Αυτή είναι η ζωή χωρίς τον Giannis

Ο Σωτήρης Γεωργίου δεν καταπιάνεται τόσο με το φιάσκο στην υπόθεση του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο με την Εθνική ομάδα και την επόμενη ημέρα. Πώς θα εμφανιστεί στο Ευρωμπάσκετ για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Αυτή είναι η ζωή χωρίς τον Giannis

Και ξαφνικά Αντετοκούνμπο τέλος, προτού καλά-καλά αγωνιστεί! Μαζί και τέλος στα όνειρα της Εθνικής για διάκριση, θα πουν οι περισσότεροι. Πώς και γιατί -μάλλον- δεν θα μάθουμε ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση είχε αρχίζει να... μυρίζει και όλα έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά από τη στιγμή που ήρθαν από τη μια οι τραυματισμοί και από την άλλη το ταξίδι στην Κίνα.

Πρέπει πάντως να είμαστε και επιφυλακτικοί για το τι μεσολάβησε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο ήθελε να μην παίξει. Ούτε όμως ότι έχει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, καθώς θα το είχε δει το ιατρικό τιμ της Εθνικής ομάδας, το οποίο σε τελική ανάλυση αυτό είναι και το υπεύθυνο για το θέμα.

Συνεπώς εδώ τίθενται δύο ερωτήματα. α) Είναι ο Γιάννης υπερ των κανόνων αυτής;

β) Δεν θα πρέπει να αποφανθεί και το ελληνικό ιατρικό τιμ για την υπόθεση; Ειδάλλως πάμε στις κλασικές εποχές που έλεγε ο καθένας πονάω για να αποφύγει πιθανή επιβάρυνση και ρίσκο σοβαρού τραυματισμού, έχοντας να σκεφτεί το μεγάλο του συμβόλαιο στους "αιώνιους".

"ΔΑΧΤΥΛΟΣ" ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ

Και εδώ εν προκειμένω με τον Αντετοκούνμπο έχουμε τους Μιλγουόκι Μπακς και το ηγεμονικό συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγο να πονάει ο παίκτης δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν. Και μόλις μιλήσει η ομάδα, τι θ' απαντήσει ο παίκτης - υπάλληλος; Ακόμα άλλωστε ο Γ.Αντετοκούνμπο δεν είναι σε θέση να λέει "εγώ θα παίξω ντε και καλά", όπως έκαναν χρόνια οι Αργεντίνοι και κάνουν και άλλοι όπως ο Νοβίτσκι και οι Ισπανοί, ανεξαρτήτως ηλικίας και συμβόλαια εφάμιλλα του Έλληνα. Άρα λοιπόν το θέμα θα έχει, όπως έστειλε το μήνυμα η ΕΟΚ, συνέχεια! Και θα κάνουμε μάλλον καιρό να μάθουμε την πραγματική αλήθεια.

Ως τότε εμείς προχωράμε γιατί η Εθνική ομάδα δεν εξαρτάται ποτέ από κανέναν παίκτη ποτέ, όσο μεγάλος σταρ και αν είναι.

Προσωπικά βέβαια με "χαλάει" η εξέλιξη, μιας και δεν νομίζω -μέχρι τουλάχιστον να εξεταστεί από το ιατρικό τιμ της Ελλάδος- ότι οι πόνοι του Αντετοκούνμπο είναι τόσο σοβαροί για να τον κρατήσουν εκτός Ευρωμπάσκετ, ιδίως 10 μέρες πριν από το τζάμπολ.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΟ

Μοιραία γυρνάς σελίδα, η ζωή άλλωστε συνεχίζεται. Ο Γ.Αντετοκούνμπο ήταν το κερασάκι στην τούρτα ειδικά στην μετά Διαμαντίδη - Σπανούλη εποχή και στην αναζήτηση του νέου ηγέτη. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν είναι ο σούπερ σταρ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τον τρόπο τουλάχιστον που παίζεται αυτό και έτσι δεν έχει ακόμα καταφέρει να παίρνει τα μεγάλα παιχνίδια μόνος του όπως κάνουν οι άλλοι μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ.

Μάλιστα ο Γ.Αντετοκούνμπο εγκλωβίζεται στο σετ μπάσκετ χωρίς να διαθέτει ακόμη το μακρινό σουτ. Παρόλα αυτά κάνει την διαφορά ξεσηκώνοντας τον κόσμο, είναι η ατραξιόν και μπορεί να δώσει άνετα 20-25π. Η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη με τον Giannis αλλά δεν είναι δεδομένη και η αποτυχία χωρίς αυτόν!

Η ομάδα πλέον θα πορευτεί με το κλασικό ελληνικό μοντέλο. Θα παίξει σκληρή άμυνα, θα διαβάζει το παιχνίδι, θα προσπαθεί να κατεβάσει τα σκορ και όλοι θα έχουν ρόλους. Ο Παππάς θ' αναλάβει το σκοράρισμα, καθώς φάνηκε η ελευθερία που του δίνει ο Μίσσας ακόμα και όταν ήταν παρών ο Γ.Αντετοκούνμπο, απλώς η ομάδα θα έχει πρόβλημα πλέον να φτάσει τους 80 πόντους χωρίς τους εύκολους πόντους του σταρ του ΝΒΑ και τις ατομικές του φάσεις του. Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης.

Στόχος εφικτός πλέον θα είναι η πρόκριση στην οκτάδα, χωρίς να σημαίνει ότι ως εκεί θα υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Αν δεν παίξουμε καλά, σοβαρά και πειθαρχημένα, θα έχουμε θέματα. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, θα περάσουμε. Αλλά θέλουμε δουλειά στο επόμενο 10ημερο και στην ψυχολογία και στα συστήματα.

Ίσως βέβαια η απουσία του Αντετοκούνμπο σε όλα τα φιλικά πλην ενός διευκόλυνε τη δουλειά! Στη θέση "3" θα παίξουν πλέον Παπανικολάου και Παπαπέτρου, με τον Θανάση Αντετοκούμπο να κερδίζει άνετα ένα 10λεπτο άνεταμ, και τον δεύτερο "Παπ" ν' ανεβαίνει και στο "4", αν χρειάζεται, πίσω από τον Πρίντεζη.

Την ίδια ώρα φαίνεται να κλειδώνει θέση στην 12αδα και ο Αγραβάνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK