Γιάννη γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου προσπαθεί να φανταστεί πως αυτή η Εθνική Ελλάδας, χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα μπορέσει να βάλει πάνω από 70 πόντους στο Ευρωμπάσκετ. Που καταλήγει; Πως διαθέτουμε εξαιρετικούς ρολίστες, αλλά υπολειπόμαστε σε... ηγέτες και σκόρερ.

ÔÏÕÑÍÏÕÁ ÁÊÑÏÐÏËÉÓ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÃÅÙÑÃÉÁ / ACROPOLIS TOURNAMENT 2017 / GREECE - GEORGIA (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
kalathis papanikolaou printezis EUROKINISSI SPORTS

Η κατραπακιά από την Γεωργία του Ηλία Ζούρου ( που παρεμπιπτόντως έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει φτιάξει μια πονηρή ομάδα που θα κάνει ζημιές, καθώς είναι μαχητική, γυρίζει παιχνίδια και παλεύει μέχρι τέλους με σωστή κατεύθυνση ειδικά στην άμυνα) που δεν είχε μάλιστα και τον ΝΒΑερ Πασούλια, ήταν μεγάλη αλλά επί της ουσίας ανέδειξε τα προβληματά μας.

Όχι αυτά που θα λύναμε εξ ολοκλήρου με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, αλλά που θα κρύβαμε ως ένα βαθμό. Η προσγείωση στην πρεμιέρα του "Ακρόπολις" για πολλούς ήταν απότομη, αλλά αλήθεια περίμενε κανείς περίπατο και εμφανισάρα; Μάλλον αν ανήκει σε αυτούς που έχουν βαφτίσει παικταράδες τους ρολίστες μας.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΡΟΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ!

Εγώ τα λέω χρόνια και καλό είναι να το πάρουμε χαμπάρι. Δεν έχουμε παικταράδες αλλά πολύτιμους ρολίστες. Που θα παλέψουν αλλά αν περιμένετε να κάνουν θαύματα ξεχάστε το. Δεν έχουμε παικταράδες, σκόρερ, ηγέτες που έχουν οι άλλες Εθνικές. Και δεν έχουμε και την παλιά ατομική άμυνα καθότι δεν υπάρχει εξολοθρευτής πλέον. Συνεπώς είμαστε μια ομάδα με πολύ σκεπτόμενο μπάσκετ, τακτική, καλή άμυνα, αλλά μπροστά άμπαλη λαϊκά.

Με εξαίρεση τον Παππά κανείς δεν έχει έφεση στο σκοράρισμα και αυτός ακόμα είναι ευνουχισμένος από την θητεία του στον ΠΑΟ, όπως μπήκε στα καλούπια εκεί. Μακρινό σουτ δεν έχει κανείς και ασφαλώς δεν στέκομαι στην... γιορτή του καθενός που θα βάλει 4-5 τρίποντα και θα κάνει πάρτι.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΕΣ 10 ΤΡΙΠΟΝΤΑ!

Να το πάρουμε χαμπάρι από τώρα. Χωρίς τον Αντετοκούμπο θα κάνουμε ένα-δύο μεγάλα παιχνίδια με το διάβασμα και επειδή θα μπουν μερικά μακρινά σουτ. Αλλά στα κρίσιμα χιαστί που η μπάλα θα καίει, θα τρέμουν τα χέρια μας. Η μπάλα δεν θα μπαίνει και θα πάμε στην ρώσικη ρουλέτα. Και φυσικά πρέπει να παίξεις καλά με τους μικρομεσαίους για να κερδίσεις με αυτή την ομάδα που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Γιατί δεν έχεις έναν Πάου Γκασόλ, ένα Νοβίτσκι να βάλει 30 και να καθαρίσεις. Η ομάδα μας είναι των 70π πάνω κάτω. Με τον Γιάννη Αντετοκούμπο θα είχε 2-3 καλάθια σε ανοιχτό γήπεδο και 2-3 από ατομικές φάσεις και θα πήγαινε στους 80. Τώρα για να πάμε εκεί με σοβαρό αντίπαλο πρέπει να βάλουμε 10 τρίποντα και το ερώτημα είναι ποιος;

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ

Με την Γεωργία το 18-8 στο δεκάλεπτο, το +13 στην αρχή στο 2ο δεκάλεπτο και το 67-60 στο 36', έγιναν ήττα εντός έδρας. Αυτό καθώς χάναμε εύκολα διαφορές. Με μεγάλα κολλήματα στην επίθεση. Και με λάθος επιλογές, καθώς στο +2 στο 39' πάμε σε τρίποντο του χειρότερου σουτέρ μας (Καλάθης) και τρώμε και τρίποντο αντί να διασφαλίσουμε την παράταση. Παιδικά λάθη και από το τεχνικό τιμ.

* Στην 2η περίοδο η ομάδα δέχθηκε 25π και αυτό δείχνει ότι αμυντικά δεν είμαστε κάτι τρομερό. Ασφαλώς ο Μπουρούσης θα πρέπει να δει πολλές φορές το παιχνίδι ξανά γιατί έκανε τον Σερμαντίντι(23π!) να δείχνει με Ντείβιντ Ρόμπινσον(!) και παίζαμε με 4 στην άμυνα!

* Το πρόβλημα στο αμυντικό πικ εν ρολ είναι τεράστιο με τους Γεωργιανούς να κάνουν πάρτι και επειγόντως πρέπει να βρούμε λύση να το κρύψουμε, καθώς απλά δεν λύνεται. Ασφαλώς είχαμε και κακές περιστροφές στην άμυνα με πολλά ελεύθερα σουτ στην Γεωργία και κλασικά πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ.

* Δεν χρειάζεται να πούμε καν για το τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αν δεν τρέξουμε στο σετ μπάσκετ είμαστε... καληνύχτα. Όταν έχεις πρώτο σκόρερ τον Παπανικολάου ούτε η πρόκριση στην 2η φάση δεν είναι σίγουρη. Με 3/25τρ γελάει ο κόσμος και δεν πας πουθενά. Και όλα αυτά σε φιλικό παιχνίδι στην έδρα σου με μια απλά στιβαρή μέτρια ομάδα που ξεκίνησες με +10. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν αρκεί, καθώς δεν έχουμε παιχνίδι με πλάτη στο σέντερ. Ολόκληρος Μπουρούσης με τον Σερμαντίνι αντίπαλο και όχι τον Γκασόλ, είχε μόλις ένα σουτ εντός παιδιάς! Ζητείται ασφαλώς Παππάς που μπορεί να κάνει ατομικές φάσεις και δεν τον είδαμε ποτέ να κάνει το παιχνίδι του και έπαιξε κακώς μόλις 12'! Και έτσι απλά δεν μπορεί ενώ ψάχνει ρόλο ο Μάντζαρης που φαίνεται χαμένος.

* Τι καλό κρατάμε; Τα κλασικά. Αμυνα ψιλοκαλή κατά διαστήματα, όμως λίγο πάθος, μερικά καλά διαστήματα που παίρναμε διαφορές και ψιλοκαλή κυκλοφορία της μπάλας. Αλλά έτσι δεν πας σε καλό και με άγχος παιχνίδι ακόμα και με μέτριο αντίπαλο, στους 75π.

News 24/7

24MEDIA NETWORK