Οι Ισπανοί σέρνουν τη Le Monde στα δικαστήρια

Το Ανώτατο Αθλητικό Συμβοούλιο της Ισπανίας και η Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κινούνται για την παραδειγματική τιμωρία του αρθρογράφου της "Le Monde", ο οποίος χαρακτήρισε ντοπαρισμένο τον Πάου Γκασόλ.

Οι Ισπανοί σέρνουν τη Le Monde στα δικαστήρια

Ο Πάου Γκασόλ σάρωσε στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ και η πικρία των Γάλλων για τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό, στον οποίο ο Ισπανός είχε 40 πόντους, εκφράστηκε με διάφορους τρόπους. Μεταξύ αυτών και το κείμενο Γάλλου αρθρογράφου στη "Le Monde", ο οποίος όχι μόνο άφησε υπονοούμενα, αλλά συνέδεσε τον άσο των Μπουλς με χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Γκασόλ προτίμησε ν' απαντήσει με μια φωτογραφία, ωστόσο το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας, με αρμοδιότητες ελληνικού Υπουργείου Αθλητισμού, και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συμφωνήθηκε να κινηθούν κατά του εν λόγω αρθρογράφου και της εφημερίδας αξιώνοντας πρώτα και κύρια την αποκατάσταση της αλήθειας.

" Δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε απέναντι σ' ένα ασυνείδητο πρόσωπο που ενήργησε κατάπτυστα επιδιώκοντας τη φήμη", ανέφερε ο Μιγκέλ Καρδενάλ πρόεδρος του Συμβουλίου.

" Ο Γκασόλ είναι ένας κολοσσός, ένας γίγαντας, ένα σύμβολο για τη χώρα και το άθλημα. Έχει περάσει αμέτρητους ελέγχους στην Ισπανία και στο εξωτερικό, είναι αδύνατο να σκεφτεί κάτι τέτοιο για πρόσκαιρη λάμψη", συμπλήρωσε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK