Πασκουάλ vs. Μπλατ: Ποιος κερδίζει αυτό το ντέρμπι;

Άλλες ομάδες, διαφορετικό περιβάλλον. Αν η παράδοση είναι ισχυρό δείγμα γραφής για το τι θα συμβεί στο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός, γνωρίζουμε ήδη το αποτέλεσμα! Ή μήπως όχι; Το 7-1, τα τρίποντα και όλες οι λεπτομέρειες που βγάζουν νικητή.

BETSHOP BASKET LEAGUE / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BETSHOP BASKET LEAGUE / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ένας (Τσάβι Πασκουάλ) έχει συνδεθεί στενά με μόλις δυο ομάδες στην καριέρα του, την Μπαρτσελόνα και εσχάτως τον Παναθηναϊκό. Ο άλλος (Ντέιβιντ Μπλατ) έχει γυρίσει τον κόσμο όλο δουλεύοντας από το Ισραήλ και τη Ρωσία, ως το ΝΒΑ, την Τουρκία και την Ελλάδα (δις).

Διαφορετικοί ως χαρακτήρες, ταυτόχρονα όμως επίμονοι και πετυχημένοι ως προπονητές.

Θα ήταν παράδοξο από το 2008 που ο Πασκουάλ προήχθη σε πρώτο προπονητή της 'Μπάρτσα' και ο Μπλατ 'κολλούσε' ήδη ένσημα ως επικεφαλής διαφόρων επιτελείων να μην είχαν, κάπου - κάπως - κάποτε, διασταυρωθεί ως αντίπαλοι. Δεν είναι μια παραδοσιακή κόντρα των πάγκων (Ομπράντοβιτς - Μεσίνα, Ομπράντοβιτς - Γκέρσον, Λάσο - Πασκουάλ, κλπ). Παρόλα αυτά η αποψινή παρτίδα θα είναι η ένατη μεταξύ τους - δεν είναι λίγες.

Διαφέρουν αναμφισβήτητα ο χώρος και οι συνθήκες. Διαφέρουν οι ομάδες, οι παίκτες και η συνολική προσέγγιση. Δεν παύει, παρόλα αυτά, το δείγμα των οκτώ προηγούμενων αγώνων να δείχνει μία... τάση για το τι πρόκειται, ενδεχομένως, να συμβεί το βράδυ στο ΟΑΚΑ. Χωρίς φυσικά ν' αποκλείεται ανατροπή των όσων οι αριθμοί λένε για την προκειμένη περίπτωση.

Στοιχείο 1ο

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει 7 νίκες και ο Ντέιβιντ Μπλατ μονάχα 1. Το πρώτο ραντεβού τους ήταν στη Βαρκελώνη, στις 20 Ιανουαρίου του 2011 για το Top16. Η Μπαρτσελόνα, εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης τότε, είχε επικρατήσει 81-71 της Μακάμπι με ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είχε 24 πόντους και ο Άλαν Άντερσον 16. Στην 'ομάδα του λαού' ανήκε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (12 πόντοι).

Συμπέρασμα: Ο Πασκουάλ ξεκινά από θέση ισχύος.

Στοιχείο 2ο

Μονάχα δύο από τις οκτώ μάχες των δύο προπονητών κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές (υπέρ του Πασκουάλ). Σ' αμφότερες το χάσμα μεγάλωσε μετά το 37'! Υπήρξε μάλιστα αγώνας, ο οποίος κρίθηκε στην παράταση, 92-85 για την Μπαρτσελόνα στο Τελ Αβίβ.

Συμπέρασμα: Κλειστό ματς με σκορ στους 70-75 πόντους.

Στοιχείο 3ο

Στις 6/7 νίκες της εκάστοτε ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ το ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο ήταν τουλάχιστον 35%! Νίκησε με 25% μονάχα όταν η Μακάμπι είχε... 0% (0/6).

Συμπέρασμα: Το τρίποντο κερδίζει.

Στοιχείο 4ο

Η μοναδική νίκη του Ντέιβιντ Μπλατ επιτεύχθηκε όταν εργαζόταν στην Νταρουσάφακα και ο Πασκουάλ είχε ήδη προσληφθεί στον Παναθηναϊκό. Η τουρκική ομάδα είχε επικρατήσει 77-72 στην Κωνσταντινούπολη, χάρη στα μεγάλα σουτ του Μπραντ Γουαναμέικερ στα τελευταία 137''.

Συμπέρασμα: Ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη τον Σπανούλη.

Στοιχείο 5ο

Την προηγούμενη φορά του στο ΟΑΚΑ, με την τουρκική ομάδα, ο Μπλατ είχε φτάσει τον Παναθηναϊκό στα όριά του. Έως το καλάθι του Γιάννη Μπουρούση για το 82-78 στα 11'' πριν από τη λήξη.

Συμπέρασμα: Ο Μπλατ έχει το 'know how' της κατάστασης.

Στοιχείο 6ο

Μόνο σε 2/8 παιχνίδια ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σούταρε περισσότερα από 19 τρίποντα απέναντι στην άμυνα της ομάδας του Πασκουάλ.

Συμπέρασμα: Θα χρειαστούν παραπάνω.

Είτε επιβεβαιωθούν είτε όχι όλα τα παραπάνω, ο νικητής κόουτς θα αποκομίσει χρόνο και ο χαμένος πολλές περισσότερες σκοτούρες.

Κεντρική φωτογραφία: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK