Η δικαίωση του Κάιλ Χάινς: Αμυντικός της χρονιάς στην Ευρωλίγκα

Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, ωστόσο ο Κάιλ Χάινς κέρδισε τους πάντες και αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα.

Η δικαίωση του Κάιλ Χάινς: Αμυντικός της χρονιάς στην Ευρωλίγκα
Χάινς ΤΣΣΚΑ

Μόνο και μόνο η άμυνα που ο Κάιλ Χάινς έπαιξε τον Στέφαν Γιόβιτς στο φινάλε του δεύτερου ματς των πλέι οφ με τον Ερυθρό Αστέρα θ' αρκούσε για να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού για την τρέχουσα σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Ο σέντερ... τσέπης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους του και τα γρήγορα πόδια, ανάγκασε τον Σέρβο πλέι μέικερ σε βήματα και απέτρεψε την επίθεση των φιλοξενούμενων που ίσως άλλαζε τη μοίρα της σειράς. Φυσικά και δεν έκανε μονάχα αυτό όλη τη χρονιά, αφού είχε 4.7 ριμπάουντ και σχεδόν 1 κλέψιμο με 1 μπλοκ ανά αγώνα.

Ο Χάινς είχε σκληρό ανταγωνισμό για τον τίτλο, αφού χρειάστηκε να λάβει περισσότερες ψήφους τόσο από τον Γιαν Βέσελι όσο και τον Έκπε Ούντοχ, τους δύο ψηλούς της Φενέρμπαχτσε. Μεταξύ των δύο, τρίτος δηλαδή στις προτιμήσεις των προπονητών, βρέθηκε ο Άνταμ Χάνγκα της Μπασκόνια.

Έγινε έτσι ο μόλις έκτος παίκτης που κατακτά το βραβείο μετά τον πολυνίκη Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Βίκτορ Χριάπα, τον Αντρέι Κιριλένκο, τον Στεφάν Λάσμε και δις τον Μπράιαν Ντάνστον, τον παίκτη που τον διαδέχθηκε στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά μία ημέρα μετά την ανάδειξη του Νάντο Ντε Κολό ως πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση. Είχε δηλαδή η ΤΣΣΚΑ στη σύνθεσή της τόσο τον καλύτερο επιθετικό όσο και τον κορυφαίο αμυντικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στον Ντε Κολό το βραβείο του πρώτου σκόρερ: 10ος στη σειρά

News 24/7

24MEDIA NETWORK