Η συζήτηση με τον Ρήγα Δάρδαλη

Ο Ρήγας Δάρδαλης συνομίλησε με τους αναγνώστες του Contra.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την αδιάφορη Εφές, το σταύρωμα με την Μπασκόνια και τις ελπίδες πρόκρισης στο Final 4, τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, την επόμενη μέρα των πρωταθλητών και τα μεταγραφικά.

Η συζήτηση με τον Ρήγα Δάρδαλη
12:10
Σε λίγα λεπτά, ο Ρήγας Δάρδαλης ανοίγει την κουβέντα για τη διασταύρωση του Παναθηναϊκού με Μπασκόνια και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, αλλά και για όλα τα θέματα του μπάσκετ. Στείλτε από τώρα τις ερωτήσεις σας
12:33
Καλημέρα σε όλους, ελπίζω να είστε σε καλή κατάσταση κι έτοιμοι για ένα... πορτοκαλί δίωρο. 
12:33
γιωργος κυπρος : κ.Δαρδαλη.. χανγκα, τζειμς(κουτσα),αντερσον(καρσιγιακα), ραντολφ(κουμπαν),τσιμπρες(ερ.αστερα)θα πρπει να απασχολησουν αιωνιους.. ο Γοντικας επιστρεφει απο USA, λετε να γινει κινηση απο ελλαδα?
12:36
Καλοί παίκτες όλοι. Χάνγκα έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, Τζέιμς ελεύθερος θα κυνηγήσει μίνιμουμ στο ΝΒΑ, Ράντολφ έχει κάνει σούπερ σεζόν, θα θέλει πολλά χρήματα, ο Ζίρμπες, Τσίρμπες, Τρίχες ή όπως αλλιώς λέγεται είναι κοντά στην Μακάμπι. 
12:36
Βασιλης : Καλησπερα Ρηγα..εγω πιστευω καλυτερα που αποκλειστηκε ο ολυμπιακος γιατι σε περιπτωση που καθονταν τα αλλα αποτελεσματα κ περνουσαμε θα κρυβονταν οι αδυναμιες μας..τωρα πιστευω θα πεισμωσουν οι προεδροι κ να κανουν δυο καλες μεταγραφες..εναν σκορερ που χρειαζομαστε κ εναν μπακ απ του Πριντεζη..συμφωνεις?
12:39
Νομίζω οι αδυναμίες είναι ορατές, έστω κι αλλιώς κι όπως έχω τονίσει δεν είναι πολλές. Το λες και εσύ άλλωστε. Συμφωνώ μαζί σου στις δύο θέσεις, αλλά ακόμα κι αυτές οι προσθήκες είναι σχετικές. 
Στην περιφέρεια πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τον Σπανούλη και στο 4, αν μείνουν οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, ίσως θα είναι καλύτερο να μην αποκτηθεί και μπακάπ πίσω από τον Πριντ
12:39
Δημήτρης : Ο Ολυμπιακος πρεπει να κανει μια επανεκκίνηση οσον αφορα την νεα σεζον. Ο ΠΑΟ πιστευω θα περασει, θα κανει εκτος εδρας νικη.
12:41
Υπερβολικός είσαι Δημήτρη. Μερικές διορθωτικές κινήσεις χρειάζεται ο Ολυμπιακός, με την επιστροφή του Γιανγκ έχει έναν πολύ καλό κορμό παικτών. 
Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε προσωπικότητες της Λαμποράλ, έχει μια καλή ευκαιρία να πάρει την πρόκριση. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, δεν είναι εύκολο το έργο του. 
12:41
Γιωργος : Η Λαμποράλ έχει γκαρντ που είναι και κοντά και δε δημιουργούν και καθόλου και είναι τραγική στο 5v5. Κάκιστη αμυντικά. 3αρι δεν υπάρχει στον ορίζοντα, πίσω από Μπουρούση το χάος στο 5. Δεν μπορώ να σκεφτώ πώς μπορεί αυτή η ομάδα να πάρει 3 ματς από τον Παναθηναϊκό
12:43
Μήπως να την στείλουμε στο NBDL? 
Ψυχραιμία Γιώργο, σωστές κάποιες από τις επισημάνσεις σου, αλλά είναι μια ομάδα που έχει ταλέντο σε ατομικό επίπεδο και μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης. 
12:44
Χρηστος : Ισχυει οτι η μακαμπι εκλεισε λανγκφορντ,χεντριξ και παει για ζιρμπες και μιλερ ερυθρου αστερα? Αν ναι,γιατι δεν κινουνται και οι ελληνικες ομαδες απο τωρα για να προλαβουν να κλεισουν παικτες-ευκαιρια??
12:47
Ισχύει ότι η Μακάμπι έχει προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις και με τους τρεις. 
Γιατί, όμως, αυτοί οι παίκτες θεωρούνται"ευκαιρία"???
Ο Λάνγκφορντ δεν έπαιξε ποτέ καλά στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας
Ο Ζίρμπες έκανε μια εξαιρετική χρονιά σε μια ομάδα χαμηλών στόχων και ο Μίλερ έφυγε ως αποτυχημένος στο ΝΒΑ, έχει κάνει μερικά εκπληκτικά ματς και σε άλλα είναι ανύπαρκτος. 
Οι Ελληνικές ομάδες κάνουν καλές κινήσεις. 
Μόνο τον Ουίλιαμς να δει κανείς, φθάνει... 
12:47
Γιαλός : Καλημέρα...Το γεγονός οτι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε απο ένα τέτοιο όμιλο δε το θεωρώ τραγικό...Δεν υπάρχει καμμία ομάδα που να άντεχε τόσουσ τραυματισμούς μέσα σε μιά χρονιά...ΣΥμφωνώ οτι έγιναν μεταγραφικά λάθη, αλλα δεν μπορώ να πώ οτι έγινε έλλειψη προσπάθειας ή διάθεσης....έχεις άλλη αποψη?
12:48
Ο Γιαλός δεν είναι στραβός! 
Είσαι σίγουρα Έλληνας? 
Συμφωνώ κι επαυξάνω. 
12:48
Βασίλης : Καλησπέρα, δεδομένης επιστροφής Young, Lotzeski θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αρκετές προσθήκες αριθμητικά. Νομίζω πως ο Οντομ έχει 2,5 χρόνια συμβόλαιο αρα έχει αποκτηθεί με συγκεκριμένη λογική (πιεση στην άμυνα και μήπως εξελιχθεί σε παίκτη που θα δίνει 5-10 πόντους). Οπότε στα γκαρντ μαντζ, σπαν, οντομ, χακετ, στρομπ στα 2-3-4 λοτζ, παπαπετρ, παπανικ ,πριντ και στο 5 μιλουτ (που περιμένεις να εξελιχθεί), χαντερ και young. Με μόνο ερωτηματικό τον περιορισμό σπανούλη και την απόκτηση σκόρερ στο 2 που φέρνει ανατροπές στο ροστερ. Σκέψου ότι 9 από του 12 που προανέφερα μάλλον δε φεύγουν
12:50
Για τον Όντομ, όπως για όλους τους ξένους του, ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα με την καταβολή ενός buy out, να τον αφήσει ελεύθερο. 
Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται πολλές προσθήκες, αλλά είναι νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για το ρόστερ, με δεδομένο ότι ο Σπανούλης μένει ελεύθερος και θα διαπραγματευθεί τους όρους της παραμονής του. 
12:50
Χρήστος : Καλησπέρα Ρήγα. Καλή ομάδα η Λαμποράλ, έκπληξη η πορεία της, καλή έδρα, αλλά ο σοβαρός ΠΑΟ, έστω ο χθεσινός των 30 λεπτών παίρνει ένα διπλό. Μετά στο ΟΑΚΑ σίγουρα είναι διαφορετικά. Και λίγο ΝΒΑ. Νομίζω κάνει πολύ κακό στους Γουόριορς η προσπάθεια να σπάσουν το ρεκόρ και στα play off θα αντιμετωπίσουν προβλήματα, λογικά με τους Σπερς!!
12:53
Οι Ουόριορς είναι μια ομάδα που πηγαίνει "τρένο" για δεύτερη συνεχή σεζόν. Δεν έχει προβλήματα τραυματισμών και ο ρυθμός παιχνιδιού και νικών, "βγαίνει" φυσιολογικά στους παίκτες του Κερ. 
Αν ηττηθούν από τους Σπερς στους τελικούς της Δύσης, δεν θα φταίει η προσπάθεια τους να σπάσουν το 72-10, αλλά η μεγάλη ποιότητα και αξία της ομάδας του Πόποβιτς. 
12:54
Manolis : Καλημέρα σας και σας ευχαριστούμε. Πόσες πιθανότητες δίδετε στον ΠΑΟ;Το πιο δύσκολο ζευγάρι είναι το Φενέρ-Ρεάλ?
12:57
Γιατρός είμαι και με ευχαριστείς? 
Ευχαριστώ εγώ,που κάνετε σε όλους τους αρθρογράφους του contra, την τιμή να συνομιλείτε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο μαζί μας. 
Και ξέρετε ότι δεν είμαι από τους τύπους που... μουλιάζουν τους άλλους. 
Σίγουρα το πιο δύσκολο ζευγάρι είναι αυτό που αναφέρεις, τα δύο πρώτα ματς στην Πόλη θα είναι καθοριστικά. 
12:57
Νικητας13 : Μήπως ο Haynes θα έπρεπε να χρησιμοποιειται περισσότερο?Έχει πολύ καλό σουτ,και οΚαλαθης είναι πολύ κουρασμένος.
13:00
Είμαι της άποψης ότι ο Τζόρτζεβιτς θα έπρεπε να χρησιμοποιεί περισσότερο κυρίως τον Χάντερ, καθώς μπορεί να του προσφέρει πολύ περισσότερα στην άμυνα σε σχέση με τον Κούζμιτς και να μην βιάζεται να αποσύρει τους Χέινς-Γιάνκοβιτς. 
Βέβαια το δεύτερο το κατανοώ, σε αυτό το σημείο της περιόδου, θέλει το αποτέλεσμα και θέλει να εμπιστεύεται τους βασικούς του. 
Αυτό που μετράει είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει και το υλικό και την προσωπικότητα να περάσει στο Βερολίνο και όποια λάθη (κατά την δική μας ταπεινή εκτίμηση) έχουν γίνει, αμέσως θα ξεχαστούν. 
13:00
στεφανος : πιστευεις οτι οι καβς μπορουν με εναν αφινιασμενο λεμπρον να το παρουν φετος?
13:02
Πρόσφατα είχα συνομιλία με ένα στέλεχος ομάδας του ΝΒΑ, που μου εξηγούσε πόσο κακή είναι η κατάσταση "εσωτερικά" στους Καβαλίερς. 
Θα αναφερθώ σύντομα με κείμενο.
Νομίζω ότι ο Λε Μπρον δεν φθάνει μόνος του απέναντι σε Ουόριορς η Σπερς, θα πρέπει να αποκτήσει χημεία (επιτέλους) με τον Ίρβινγκ και τον Λοβ. 
13:02
Γιωργος : Δε βλέπω πως μπορεί να χάσει αυτή την ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης. Ο καλύτερος επίλογος. Μόνος του θα τραβήξει την ομάδα μέχρι τη κούπα. Αν και το νιώθεις ότι κάτι λείπει από εκείνον τον παλιό καλό Παναθηναϊκό, η παρουσία του Διαμαντίδη αποδεικνύεται καταλυτική.
13:04
Όντως θα ήταν ο ιδανικός επίλογος. 
Μόνος του, όμως, δεν μπορεί. 
Ακόμα και στα 36 του μπορεί να κάνει την διαφορά, όπως έδειξε στο ματς με την Λοκομοτίβ. 
Αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τον Καλάθη και γενικά οι "πράσινοι" θα πρέπει να παρουσιάσουν μια καλύτερη εικόνα στην επίθεση. 
13:05
Αλέξανδρος : Ποια είναι η άποψή σου για τον okaro white # 10 του ΑΡΗ ? Πιστεύω πως θα βοηθούσε τον ολυμπιακό στην θέση 4 που εχουμε τρύπα
13:08
Ο Ουάιτ είναι εξαιρετικό project. 
Από πέρσι στην Βίρτους έπαιξε πολύ καλά και φέτος συνεχίζει την ανοδική του πορεία, με το εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο του Άρη. 
Όπως τόνισα προηγουμένως, αν ο Ολυμπιακός κρατήσει και τους τρεις σμολ φόργουορντ του, θα είναι δύσκολο να πάρει άλλο "τεσσάρι", θα πρέπει τα λεπτά πίσω από Πρίντεζη να μοιράζονται στους δύο Παπ και τον Αγραβάνη. 
13:08
Γιωργος : Καλησπερα Ρηγα ποιος πιστευεις οτι εχει το προβαδισμα στους τελικους της Α1 αναμεσα στους δυο αιωνιους?
13:09
Απλή η απάντηση: Ο Ολυμπιακός λόγω πλεονεκτήματος έδρας.
Αλλά μέχρι να φθάσουμε στους τελικούς, έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε. 
Ποιος ξέρει τι μπορεί να έχει συμβεί ως τότε. 
13:09
Γιάννης : Καλημέρα Ρήγα. Η Λαμποράλ έχει κοντό ροτέισον και ίσως δεν αντέξει τόσα δυνατά ματς μαζεμένα. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η απόδοση του Ραντούλιτσα (όχι μόνο απέναντι στον Μπουρούση, αλλά γενικά. Άσε που βλέπω Χάντερ-Γκίστ πάνω του). Καθοριστικός ο ρόλος και η κατάσταση του Μήτσου. Τι λες?
13:11
Συμφωνώ Γιάννη σε όλα. 
Προσθέτω ότι οι "πράσινοι" θα χρειαστούν έναν πιο αποτελεσματικό Καλάθη, "έτοιμους" τους Φέλντιν-Χέινς να προσφέρουν στον χρόνο συμμετοχής που θα έχουν (είτε 5, είτε 15 λεπτά) και στοιβαρή άμυνα στα πικ εν ρολ της Λαμποράλ. 
Τζέιμς και Άνταμς δεν είναι καλοί στο να τελειώνουν μόνοι τους τέτοιες φάσεις. 
13:12
Alex : Ρήγα καλησπέρα, βλέποντας χθες το παιχνίδι με την εφές πραγματικά η ομάδα κάθισε τελείως για περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος ... τι πιστεύεις οτι έφταιξε, ήταν θέμα κούρασης, ήταν οτι δεν καιγόταν (θεωρητικά) για το αποτέλεσμα, μήπως έπαιξαν γενικότερα ρόλο και τα πολλά λάθη...;
13:13
Δεν έχει ιδιαίτερη αξία το συγκεκριμένο ματς για να κάνουμε ενδελεχή ανάλυση του. Αν υπήρχε ένα σημαντικό διακύβευμα, θεωρώ ότι η απόδοση του Παναθηναϊκού θα ήταν διαφορετική. 
13:13
ΝΙΚΟΣ : ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΞΕΝΟ ΠΡΠΟΝΗΤΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ? ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΟΧΙ ΝΑ Μ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
13:14
Όλα αυτά τα χρόνια, οι Αγγελόπουλοι έχουν απολύσει μόνο έναν προπονητή, τον Γκέρσον, όταν η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο. 
Θεωρώ την ψύχραιμη προσέγγιση τους πολύ σωστή και το ίδιο θα συμβεί και με τον Σφαιρόπουλο. 
13:15
Nikos : Δεν νομίζω ότι φταίει ο όμιλος του Ολυμπιακού που δεν πέρασε στα πλέι οφ! Αν είχε κερδίσει ένα ματς με τη Μπάμπερ και τη Ζαλγκιρις, θα πέρναγε άνετα!
13:16
Σωστό Νίκο. 
Σίγουρα ο όμιλος ήταν πολύ σκληρός, για την ακρίβεια ο πιο δύσκολος από την στιγμή που άλλαξε μορφή το TOP-16. 
Αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποφύγει δύο από τις τρεις ήττες του από Μπάμπεργκ-Ζαλγκίρις και τώρα να ετοιμαζόταν για την οκτάδα. 
13:17
dimitris : Ρήγα καλησπέρα Τι γνώμη έχεις για τον Νικολό Μέλλι?Εγώ πιστεύω ότι θα ήταν ο ιδανικός για πίσω από τον Γκίστ...ενώ παίζει και 5 κ έχει και σουτ.Αλλωστε ο Σαλε τον ξέρει καλά από την θητεία του παίχτη στο Μιλάνο.... γνωρίζεις αν έχει συμβολαιο και την νέα χρονιά?
13:18
Ωραίος ο Μέλι, έχει κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος, μέσα σε ένα ιδανικό πλαίσιο υποστήριξης του. 
Τι εννοώ: Η Μπάμπεργκ έχει Ιταλό προπονητή και GM, ενώ συγκάτοικος και καλύτερος φίλος του είναι ο Νίκος Ζήσης. 
Έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ. 
13:18
patr7 : Πιστεύεις ο Τόμας χερτελ της εφες ειναι καλη επιλογή για οσφπ?
13:20
Όχι. 
Παίκτης που νοιάζεται περισσότερο για τον εαυτό του. 
Όταν αλλάξει νοοτροπία και θέσει ως προτεραιότητα την ομάδα του, τότε μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. 
13:21
Γιωργος : Ρηγα καλημερα! Θα ηθελα να σε ρωτησω αν θεωρεις σωστο του χρονου να φυγει ο σπανουλης και να ερθει ενας παικτης σκορερ (πχ delaney) η ενας ελληνας με προοπτικες ( πχ ο παππας που δεν υπολογιζεται απο παναθηναϊκο)
13:22
Θεωρώ ότι πρέπει να μείνει ο Σπανούλης και να πλαισιωθεί από έναν σπουδαίο γκαρντ, με τον οποίο θα μοιράζονται τον χρόνο και τις αρμοδιότητες. 
13:22
Jim nisos : Στον Ολυμπιακο εχουν σκεφτει προωρη ανανεωση σε Γιανγκ και Χακετ;;Το λεω γιατι του χρονου θα εχουμε προβλημα.Θα ηταν ευκαιρια τωρα που ο Γιανγκ ειναι τραυματιας να του μπει ενας ορος ανενεωσης...Για Μυτογλου εχει ακουστει κατι;
13:24
Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, η πολιτική του Ολυμπιακού είναι πάντα αν υπογράφει τους παίκτες με πολυετή συμβόλαια, με δικό του δικαίωμα να τα "σπάει". 
Ο Μύτογλου κάθε χρόνο απασχολεί, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, ο παίκτης λαμβάνει υπόψη, αν η ευκαιρία να γίνει άμεσα πλούσιος, είναι καλύτερη από την προοπτική να αγωνισθεί συντομότερα στο ΝΒΑ και να πλουτίσει σε βάθος χρόνου. 
13:25
Χαρης : Πως θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον καλύτερο επιθετικά σέντερ της Ευρώπης την στιγμη που κατώτεροι σεντερ τυπου ερντεν κανουν πλάκα στην ρακετα του?
13:27
Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το έργο του, αλλά πρέπει επίσης να δούμε και την άλλη όψη του νομίσματος. 
Πως ο Μπουρούσης θα περιορίσει την δράση του Ραντούλιτσα που είναι ίσως ο καλύτερος σέντερ στο λόου ποστ? Επίσης, η ενέργεια που θα σπαταλήσει στην άμυνα, θα επηρεάσει την επιθετική του αποτελεσματικότητα? 
13:27
giorgos : Ρήγα μπορείς να εξηγήσεις που αποσκοπει μια αμυνα με hedge out και ποιά είναι τα υπερ και τα κατά μιας τέτοιας τακτικης?Επισης τι διαφορά εχει το box out από το block out?
13:30
Διαφορά δεν υπάρχει, η σωστή ορολογία είναι box out, όχι block out. 
Το hedge out, όταν έχεις έναν σέντερ με γρήγορα πόδια και μεγάλα χέρια, αποσκοπεί στην καθυστέρηση της πάσας του κοντού μετά το σκριν του ψηλού. 
Το μειονέκτημα είναι ότι αν βγει η πάσα, δημιουργείται ρήγμα και στο τελείωμα της φάσης (αυτό που ακούτε τους προπονητές να αποκαλούν closeout) υπάρχει ένα ανοιχτό σουτ από την περιφέρεια, ή ένας ανοιχτός διάδρομος για μπάσιμο. 
13:30
giorgos : Τι λείπει από την Οκλαχόμα για να φτάσει τελικούς?
13:32
Βάθος στον πάγκο και μια... δεύτερη μπάλα. 
Πρόσφατα ο Ιμπάκα που είναι ίσως ο ιδανικός συμπληρωματικός παίκτης για μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, είπε το εξής. "Πως να είμαι αποτελεσματικός, όταν για 6-7 συνεχόμενα λεπτά μένω να περιμένω την μπάλα κι αυτή την φθάνει ποτέ στα χέρια μου"? 
Προσέξτε δεν εξέφρασε παράπονο, ούτε το είπε για να κακίσει τους Ουέστμπρουκ-Ντουράντ. Ανέφερε την πραγματικότητα και φυσικά είχε δίκιο. 
13:33
ALEX LONDON : KALHSPERA RHGA..SORRY GIA TA GREEKGLISH ALLA DEN EXW ELLHNIKO PLK EDW.PISTEVEIS OTI PSES O PAO EKATSE KAI EXASE STO TELOS GIA NA STAYRWSEI ME THN BASKONIA?EYX KALH SYXEIA APO LONDINO
13:35
Δεν πειράζει μόνο που είσαι στο Λονδίνο κι επικοινωνείς μαζί μας, είναι αρκετό. 
Δεν νομίζω ποτέ ότι ομάδες κορυφαίου επιπέδου, "δίνουν" ματς. 
Σίγουρα δεν έπαιξε όπως θα μπορούσε, αν "καιγόταν" για τη νίκη. 
13:36
GEORL : ο αντετοκομπου βλεποντας πολλυς αγωνας μετα κυριως απο το αλλ σταρ ηταν απελπιστικα μονος καποιες φασεις.μονο ο παρκερ που τον ανεβηκε και με την βοηθεια του αντε και ο μιντλετον με πειφερειακο σουτ ειναι..μετα το απολυτο χαος.τι πρεπει να κανει ο γιαννης κατα την αποψη να φυγει?και σε ποια ομαδα θα ταιριαζε?
13:39
Ένας ρούκι, πάντα, είναι "φυλακισμένος" για πέντε χρόνια στην ομάδα του. 
Το μόνο που μπορεί να κάνει σε αυτό το διάστημα είναι να πιέσει να δοθεί σε ανταλλαγή. 
Ο Γιάννης δεν έχει λόγο να το κάνει. 
Στο Μιλγουόκι είναι βασιλιάς, θα γίνει το "πρόσωπο" της ομάδας και κάθε χρόνο βελτιώνεται αγωνιστικά. 
Συν τοις άλλοις θα πάρει και μάξιμουμ συμβόλαιο. 
Κερδισμένος από όλες τις απόψεις 
13:39
mullin : Καλημερα και καλο live να εχουμε αντε να πω και εγω τις προβλεψεις μου βλεπω f4 παο τσσκα ρεαλ μπαρτσα.σημειωση εχω να πετυχω προβλεψη για φαιναλ 4 απο το 2009 χαχαχα
13:39
Σωστός ο Κρις 
13:40
Χάρης : Πιστεύετε οτι στην σειρα των πλευ οφφ5θα δουμε τον γκιστ πολλες φορες στο 5 για να παιξει αμυνα στο πικ εν ρολ της λαμποραλ?
13:43
Ο Γκιστ πάντα παίρνει χρόνο συμμετοχής στο 5. Επειδή ο Άνταμς και ο Τζέιμς δεν είναι τόσο καλοί στα τελειώματα μετά από PNR, ίσως ο Τζόρτζεβιτς να επιλέξει να τον κάνει αλλαγή και να μένει πάνω τους όπως τόσο επιτυχημένα έχει κάνει με τον Σπανούλη. 
Εννοείται ότι δεν κάνουμε υποδείξεις (θα αποτελούσε μπασκετική ιεροσυλία), απλά αναφέρουμε μια επιλογή. 
13:43
ΓΙΑΝΝΗΣ : ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ο ΓΟΥΑΙΤ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΗΒΙΚΑ ΠΕΤΓΟΥΕΙΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣΆΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΙΝΑΛ 4 ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΓΟΥΛΙΑΜς ΛΑΜΠΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ
13:44
Ο Ουάιτ είναι πιο ποιοτικός από τον Πέτγουει, σε μικρότερη ηλικία και με μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης.
Πολλές φορές έχουν προσαρμοστεί οι άμυνες πάνω στον Ούιλιαμς και τις έχει "εξολοθρεύσει" με τα τρομερά αθλητικά προσόντα του. 
13:45
batist13 : Καλησπερα, πιστευετε οτι ο Παναθηναικος θα μπορουσες να κινηθει το καλοκαιρι για ενα μεγαλο μπαμ σε στυλ Σερτζιο Ροντριγκες, Γιουλ η στην θεση αθλητικου ψηλου με Ταιους?
13:47
Για να έρθει ένας εκ των δύο Σέρχιο, θα πρέπει η οικογένεια Γιαννακόπουλου να χαρίσει ένα ποσοστό της ΒΙΑΝΕΞ στην Ρεάλ. Δεν υπάρχει λόγος... 
Έναν αθλητικό ψηλό θα χρειαστεί οπωσδήποτε, στην περίπτωση, βέβαια, που ο Χάντερ δείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. 
Ακόμα δεν μπορούμε να το κρίνουμε αυτό. 
13:47
Βασιλης : Το γηπεδο που εγινε το φαιναλ φορ στο κολλεγιακο ηταν σαν το ευρωμπασκετ το γηπεδο της λιλ?αχαρο γηπεδο για μπασκετ..το μεγαλυτερο γηπεδο σε χωρητικοτητα στο nba ποιο ειναι?
13:49
Το NRG είναι το γήπεδο των Χιούστον Τέξανς του επαγγελματικού φούτμπολ NFL. 
Αξιοποιήθηκαν και οι 70.000 θέσεις του, ενώ στην Λιλ μόνο οι 25.000. 
Όλα τα γήπεδα στο ΝΒΑ, είναι από 18.000 ως 22.000 
13:49
Γιώργος : Καλημερα, Ρηγα. Ο Παππας θεωρω οτι ειναι σημαντικη βοηθεια για τα ματς με Λαμποραλ και ο Σαλε πρεπει να τον ξανασκεφτει. Συμφωνεις;
13:52
Το έχω πει ότι σε τέτοιες υποθέσεις, μόνο οι πρωταγωνιστές ξέρουν τι έχει συμβεί. 
Μπορεί ο παίκτης να έχει υποπέσει σε ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα ή να έχει μια τέτοια συμπεριφορά που το αγωνιστικό κέρδος της επιστροφής του, θα είναι μικρότερο από την αναστάτωση που θα προκαλέσει στα αποδυτήρια. 
Μπορεί τα πράγματα να μην είναι έτσι και η επιστροφή του να συνδυάσει την αγωνιστική με την ψυχολογική βελτίωση. 
Όλα αυτά, όμως, είναι εικασίες. 
Είναι ένα εσωτερικό θέμα, για το οποίο δεν γίνεται κανείς να πάρει θέση. 
13:53
Γεωργιος : Καλημερα σας.Πιστευετε οτι το αποτελεσμα της σειρας με Ταου,θα κρινει και το μελλον του Τζορτζεβιτςστην ομαδα?
13:53
Ναι, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των τελικών της Α1. 
13:54
henriksen : καλησπέρα ρηγα.θελω να σε ρωτησω από που προκυπτει ότι την λαμποραλ την εχουμε?εγω βλεπω μια λαμποραλ σταθεροτατη ολο αυτό το χρονικο διαστημα και έναν παναθηναικο ασανσέρ στην αποδοση...μιλανε για βαριες φανελες αρκει μονο αυτό?
13:56
Κανονικά με αυτό το ψευδώνυμο, που νομίζω ότι παραπέμπει σε παίκτη του... απεχθούς αθλήματος, δεν θα έπρεπε να απαντήσω, αλλά δείχνω την ανωτερότητα μου (εδώ πέφτει η αγελαδίτσα) και προχωρώ! 
Σίγουρα η Λαμποράλ δεν είναι αμελητέος αντίπαλος και η πιο "βαριά" φανέλα του Παναθηναϊκού δεν φθάνει. Απλά σε σχέση με τις ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι σίγουρα πιο βατός. 
13:57
George : Ίσως το πιο ενδιαφέρον match up στην Ευρώπη το ραντου με τον μπουρούση. .αν είναι στην μέρα του το τανκ του παναθηναικου το πιο πιθανό να κερδίσουμε
13:59
Ναι συμφωνώ. Δύο εξαιρετικοί σκόρερ, που καλούνται να δώσουν απαντήσεις με στόχο το φάιναλ-φορ. 
Στο ΝΒΑ, θα είχαν κάνει... λύσσα αυτό το ματς-απ. 
Στην Ευρώπη, έχουμε ακόμα χρόνια για να "χρωματίζουμε" (όχι με φανατισμό, αλλά) όπως πρέπει τέτοια "ζευγάρια". 
14:00
Elliot13 : Χθές ο Γιάνκοβιτς δεν φάνηκε να υστερεί τόσο πολύ σε σχέση με τον Πάβλοβιτς.Πιστεύεις θα τον δούμε με Μπασκόνια;
14:02
Ο Γιάνκοβιτς σε καμία περίπτωση δεν υστερεί. Ο Τζόρτζεβιτς πρέπει να βρει τρόπο να πάρει βοήθεια και από τους δύο. 
Προσέξτε αν ο Παύλοβιτς του δώσει όλα όσα θέλει στην θέση "3", εννοείται ότι θα θυσιαστεί ο Γιάνκοβιτς, γιατί προέχει το θετικό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη. 
Απλά έχω την άποψη ότι ο Παύλοβιτς δεν είναι αρκετός μόνος του. 
14:02
ΓΙΑΝΝΗΣ : Μπορούν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Λαμποράλ να αποτελέσουν οδηγό για το Παναθηναικό? Πιστεύεις ότι θα χρειαστούν 5 παιχνίδια στη σειρά?
14:03
Όχι, απλά θα χρησιμοποιηθούν στο scouting. 
Δύσκολο (και περιττό) να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό των αγώνων, θεωρώ ότι θα είναι ματς που θα κριθούν με μικρές διαφορές. 
14:03
Nikolas13 : Καλησπέρα. Σχετικά με την Α1. Κατα πόσο πιστεύεις οτι Αρης-Αεκ μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε Οσφπ-Παο στα ημιτελικα (μιλώντας για ζημιά εννοω έστω 1 ηττα)
14:06
Σωστή η διευκρίνιση σου στο τέλος. 
Δεν μπορούν να τους αποκλείσουν, αλλά μια νίκη απέναντι τους σίγουρα μπορούν να την πάρουν. 
Πρέπει να τονίσουμε πόσο ευχάριστη είναι η δυναμική παρουσία του Άρη και της ΑΕΚ, μακάρι να επενδύσουν ακόμα περισσότερα οι Λάσκαρης-Αγγελόπουλος και να ανέβουν στο ίδιο επίπεδο με τους αιώνιους και μακάρι να βρεθεί κι ένας "δυνατός" ιδιοκτήτης για τον ΠΑΟΚ. 
Επίσης πολύ σημαντικό ότι σε μια εποχή καταστροφής, βρίσκονται νέοι άνθρωποι που επενδύουν στο μπάσκετ, γεγονός που δείχνει την δυναμική και την υγεία του 
14:08
Γιωργος : Του χρόνου μία εκ των Κίμκι-Λόκο θα είναι εκτός Ευρωλίγκας βάσει σχεδιασμού της διοργάνωσης. Πιστεύεις θα σπάσουν κάποια συμβόλαια?
14:12
Γιώργο αυτό που λέω για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι ότι υπάρχει τέτοια... ρευστότητα και προχειρότητα που τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. 
Στο ΝΒΑ υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί, που τηρούνται απαρέγκλιτα. 
Μέχρι το ΝΒΑ να εγκρίνει την αγορά των Νετς από τον Προχόροφ, έκανε έρευνα τριών μηνών, για να διαπιστώσει την αξιοπιστία του. 
Εδώ τα δεδομένα αλλάζουν από την μια μέρα στην άλλη. 
Δυστυχώς είναι κρίμα για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, που οι παράγοντες του απέχουν έτη φωτός από τους αντίστοιχους του ΝΒΑ, την ίδια στιγμή που η αγωνιστική διαφορά, περιορίζεται πλέον μόνο στο αθλητικό πλεονέκτημα που έχουν στην απέναντι όχθη.  

14:12
giorgos : Η αποψη σου για Λαμπε και μπερτανς ποια ειναι?
14:13
Ο Λάμπε πλέον δεν μπορεί να αγωνισθεί στο κορυφαίο επίπεδο, ο Μπέρτανς είναι παίκτης ΝΒΑ (συγκεκριμένου ρόλου λόγω της ευχέρειας του στο σουτ), αλλά οι δύο "χιαστοί" που έχει υποστεί, τον πήγαν πολύ πίσω. 
14:15
Γιώργος γιάννενα : υπάρχει υπαρκτο ενδιαφέρον για τον μπλάτ από ομάδες της ευρώπης? θεωρώ ότι με φυγή του ίβκοβιτς από την εφές και τυχόν αποτυχία της τσσκα που σημαίνει απόλυση ιτούδη, θα υπάρξουν μεγάλες ανακαταταξεις στους προπονητες
14:16
Και να υπάρχει δεν ενδιαφέρεται ο Μπλατ. 
Στο ΝΒΑ έπαιρνε 3,5 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 2 εκατομμύρια καθαρά. 
Δύσκολο να του δώσει κάποιος σύλλογος στην Ευρώπη, τέτοιο ποσό, ενώ στο ΝΒΑ μπορεί να το βρει, έστω κι αν απολύθηκε από τους Καβς. 
Το καλοκαίρι, όντως, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ντόμινο στους προπονητές. 
14:17
Χρηστος : το πιο πιθανο για τον οθελο χαντερ ειναι να μεινει και του χρονου η να φυγει? πιστευεις οτι θα μπορουσε να υπαρξει επαναπροσεγγιση σλουκα-ολυμπιακου? η δυσκολο?
14:18
Ο Χάντερ μένει ελεύθερος και θα είναι θέμα διαπραγμάτευσης.
Ο Σλούκας έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, είναι (σωστά) πεισματάρης και θα προσπαθήσει να ανακάμψει μετά την φετινή (άτυχη λόγω τραυματισμών) σεζόν του. 
14:18
sotos : Καλημερα...μιας και βλεπω εχετε πιασει τα μεταγραφικα τι αποψη εχεις για τζεντιλε οτι θα γινει θα παει ΝΒΑ ή ευρωπη?υπαρχει περιπτωση να ασχοληθουνε οι ελληνικες μαζι του,στον πρωτο γυρο ευρωλιγκα ειχε σεληνιαστει
14:20
Όπως βλέπεις, κρατάω απόσταση σε όλα τα μετεγγραφικά θέματα, γιατί είναι άκαιρο να κάνουμε τέτοια συζήτηση αυτή την εποχή. 
Ο Τζεντίλε έχει επεκτείνει με Αρμάνι, θα φύγει μόνο για τους Ρόκετς, οι οποίοι έχουν τα δικαιώματα του στο ΝΒΑ και παράλληλα διαθέτουν τον παλιό GM της Αρμάνι (Τζ. Πασκούτσι) στην διοίκηση τους. 
14:20
nikos7 : ρηγα θεωρω οτι ο ολυμπιακος πρεπει να χτισει πανω σε αυτην την αποτυχια,απο το αγωνιστικο κομματι μεχρι κ το γηπεδικο που το θεωρω κ το πιο σημαντικο...θεωρω την φυγη απο το σεφ επιβεβλημενη...θα ηθελα την γνωμη σου!
14:25
Ωραίο θέμα το γηπεδικό. 
Το σκέφτομαι σχεδόν κάθε εβδομάδα που περνάω μπροστά από το κλειστό του Ελληνικού. 
Όταν λέω σε κάποιον Αμερικανό που έρχεται στην χώρα μας και είχε παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς του 2004 τι έχει συμβεί με το κλειστό του Ελληνικού, με κοιτάζει με απλανές ύφος του στιλ "ή αυτός είναι ψεύτης ή παίρνει κάτι πολύ καλό". 
Πως να φύγει από το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ να πάει στο Γαλάτσι, ο Παναθηναϊκός να κάνει δικό του το ΟΑΚΑ??? 
Τρομερά τα πράγματα που γίνονται σε σχέση με τα γήπεδα και αποθαρρύνουν σοβαρούς ανθρώπους, στερούν έσοδα και θέσεις εργασίας από το κράτος και προσφέρουν ΜΟΝΟ νέους σκουπιδότοπους στην χώρα μας.   
