Προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Ιτούδης

O Δημήτρης Ιτούδης είναι και με τη βούλα ο καλύτερος προπονητής της Ευρωλίγκας.

Προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Ιτούδης

Μία εξαιρετική χρονιά για τον Δημήτρη Ιτούδη επισφραγίστηκε με το βραβείο του καλύτερου προπονητή της εφετινής Ευρωλίγκας.

Ο Ελληνας κόουτς, που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας για πρώτη από το 2008, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους μεταξύ των συναδέλφων του και κατέκτησε το "Αλεξάντερ Γκομέλσκι" σε μία μάλλον αναμενόμενη επιλογή.

Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη έκανε μία αψεγάδιαστη σεζόν στην Ευρωλίγκα με 24 νίκες σε 29 ματς. Στο φάιναλ φορ του Βερολίνου ήταν όντως η καλύτερη ομάδα αν και για να επιβιώσει στο θρίλερ του τελικού με την Φενέρμπαχτσε χρειάστηκε το φόλοου του Κριάπα.

Το τρόπαιο της Ευρωλίγκας ήταν το πρώτο μεγάλο στην καριέρα του Ιτούδη ως χεντ κόουτς. Ο άλλοτε όμως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκού έχει κατακτήσει άλλες πέντε ευρωλίγκες με τους πράσινους.

" Εχει ξεχωριστή σημασία να σε προτιμούν οι συνάδελφοί σου, θέλω να πω μεγάλο ευχαριστώ. Το χρωστώ στο προπονητικό τιμ αλλά και στον πρόεδρο Αντρέι Βατούτιν. Αφιερώνω το βραβείο και στον αείμνηστο Αλεξάντερ Γκομέλσκι", τόνισε μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος, Ευρωπαίος, κόουτς.

Τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που έκανε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν οδηγώντας την μέχρι το Final-4.

News 24/7

24MEDIA NETWORK