Ο Ολυμπιακός άλωσε το ΟΑΚΑ και αγκάλιασε το πλεονέκτημα έδρας!

Με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να βάζει το σουτ της βραδιάς και τον Ολυμπιακό συνολικά να βγάζει τον πολύ καλό αγωνιστικό εαυτό του, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 87-85 στην παράταση. Καλύτερη η ομάδα του Σφαιρόπουλου, νίκησε τον αντιπαλό της μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ένα σούπερ ματς, αντάξιο της τεράστιας ευρωπαϊκής ιστορίας που κουβαλούν οι δύο σύλλογοι, και το οποίο κρίθηκε μετά από 45 λεπτά αφού χρειαστηκε η παράταση (71-71 στην κανονική διάρκεια) ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα σημεία και με τη σπουδαία επικράτησή του με 87-85 στο ΟΑΚΑ όχι μόνο πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη επί του Παναθηναϊκού και πρώτη μετά από πέντε σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις αλλά... έκλεισε το μάτι στο πλεονέκτημα έδρας και στο Βελιγράδι, βάζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο σε περιπέτειες.

Και μπορεί το τελευταίο πεντάλεπτο να ήταν ένα σκληρό μπρα ντε φερ όπου τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και οι Σπανούλης και Ρόμπερτς έβαλαν μεγάλα καλάθια για να μπορέσουν να ρίξουν στο καναβάτσο τον συγκλονιστικό Καλάθη (θύμιζε μία ομάδα μόνος του για πολλή ώρα), ωστόσο αν δει κανείς το συνολικό κάδρο θα παραδεχτεί πως το ροζ φύλλο πήγε στην ομάδα που απέδωσε καλύτερα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÌÁÑÊÏÓ ×ÏÕÆÏÕÑÇÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Καλύτερα γιατί κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο (46-32 οι πόντοι σε αυτό το διάστημα), γιατί είχε τον Μπράιαν Ρόμπερτς πρώτο του σκόρερ με 18 πόντους και εκπληκτικό ποσοστά (4/5 βολές, 1/1 δίποντα, 4/5 τρίποντα) πραγματοποιώντας εμφάνιση εφάμιλλη αυτής προ μηνών στην Κωνσταντινούπολη, γιατί είχε τον Σπανούλη να κρατάει μαεστρικά την μπαγκέτα, γιατί ο Μπόμπι Μπράουν μπήκε κατευθείαν στα βαθιά και έδειξε πως είναι εξαιρετικός... ολυμβητής (έβρισκε τους συμπαίκτες του με... κλειστά μάτια), γιατί στην τελική συνδέθηκαν με το διχτάκι 11 διαφορετικοί παίκτες. Όλοι δηλαδή είχαν επιθετική συνεισφορά πλην Μάντζαρη.

Στον αντίποδα, ο Τσάβι Πασκουάλ είδε την ομάδα του να αποτυγχάνει να "τρέξει" και να έχει εμφανές πρόβλημα στο "5 εναντίον 5" (ο Ολυμπιακός έπαιζε με αλλαγές στην άμυνα και "διάβαζε" αρκετά καλά τα μις-ματς στην επίθεση), με τον Καλάθη και τον Γκιστ να κάνουν πράματα και θάματα αλλά να μην έχουν βοήθεια από πολλούς...

Οι Λοτζέσκι και Παππάς δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, οι Βουγιούκας, Γκέιμπριελ και Λεκαβίτσκους είχαν μηδενική συνεισφορά, ο Ρίβερς πέτυχε δύο μεγάλα καλάθια προς το τέλος αλλά άργησε να ξυπνήσει γενικά ενώ ο Τζέιμς αποδείχτηκε μοιραίος: στο τέλος της κανονικής διάρκειας δεν έκανε καν σουτ με 8 δευτερόλεπτα στη διάθεσή του για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη ενώ στο τέλος της παράτασης έχασε καθοριστική βολή...

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-43, 50-62, 71-71, 85-87 (παράταση)

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 13 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 9 (3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 3/5 βολές), Πέιν 5, Παππάς 1, Γκιστ 21 (7/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 3 (0/1 δίποντο, 1/4 τρίποντα), Καλάθης 23 (7/15 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/9 βολές, 4 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο), Αντετοκούνμπο.

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 9, Μπράουν 5, Παπαπέτρου 11 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σπανούλης 15 (4/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/5 βολές), Μιλουτίνοβ 4, Στρέλνιεκς 4, Τιλί 2 (5 ριμπάουντ), Πρίντεζης 15 (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 3 (6 ριμπάουντ), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 18 (1/1 δίποντο, 4/4 τρίποντα, 4/5 βολές), Ουίλτζερ 1.

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK