Στο 'βράχο' της Γκραν Κανάρια η Euroleague θα είναι διαφορετική

Το ταξίδι στα Κανάρια Νησιά θα είναι το πιο πολύπλοκο για τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague. Παράλληλα όμως το πιο συναρπαστικό.

Γκραν Κανάρια. Ένα νησί του Ατλαντικού Ωκεανού απέναντι ακριβώς από τις αφρικανικές ακτές, έκτασης 1.560 τ.χλμ και πληθυσμού 847.830 κατοίκων που ανήκει -ως τρίτο μεγαλύτερο- στο σύμπλεγμα των Καναρίων και υπάγεται διοικητικά στην Ισπανία.

Ένα νησί που εφέτος θα εκπροσωπηθεί, για πρώτη φορά, στην Euroleague από το καμάρι της πρωτεύουσας Λας Πάλμας. Μια ομάδα που κουβαλάει πίσω της μιας ιστορία 55 ετών και για τους ντόπιους σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα μπασκετικό κλαμπ.

Τι ακριβώς; Μια ματιά στο video των 165'' και θα το αντιληφθείς. Ίσως ανατριχιάσεις κιόλας. Διότι η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση είναι η υπέρτατη πρόκληση. Όχι όμως το τέλος, αλλά ένα νέο ξεκίνημα...

 

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.