Καλύτεροι από πέρυσι σε όλα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φιγουράρουν στην πρώτη τετράδα της κατάταξης της Ευρωλίγκα όντας καλύτεροι σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τους ρεκόρ, αλλά και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα κόντρα στις ομάδες που έπαιξαν φέτος σε σχέση με πέρυσι. Η "κατρακύλα" της Ρεάλ, το "θαύμα" της Μπάμπεργκ, η άνοδος της Μακάμπι. Αναλύει ο Γιάννης Ψαράκης.

Καλύτεροι από πέρυσι σε όλα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός!
papanikolaou rivers panathinaikos olympiakos

Το 1/3 της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και μπορούν πλέον να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά στη δυναμική των ομάδων με βάση τα αποτελέσματά τους.

Κατ' αρχήν η σύγκριση του ρεκόρ νικών-ηττών κάθε μίας (εξαιρούνται οι τρεις "νέες" ομάδες της διοργάνωσης, δηλαδή Χίμκι Μόσχας, Βαλένθια και Ουνικάχα Μάλαγα) της φετινής σεζόν με την περσινή στο αντίστοιχο σημείο, δηλαδή στη 10η αγωνιστική ή αν προτιμάτε το 1/3 της κανονικής περιόδου.

Η Μπάμπεργκ είναι μακράν η ομάδα με την μεγαλύτερη... πρόοδό αφού φέτος μετράει ήδη 3 περισσότερες νίκες σε αντιστοιχία με την επίδοσή της πέρυσι έως τη 10η αγωνιστική! Επίδοση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή για μία ομάδα μάλιστα η οποία θεωρητικά αποδυναμώθηκε πολύ το καλοκαίρι μετά τη φυγή βασικών παικτών.

Μετά τη γερμανική ομάδα ακολουθούν οι δύο δικοί μας! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετράνε ήδη 2 περισσότερες νίκες ο καθένας σε σχέση με πέρυσι, δείγμα της μακράν καλύτερης πορείας τους που αποτυπώνεται και στις νίκες. Μακάμπι και Ζαλγκίρις έχουν θετικό πρόσημο, επίσης ενώ οι τρεις ομάδες που σε σύγκριση με πέρυσι τα πάνε αρκετά χειρότερα είναι δύο ισπανικές (Ρεάλ και Μπασκόνια) και η Εφές με 2 νίκες λιγότερες φέτος σε σύγκριση με πέρυσι έως τη 10η αγωνιστική.

Καλύτεροι από πέρυσι σε όλα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός!

Πάμε όμως και σε μία πιο λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων των ομάδων. Πήραμε λοιπόν τα έως τώρα αποτελέσματα των ομάδων και τα συγκρίναμε με τα αντίστοιχα περσινά. Δηλαδή π.χ. τι έκανε ο Ολυμπιακός πέρυσι στο Μιλάνο, τι έκανε φέτος κ.ο.κ.

Προκειμένου να πλησιάσει όσο γίνεται προς την πραγματικότητα η έρευνα, στη θέση των αποτελεσμάτων των τριών ομάδων που δεν παίζουν φέτος (Ουνίξ, Νταρουσάφακα, Γαλατασαράι) βάλαμε τις... αντικαταστάτριες όπως ακριβώς η μία πήρε τη θέση της άλλης. Δηλαδή Χίμκι ως φιναλίστ της VTB League αντί της Ουνίξ, Ουνικάχα αντί Γαλατασαράι ως νικήτρια του EuroCup, Βαλένθια αντί Νταρουσάφακα ως κάτοχος wild card. Ότι πιο "δίκαιο" θα μπορούσε να γίνει.

Με βάση λοιπόν τη σύγκριση αποτελεσμάτων ανά ομάδα και αντίπαλο αυτή που σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά αποτελέσματα έχει τη μεγαλύτερη "πρόοδο" είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3 νίκες περισσότερες στα φετινά αποτελέσματα με συγκεκριμένους αντιπάλους εντός και εκτός έδρας σε σύγκριση με πέρυσι! Θετικό πρόσημο έχουν και οι δύο "αιώνιοι" ενώ πολύ χειρότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά έχουν Εφές (-3 νίκες), Ερυθρός Αστέρας (-3 νίκες) και κυρίως Ρεάλ Μαδρίτης (-4 νίκες). Δηλαδή σχεδόν στα μισά ματς της η "βασίλισσα" σε σχέση με πέρυσι έφερε ανάποδα αποτελέσματα!

Όσο για τις πρωτάρες (Χίμκι, Βαλένθια, Ουνικάχα) και μόνο το ρεκόρ τους συνολικά έως τώρα (12 νίκες, 18 ήττες) σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό των Ουνίξ, Νταρουσάφακα και Γαλατασαράι (9 νίκες, 21 ήττες) δείχνει ότι είναι σαφώς πιο δυνατοί αντίπαλοι για τις... μόνιμες ομάδες της διοργάνωσης.

Καλύτεροι από πέρυσι σε όλα Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK