Αυτοκτονία με λάθος διαχείριση Μίσσα

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τι δεν πήγε καλά στον αγώνα με τη Ρωσία κι ενώ η Εθνική μας έφτασε στην πηγή δεν ήπιε το νερό της πρόκρισης των ημιτελικών. Εξηγεί πως έγιναν... καπνός οι διαφορές που δημιούργησε η ομάδα του Κώστα Μίσσα στην εξέλιξη του αγώνα και πού φέρει ευθύνη.

Αυτοκτονία με λάθος διαχείριση Μίσσα

Κρίμα... Αν και η Εθνική μας ομάδα γυρνά επιτυχημένη -για μένα- στην Αθήνα χωρίς να έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο βέβαια από πλευράς κατάταξης, αλλά επειδή απέκλεισε μετά από χρόνια ένα μεγάλο αντίπαλο σε χιαστί (Λιθουανία). Παρόλα αυτά οι "αδυνατισμένες" αγωνιστικά λόγω απουσιών μεγάλες ομάδες, μας έδιναν μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε στα μετάλλια μετά από χρόνια. Και η ευκαιρία αυτή χάθηκε από λάθος επιλογές και όχι από την ατυχία....

Βεβαίως επειδή δεν είμαστε καμία ομαδάρα όπως γράψαμε και το πρωί στο contra.gr αναλύοντας το παιχνίδι. Και τώρα ως φαβορί δεν περίμενα να βάλουμε τα τρίποντα... Γι' αυτό και δεν ήμουν αισιόδοξος... Η ομάδα αυτοκτόνησε, ξεκάθαρα... Δεν περιορίσαμε τον Σβεντ (όταν το κάναμε στο α' μέρος που τον κρατήσαμε στους 4π ήμασταν στο +13!) στο δεύτερο ημίχρονο και δεν βάλαμε τα 7-9τρ για να πάμε στους 75π. Χωρίς αυτά είμαστε μια προβλέψιμη ομάδα όσο και αν βγάλουμε 3-4 αιφνιδιασμούς.... Απλά πράγματα χωρίς μπλα-μπλα και άλλα...

ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ +13

Ασφαλώς οι διαφορές των 13π. δεν λένε και πολλά στο σύγχρονο μπάσκετ. Όμως σε ένα χιαστί παιχνίδι όταν προηγείσαι με 13π στο α' και με 11' στο25' και βρίσκεσαι στο -7 σε 10 λεπτά, σημαίνει ότι έχεις κάνει πολλά λάθη.

Εκτός αν παίζεις με αντίπαλο την Ισπανία! Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά με τον Καλάθη ορεξάτο και με δυνατή άμυνα πάνω στον Σβεντ βασικά που τον κρατήσαμε στους 4 στο ημίχρονο και έτσι προηγηθήκαμε με 35-22 στο 15' παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στην επίθεση (τρομερός Πρίντεζης), αφού τρέχαμε και χτυπάγαμε τον Χβοστόφ με τον ψηλότερο Νικ.

Βέβαια, μετά (αναφορά παρακάτω) είχαμε δύο καταστροφικά μπλακ άουτ, βρεθήκαμε και στο 60-67, αλλά το κάναμε θρίλερ και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Βασικά στο 39' στο -2 με τα λάθος τρίποντα Σλούκα-Καλάθη, ένα χαμένο κοντινό σουτ του Μπουρούση και το καθοριστικό καλάθι του Χβοστόφ(+4 στα 44'').

ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

Η ομάδα έχασε από δύο καταστροφικά μπλακ άουτ,ένα στην επίθεση κι ένα στην άμυνα. Ο Πρίντεζης χωρίς ανάσες έσκασε και πέτυχε μόλις ένα πόντο στο δεύτερο μέρος μετά το 24'! Και η ομάδα με 5/20τρ και 10 χαμένες βολές δεν είχε λύσεις.

Άλλωστε όταν έχεις πρώτο σκόρερ τον Καλάθη σημαίνει, συνήθως, ότι δεν πήγαν καλά τα πράγματα... Η ομάδα μας, πέτυχε μόλις 2π στο διάστημα 15'-20' κι έτσι η Ρωσία ροκάνισε αντί να βρεθεί στο καναβάτσο. Και με την λάθος διαχείριση του Μίσσα ήρθε η καταστροφή....

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΣΑ

Ο Μίσσας δεν παίζει με το ρολόι για τους χρόνους των παικτών του και καλά κάνει, αλλά αυτός πήγε στο αλλο άκρο. Στο σύγχρονο μπάσκετ που όλοι τρέχουν πάνω-κάτω και κυριαρχεί η ενέργεια και η ταχύτητα, δεν πρέπει να αγνοείς τη συντήρηση και το ροτέισον. Και ειδικά όταν έχεις 7ο παιχνίδι σε δύο εβδομάδες. Η ομάδα μας έσκασε απλά...

Πέντε παίκτες με μ.ο. 35' και τι πληρώσαμε; Την άμυνα στο διάστημα 24'-35' που το 47-36 έγινε 60-67, καθώς δεχθήκαμε 31π με όργια Σβεντ στην περιφέρεια και σε ένα δεκάλεπτο σχεδόν. Όσο κι αν οι Ρώσοι, επίσης, έκαναν λάθος διαχείριση και στο τέλος έμεινε εκτός ο Σβεντ (!), εν τούτοις η Ρωσία είναι μια ομάδα με δύο καλούς παίκτες και έπρεπε να την πνίξουμε με το βάθος μας και την κλάση μας στο βάθος των θέσεων. Ο Μίσσας δεν το έκανε ποτέ και το πληρώσαμε ακριβά... Ούτε 5 λεπτά δεν έπαιξαν Μάντζαρης,Παππάς, Θανάσης.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο Καλάθης συγκλονιστικός αν και έσκασε, καθώς διάβασε το ματς με τον κοντύτερο Χβοστόφ. Ο Μπουρούσης μεγάλες μάχες με τον ΝΒΑερ Μοζγκόφ και τον κέρδισε ουσιαστικά. Ο Σλούκας άστοχος και χωρίς προσπάθειες. Ο Πρίντεζης όσο άντεξε κορυφαίος. Ο Παπανικολάου πάλεψε, αλλά κουράστηκε. Δεν μπορεί να κριθεί κανείς άλλος, καθώς απλά δεν έπαιξε κανείς ουσιαστικά με κάτι δίλεπτα ανά ημίχρονο....!!!

News 24/7

24MEDIA NETWORK