14:25
Περικλης : Κυριε Δαρδαλη μεταγραφες μπορουν ν γινουν τωρα που αρχιζουν πλει οφ ή απο καλοκαιρι;
14:27
Στην Α1, αν μια ομάδα δεν έχει εξαντλήσει το όριο αλλαγών, μπορεί να φέρει καινούριους ξένους, ή μπορεί να κάνει συμπληρωματικές προσθήκες.
ΠΧ: Αν ο Ζήσης φύγει από τη Μπάμπεργκ (100% υποθετικό το παράδειγμα, στην Γερμανία θέλουν να τον κρατήσουν μέχρι να πάρει σύνταξη) μπορεί να υπογράψει (πριν τα πλέι-οφ) σε οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα. 
14:27
Δημήτρης : κε Δάρδαλη, καλησπέρα, Θα ήθελα την απόψη σας για το που "πονάει" η ΑΕΚ, σε ποιες θέσεις? Επίσης θεωρείτε ότι αυτό το πηγαινέλα των ξένων έκανε κακό στην ομάδα? Επίσης πιστεύετε ότι θα αποκτήσει το μέταλλο που χρειάζεται για να κερδίζει τα ματς φωτιά που κρίνονται στα τελευταία λεπτά όπως με ΑΡΗ , ΠΑΟ και ΠΑΟΚ φέτος. Τέλος , σαν οπαδός των Chicago Bulls τι πιστευετε ότι έφταιξε για την κακή φετινή τους πορεία (εκτός από τον τραμυατισμό του Νοά). Ευχαριστώ προκαταβολικά.
14:30
Σαφώς στην ΑΕΚ έκαναν κακό οι συνεχείς αλλαγές, που στερούνται βάσης. 
Δηλαδή δεν επιτρέπεται σε μια ομάδα με τόσο συνεπή-αξιόπιστο πρόεδρο που δεν υπάρχει η πίεση κατάκτησης ενός τίτλου, να γίνουν τόσα πολλά λάθη. 
Οι Μπουλς έχουν κακή χημεία παντού. 
Ως πέρσι η διοίκηση έκανε παρεμβάσεις στον Τιμποντό, μέχρι να τον απολύσει. 
Ο Ρόουζ δεν ταιριάζει με τον Μπάτλερ. 
Ο Νοά τσαντίστηκε που έχασε τη θέση βασικού και μετά τραυματίσθηκε. 
Πολλά προβλήματα, συν την απειρία του Χόμπιεργκ που έχασε από νωρίς τη στήριξη του Μπάτλερ. 
14:31
Κάνω μια 10λεπτή παράταση, γιατί βλέπω ότι τα μηνύματα σας είναι πολλά. 
14:31
takhs : ειναι κριμα που ο λεμπρον δεν εχει παρει ενα πρωταθλημα για την πολη του πιστευεις φετος ειναι η χρονια του?
14:32
Κρίμα δεν είναι, γιατί κάνει ότι του... καπνίσει (μην νομίζετε κάτι άλλο) στο Κλίβελαντ. 
Η απόφαση του να πάρουν οι Καβς τον Λοβ και να διώξουν τον Ούιγκινς μπορεί να τους καταδιώκει για χρόνια. 
14:34
Xristos vardos larisa : καλησπέρα ποσό δύσκολο ειναιγια έναν rookie (όχι της λοταρίας)που προέρχεται από το τακτικιστικο πλάνο του κολλεγίου να προσαρμοστεί στο μπάσκετ αλάνας του ΝΒΑ;
14:36
Κοίταξε υπάρχει ένας μύθος για το ότι δουλεύονται σωστά οι παίκτες στο κολέγιο. 
Πρώτα απ' όλα υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό και στις ώρες προπονήσεων εβδομαδιαίως.
Οι ομάδες έχουν συνεχή ταξίδια και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται είτε σε ατομικό επίπεδο το καλοκαίρι, είτε το φθινόπωρο, όπως και στο ΝΒΑ.  
14:36
Δημήτρης από Χαλκίδα : Ρήγα καλησπέρα, πιστεύεις πως ο Ένες Καντέρ της Οκλαχόμα μπορεί να βγει καλύτερος 6ος παίκτης?? Υπάρχει και ο Χασάν Γουαιτσάιντ!!
14:37
Ο Καντέρ δεν παίζει άμυνα, αλλά είναι εξαιρετικός στην επίθεση. 
Έχει τύχη για το βραβείο, ενώ ο Ουάιτσαιντ θα μονομαχήσει με τον Ουάτσον των Μπλέιζερς για το βραβείο του πιο βελτιωμένου
14:38
Peris : Καλησπέρα!έχουμε καμια πληροφορια για τις κλησεις της εθνικης? (ποτε θα αρχισει, αν θα υπαρχει καποια εκπληξη στις προσκλησεις)
14:40
Η προετοιμασία της εθνικής θα ξεκινήσει από 15 ως 20 Ιουνίου, ανάλογα με το πότε θα τελειώσουν οι τελικοί της Α1. 
Νέα πρόσωπα στην προετοιμασία αναμένεται να είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Ταίλερ Ντόρσει, εφ' όσον δεν μείνει στο ντραφτ του ΝΒΑ. 
14:42
Φρρρρρρρρρρρρρρρρ
Η κόρνα της λήξης ακούστηκε. 
Να σας ευχαριστήσω θερμά και να ζητήσω συγγνώμη σε όσους δεν πρόλαβα να απαντήσω. 
Να έχετε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!
ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ 

News 24/7

24MEDIA NETWORK