Μπαρτζώκας: "Στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι δεν ξέρω να διαλέγω παίκτες"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε σε όλα: για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Την πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν, το ζευγάρωμα με την Μπαρτσελόνα, τις επιλογές παικτών τώρα και πριν και το μέλλον του εντός ή εκτός Κράσνονταρ.

Μπαρτζώκας: "Στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι δεν ξέρω να διαλέγω παίκτες"

Η επιτυχία της Λοκομοτίβ Κουμπάν να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας πιστώνεται -κατά κύριο λόγο- στον Γιώργο Μπαρτζώκα που την έστησε από την αρχή και την οδήγησε σε μια πρωτόγνωρη γι' αυτήν επιτυχία. Ο Έλληνας κόουτς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τη διοργάνωση και μίλησε για όλα. Την πρωτόγνωρη εμπειρία του στη Ρωσία, την πορεία ως εδώ, την πρόκληση με την Μπαρτσελόνα, τις επιλογές των παικτών και φυσικά το μέλλον του.

Οι ατάκες του Μπαρτζώκα:

" Πάντα παίζεις για τη νίκη, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας ενδιέφερε τόσο, ιδίως αφότου ήταν το τρίτο παιχνίδι σε μια εβδομάδα. Είμαστε συνέχεια στο δρόμο. Θέλαμε να διαχειριστούμε το χρόνο και να μην έχουμε τραυματισμό

Είναι μια δύσκολη κατάσταση εδώ, γιατί ταξιδεύεις συνέχεια στο εξωτερικό. Υπάρχουν διαφορές στις ώρες και θερμοκρασιών. Έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν ξέρω βέβαια πόσα χρόνια μπορεί να το κάνει κανείς όλο αυτό. Είναι εξοντωτικό".

" Σημασία είχε η πρόκριση στους οκτώ με πλεονέκτημα έδρας. Όλοι το απόλαυσαν μαζί και εγώ. Τώρα θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, είναι πρόκληση τα ματς με την Μπαρτσελόνα".

" Νομίζω ότι έχουμε ισορροπημένη ομάδα με καλούς χαρακτήρες, μόρφωση και καλλιέργεια. Όλοι είναι καλοί συμπαίκτες. Έχουμε μια καλή αμυντικά ομάδα με την καλύτερη επίδοση συνολικά και ανά κατοχή.

Στην επίθεση προσπαθούμε να παίξουμε ομαδικά, έχει παίξει πολύ ρόλο ο Ντιλέινι που θέλει να έχει ευχαριστημένους τους συμπαίκτες του. Δεν τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί του. Θέλαμε να έχουμε περισσότερους σουτέρ στο ρόστερ, αφού στο σύγχρονο μπάσκετ, αν έχεις έλλειμμα υπάρχει πρόβλημα.

Γι' αυτό αποφασίσαμε να θυσιάσουμε τον ψηλό μας, τον Φεζένκο, για να φέρουμε τον Τζάνινγκ".

" Μια ρωσική ομάδα για να γίνει καλό αμυντικό σύνολο απαιτήθηκε μεγάλο διάστημα, προσπάθεια και παίκτες που θα εφαρμόσουν το πλάνο. Γι' αυτό και έχουμε αβαντάζ".

" Υπάρχουν δύο ειδών προσεγγίσεις για τα ματς με την Μπαρτσελόνα. Η μία ανάλυση λέει ότι μετρούν τα ονόματα και η άλλη τι μπάσκετ παίζει κάθε ομάδα. Σέβομαι την πρώτη, αλλά βάσει αυτής δεν έχουμε καμία τύχη, ούτε θα είχαμε τύχη να φτάναμε έως εδώ. Η Μπαρτσελόνα παραμένει φαβορί γιατί έχει τεχνογνωσία και εμπειρία διαχείριση καταστάσεων. Πάντως έχει αδυναμίες και εκεί θα στοχεύσουμε. Για οποιαδήποτε ομάδα θα ήμασταν δύσκολος αντίπαλος. Χρειάζεται ειδική διαχείριση ακόμη και συναισθημάτων. Θα παίξει ρόλο πόσο το ρόστερ μας θα μπορέσει ν' ανταποκριθεί. Είναι ερωτηματικό".

" Έχουμε αγωνιστικό μπάτζετ 5,5 εκατ, το συνολικό πάει άλλο τόσο".

" Πάντα υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες για τις επιλογές παικτών. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό έλεγαν ότι δεν έκανα σωστές επιλογές. Μετράει σε ποια ομάδα είσαι, σε ποια χώρα. Πολλές ομάδες με χρήματα βασανίζονται. Παίρνω πληροφορίες για τον χαρακτήρα και φυσικά θέλω να έχουν κίνητρο, να μην είναι εγωκεντρικοί. Εγωισμό πρέπει να έχουν, τον καλώς εννοούμενο".

" Είχα πρόταση από ομάδα μέσα στη σεζόν. Θα ήταν τυχοδιωκτικό όμως να φύγω για καλύτερα χρήματα, δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Στη Λάρισα έμεινα ένα χρόνο απλήρωτος για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Το ίδιο στο Μαρούσι, γιατί σέβομαι".

" Είναι η περίοδος των φημών. Κάποιες ομάδες που δεν έχουν επιτυχία διαχέουν φήμες για ενίσχυση με παίκτες και προπονητές. Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι αλήθεια. Έχουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της Λοκομοτίβ και με ρώτησαν για τη Μακάμπι και την Εφές. Δεν εμπεριέχουν σεβασμό στους προπονητές που είναι τώρα στις ομάδες, στον οργανισμό. Το αν υπάρχει ενδιαφέρον είναι τιμητικό και χαίρομαι. Δεν έχει σχέση με πρόταση ή οτιδήποτε τέτοιο".

" Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα. Είναι από τις ελάχιστες φορές που πληρώνομαι πριν από την πρώτη του μηνός. Το περιβάλλον, το γήπεδο, οι εγκαταστάσεις , οι γιατροί, όλα είναι καταπληκτικό. Δεν είναι εκκλησία το γήπεδο, το κοινό είναι θερμό, αλλά σέβεται τον αντίπαλο. Οι συνθήκες ζωής, ο καιρός είναι μια χαρά, πάρα πολύ καλές. Το πρόβλημα είναι η λίγκα λόγω των αποστάσεων και ότι το Κράσνονταρ είναι μακριά από τα κέντρα. Από την ομάδα είμαι πολύ ευχαριστημένος και για την ευκαιρία που μου έδωσαν να δείξω τη δουλειά μου. Να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η χρονιά και αν οι συνθήκες το απαιτούν, θα είμαι εδώ".

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έχασαν Φενέρμπαχτσε και Λοκομοτίβ, η Τσεντεβίτα διέλυσε τον Αστέρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK