Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει... σπίτι του το ΣΕΦ

Του έχει πάρει τον αέρα και φαίνεται. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος και παρά τα ξεσπάσματα του Ολυμπιακού έφτασε δίκαια στο καθαρό 70-62 με τους Λεκαβίτσιους - Γκιστ να κάνουν τη διαφορά. Τρίτο σερί διπλό στο ΣΕΦ για τους "πράσινους" που κερδίζουν χρόνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Το ΣΕΦ εξελίσσεται σε δεύτερο σπίτι του Παναθηναϊκού! Η ιστορία επαναλήφθηκε για τρίτη φορά στη σειρά και το 70-62 ήρθε να επιβεβαιώσει πως επί Τσάβι Πασκουάλ οι "πράσινοι" έχουν τον τρόπο να φεύγουν θριαμβευτές από το Φάληρο.

Με άλλον τρόπο και άλλον πρωταγωνιστή κάθε φορά.

Όχι ότι ο Κέι Σι Ρίβερς δεν έβαλε τα σουτ του. Ωστόσο ο άσος στο μανίκι του Καταλανού κόουτς, αυτός που συμπλήρωσε το... καρέ (με Γκιστ, Λοτζέσκι), ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Με την άμυνα του Σφαιρόπουλου προσαρμοσμένη στον Καλάθη για να μην δημιουργήσει, ο Λιθουανός πόιντ γκαρντ όχι μόνο λειτούργησε αντικραδασμικά, αλλά έδωσε πολλά απ' αυτά που δεν ήταν έτοιμοι ν' αντιμετωπίσουν οι Πειραιώτες.

Το "τριφύλλι" δεν έχασε ποτέ το κουμάντο. Με στοχευμένο και αποδοτικό μπάσκετ στο πρώτο κομμάτι κάθε περιόδου, παρότι του έλειπαν οι ασίστ του Καλάθη (7 στο σύνολο), κατάφερνε να χτίζει μικρά προβαδίσματα και να κρατάει το ματς εκεί που ήθελε. Προηγήθηκε 13-5, 25-17, 44-39 και όταν έφτασε στο 63-54 ένιωσε ως το αφεντικό που δεν αμφισβητείται.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μόνο ξεσπάσματα. Να νικήσεις στην έδρα σου τη στιγμή που έχεις προηγηθεί μόλις δυο φορές, τύχη δεν έχεις. Λάθος; Όχι. Ιδίως όταν οι ψηλοί σου είναι καλά κλεισμένοι (3/15 σουτ οι Μιλουτίνοφ-Πρίντεζης) και οι περιφερειακοί σουτ (πλην του Στρέλνιεκς) δεν βάλουν τ' ανοικτά σουτ (6/23 τρίποντα).

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έπαιρνε πράγματα που δεν φαίνονταν από Γκάμπριελ - Αντετοκούνμπο - Βουγιούκα και η επικράτησή του δεν αμφισβητήθηκε στο τελευταίο 5λεπτο. Αντίθετα με την προπονητική επάρκεια του Σφαιρόπουλου με το... "Μίλαν Τόμιτς" που ακούστηκε από την κερκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-35, 47-49, 62-70

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 10(3ρ), Παπαπέτρου 11(2τρ, 4ρ), Αγραβάνης 1, Μιλουτίνοφ 4(2/7δ, 7ρ), Στρέλνιεκς 18(3/5τρ), Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 9(1), Ρόμπερτς 3, Τόμπσον 1

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 5(1/4τρ, 6ρ), Ρίβερς 12(2/4τρ, 5ρ), Παππάς 2, Γκιστ 15(3/4τρ, 6ρ), Βουγιούκας 2(4ρ), Λεκαβίτσιους 14(5/8δ, 1/2τρ), Γκάμπριελ 5(1), Λοτζέσκι 9(1), Καλάθης 6(0/5τρ), Αντετοκούνμπο

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK