Είχε συμφωνήσει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήρθε ποτέ

Ο Αμερικάνος σέντερ είχε συμφωνήσει τόσο με τους "ερυθρόλευκους" όσο και με τους "πράσινους". Υπήρχε όμως λόγος που δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα για έναν εκ των δύο.

Είχε συμφωνήσει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήρθε ποτέ

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι ο Κόλτον Άιβερσον, νυν παίκτης της Μακάμπι, ενδιέφερε σφόδρα τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό. Ήταν τότε που "ερυθρόλευκοι" και "πράσινοι" έψαχναν για ψηλούς.

Πέρυσι οι Πειραιώτες δύο φορές βγήκαν στην αγορά. Την πρώτη κατέληξαν στον Σον Τζέιμς από την Μπιλμπάο, ως αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ, γρήγορα όμως το μετάνιωσαν και επήλθε το διαζύγιο. Τη δεύτερη βρήκαν τον NBAer Χακίμ Γουόρικ, χωρίς όμως να πάρουν όσα ήθελαν.

Το "τριφύλλι" άρχισε την αναζήτηση αθλητικού σέντερ προς τα τέλη του Γενάρη και αφού πρώτα συνετρίβη στο ΣΕΦ. Επιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν εν τέλει ο "άγουρος" Βινς Χάντερ, ο οποίος αποδείχθηκε ανέτοιμος ν' ανταπεξέλθει στο βάρος των ευθυνών.

Ο Άιβερον ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Υγιής και με παραστάσεις από την Ευρωλίγκα (Μπασκόνια, Καρσίγιακα), πιθανότατα θα έδινε περισσότερα από τους τρεις άλλους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τον ήθελαν καταθέτοντας επίσημες προτάσεις και ο ίδιος ετοίμαζε βαλίτσες από τη Σμύρνη για Αθήνα.

Τι τον εμπόδισε; Εξιστορεί στο Euroleague Greece: " Είναι γεγονός πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός έδειξαν ενδιαφέρον για εμένα τον τελευταίο χρόνο. Είναι αλήθεια πως βρέθηκα... μία ανάσα από το να υπογράψω τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό. Είχαν δείξει και οι δύο "ζεστό" ενδιαφέρον για εμένα, αλλά τελικά η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε με καμία από τις δύο ομάδες. Ήθελα πάρα πολύ να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και ήμουν θετικός να αγωνιστώ για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ουσιαστικά είχα σχεδόν συμφωνήσει σε όλα και με τις δύο ομάδες, αλλά δεν προχώρησαν κάποιες λεπτομέρειες (...)

Ήμουν πολύ κοντά το ίδιο και με τις δύο ομάδες. Ήμουν έτοιμος να υπογράψω στον Ολυμπιακό όταν με ήθελε, ήμουν έτοιμος να υπογράψω και με τον Παναθηναϊκό όταν μου είχε κάνει πρόταση, αλλά τελικά καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν προχώρησε, καθώς η Καρσίγιακα δεν με άφηνε να φύγω. Δεν μπορώ να σου πω ότι θα είχα προτίμηση να παίξω σε μία από τις δύο. Θα ήμουν χαρούμενος είτε αν υπέγραφα στον Ολυμπιακό, είτε στον Παναθηναϊκό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK