Τσεχία - Ιταλία 70-85

Η Ιταλία έγινε η τέταρτη ομάδα από την Ευρώπη που εξασφάλισε την παρουσία της στο προολυμπιακό τουρνουά, επικρατώντας 85-70 της Τσεχίας, και κατετάγη 6η στη διοργάνωση.

Η Ιταλία νίκησε γιατί... η ποιότητά της ήταν αρκετή προκειμένου να ξεπεράσει την κούραση, σωματική και πνευματική, από την εξαντλητική μάχη με τη Λιθουανία, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Πιανιτζιάνι δεν άνοιξε τόσο πολύ το ροτέισον, παρόλα αυτά οι Μπελινέλι, Γκαλινάρι και Αραντόρι ήταν εύστοχοι από μακριά, ενώ ο Μπαρνιάνι αποτελεσματικός με την μπάλα στα χέρια, ανεξαρτήτως αποστάσεως.

Μετά το 29-29 οι "ατζούρι" είχαν σταθερά το προβάδισμα και ύστερα από το 44-41 άνοιξαν τόσο την υπέρ τους διαφορά (56-43, 64-47, 71-53) που δεν κινδύνευσαν, φτάνοντας ακόμη και στο +22 (76-54). Οι Τσέχοι ήταν πιο φρέσκοι στα πόδια, αφού έπαιξαν πιο νωρίς και λιγότερο χρόνο, αλλά με λιγότερες λύσεις. Πόσα πια να κάνουν ο Σατοράνσκι και ο Βέσελι, άντε και ο Σιλμπ, όταν οι υπόλοιποι δεν μπορούν να σταθούν στο ίδιο επίπεδο;

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-42, 54-74, 70-85

Το στατιστικό

Το VIDEO του αγώνα

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.