Για μία ακόμη φορά καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης

Στο…σπίτι του θα πάρει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Στο…σπίτι του θα πάρει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Ελληνας πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού προτιμήθηκε για τη συγκεκριμένη διάκριση από τους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

Όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Ο Διαμαντίδης είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης στα κλεψίματα ενώ βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό φέτος σε τομείς όπως τα ριμπάουντ και τα κοψίματα. Με λίγα λόγια είναι ο παίκτης που θεωρείται απαραίτητος ακόμα και αν βρίσκεται σε κακή, επιθετικά, βραδιά.

Για το βραβείο του ο Διαμαντίδης τόνισε: «Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης, επιθυμίας και αυτοσυγκέντρωσης. Δεν φαίνεται πολύ στη στατιστική αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει την προσπάθεια. Φέτος δεν καταφέραμε παρόλα αυτά να υπερασπιστούμε το τρόπαιο που κατακτήσαμε στην Αθήνα αλλά του χρόνου θα επιστρέψουμε».


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εν δράσει...


Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!