρογράφου της "Le Monde", ο οποίος χαρακτήρισε ντοπαρισμένο τον Πάου Γκασόλ.

Ο Πάου Γκασόλ σάρωσε στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ και η πικρία των Γάλλων για τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό, στον οποίο ο Ισπανός είχε 40 πόντους, εκφράστηκε με διάφορους τρόπους. Μεταξύ αυτών και το κείμενο Γάλλου αρθρογράφου στη "Le Monde", ο οποίος όχι μόνο άφησε υπονοούμενα, αλλά συνέδεσε τον άσο των Μπουλς με χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Γκασόλ προτίμησε ν' απαντήσει με μια φωτογραφία, ωστόσο το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας, με αρμοδιότητες ελληνικού Υπουργείου Αθλητισμού, και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συμφωνήθηκε να κινηθούν κατά του εν λόγω αρθρογράφου και της εφημερίδας αξιώνοντας πρώτα και κύρια την αποκατάσταση της αλήθειας.

"Δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε απέναντι σ' ένα ασυνείδητο πρόσωπο που ενήργησε κατάπτυστα επιδιώκοντας τη φήμη", ανέφερε ο Μιγκέλ Καρδενάλ πρόεδρος του Συμβουλίου.

"Ο Γκασόλ είναι ένας κολοσσός, ένας γίγαντας, ένα σύμβολο για τη χώρα και το άθλημα. Έχει περάσει αμέτρητους ελέγχους στην Ισπανία και στο εξωτερικό, είναι αδύνατο να σκεφτεί κάτι τέτοιο για πρόσκαιρη λάμψη", συμπλήρωσε.

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.