Έκπληξη: Ιβάνοβιτς αντί Κουρτινάιτις στη Χίμκι

Ραγδαίες εξελίξεις στη Χίμκι, αφού το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκε το διαζύγιο με το Ρίμας Κουρτινάιτις και η πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία της Χίμκι έφερε η εντός έδρας ήττα από την Ούνιξ, καθώς ο Ρίμας Κουρτινάιτις απολύθηκε και παρέδωσε το "χαρτοφυλάκιό" του στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η μία ανακοίνωση διαδέχθηκε την άλλη το απόγευμα της Τρίτης. Πρώτα αναρτήθηκε η είδηση του "διαζυγίου" με τον Λιθουανό προπονητή και κατόπιν υπήρξε ενημέρωση για την πρόσληψη του 58χρονου Μαυροβούνιου, πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Ιβάνοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, διαδεχόμενος έναν προπονητή που δούλευε στη μοσχοβίτικη ομάδα από το 2011 και φεύγοντας αφήνει σίγουρα έργο. Επί των ημερών του άλλωστε η Χίμκι κατέκτησε δύο φορές το Eurocup και ο ίδιος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της διοργάνωσης για το 2012. Ήταν επίσης προπονητής της χρονιάς για το 2014 στη Λίγκα των Ανατολικών Χωρών.

Μεταξύ των πρώτων αγώνων του Ιβάνοβιτς στη νέα δουλειά είναι και αυτός με τον Ολυμπιακό για το Top16.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...