Μένουν 3 δευτερόλεπτα. Ποιος παίρνει το σουτ;

Σήμερα θα 'βγουν' οι φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκας, μέσω των ημιτελικών που το πιθανότερο είναι να αφορούν 'κλειστά' ματς. Ας δούμε ποιους προτιμούν οι κόουτς την ώρα της μεγαλύτερης κρίσης.

Μένουν 3 δευτερόλεπτα. Ποιος παίρνει το σουτ;

Το New Stats μας έκανε παρέα, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Δεν γινόταν να φτάσουμε στην ολοκλήρωση αυτής, μόνοι. Στην τελική ευθεία για τους ημιτελικούς του φετινού Final Four, έχεις τη δυνατότητα να δεις ποιους παίκτες εμπιστεύονται οι προπονητές στα κρίσιμα φινάλε και τι έχουν κάνει αυτοί που πήραν τα πιο δύσκολα σουτ.

Οι εικόνες που ακολουθούν, αφορούν το πρώτο σουτ έπειτα από τάιμ άουτ, σε 'κλειστό' παιχνίδι (έως 5 πόντων διαφοράς, σε έως 5 λεπτά για το τέλος). Εμείς το εμπλουτίσαμε με τις φορές που οι φιναλίστ πήραν -φέτος- δυνητικά buzzer beater ή winning shots και τι έγινε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές θα αρχίσει στις 19.00 και το ΤΣΣΚΑ-Ρεάλ Μαδρίτης στις 22.00. Η Φενέρ παίζει χωρίς τους Ντατόμε και Λοβέρν. Όλοι οι άλλοι είναι μια χαρά.

Φενέρμπαχτσε

Πεντάδα των πέντε τελευταίων λεπτών ( βάσει όσων έγιναν φέτος, έως το Final Four): Σλούκας, Μαχμούτογλου, Γκούντουριτς, Κάλινιτς, Βέσελι.

> Το παιχνίδι στη Βασκονία, για την 6η αγωνιστική είχε λήξει 72-74. Ουσιαστικά, κρίθηκε με βολές του Ντατόμε στα 6'' για τη λήξη, όταν έκανε το 70-74.

> Για την 7η ημέρα, η Φενέρ επισκέφτηκε το ΣΕΦ. Νίκησε 72-73, το οποίο διαμόρφωσε ο Παπανικολάου ενώ έμεναν 36''. Ακολούθησε άστοχο τρίποντο του Κάλινιτς, άστοχο δίποντο του Ουίλιαμς-Γκος, επιθετικό του Μιλουτίνοφ και νέα άστοχη προσπάθεια.

>Στο ματς που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, το σκορ ήταν 70-73 από το 1.50 πριν τη λήξη, με δίποντο του Καλοϊάρο. Ακολούθησαν: τάπα του Μπλακ στον Σλούκα, άστοχο τρίποντο του Ουίλμπεκιν, 1/2 βολές του Βέσελι στα 19'', άστοχο σουτ δυο πόντων του Κέιν και τριών του Καλοϊάρο.

>Η εμφάνιση της Φενέρ στο ΟΑΚΑ έγινε στις αρχές Δεκέμβρη, για την 11η αγωνιστική. Οι γείτονες νίκησαν 69-81, με τον Κάλινιτς να διαμορφώνει το 66-81 στα 29'' και τον Παπά να βάζει τους τρεις πόντους που λείπουν για το αποτέλεσμα.

>Για την 28η αγωνιστική η Φενέρ πήγε στη Μόσχα κι έχασε από την ΤΣΣΚΑ (70-68). Στα 18'' ο Άλι είχε 1/2 βολες, στα 15'' ο Κλάιμπερν 2/2 και στην εκπνοή ο Σλούκας άστοχο σουτ. Δεν θα το δεις στον πίνακα που ακολουθεί, γιατί δεν ήταν το πρώτο σουτ που έγινε μετά το τάιμ άουτ -το οποίο είχε καλέσει ο Σφαιρόπουλος, στα 30'', με τον Πάργκο να 'χει 1/2.

> Ο Σλούκας διεκδίκησε εκ νέου το δικαίωμα στη διαμόρφωση αποτελέσματος -με buzzer beater- στην τελευταία αγωνιστική της regular season, με τη Μακάμπι. Και 'έφτιαξε' το 78-75.

> Στο δεύτερο ματς των playoffs με τη Ζάλγκιρις, ο Ντατόμε επιχείρησε να δώσει στην παρέα του τη νίκη στο φινάλε. Αλλά αστόχησε και έμεινε το 80-82 ως αποτέλεσμα.

Αναντολού Εφές

Πεντάδα των πέντε τελευταίων λεπτών ( βάσει όσων έγιναν φέτος, έως το Final Four): Λάρκιν, Μίσιτς, Μπομπουά, Μορμάν, Πλάις.

> Την 3η αγωνιστική η Εφές πήγε στη Ρωσία για να παίξει με τη Χίμκι. Νίκησε 84-85, με τρίποντο του Μπαλμπάι στα 2''. Το τελευταίο τάιμ άουτ ήταν στα 11''. Μεσολάβησαν δυο βολές του Μπεμπουά στα 10'' (83-82), 1/2 του Κρόκερ (8'') και ακολούθησε άστοχο σουτ του Μάρκοβιτς στην εκπνοή.

> Η 11η 'στροφή' είχε το παιχνίδι Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης. Έληξε 82-84. Στα 17'' ο Γιουλ έβαλε δυο βολές για το 82-83, ο Αταμάν πήρε τάιμ άουτ και ο Μίσιτς αστόχησε σε τρίποντο (είχε 3/7). Ο Φερνάντεθ πρόσθεσε μια βολή στο φινάλε και τέλος.

>Το πρόγραμμα της 27ης ημέρας, η Αναντολού υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ και έχασε 78-80, εξαιτίας του Χίγκινς και του λέι απ στα 1.6'' για το τέλος -το οποίο θα δεις ποιο κάτω, στο 'κεφάλαιο' της ΤΣΣΚΑ.

> Στο Game 2 των playoffs με την Μπαρτσελόνα, ο Κρούνοσλαβ Σίμον σηκώθηκε για τρίποντο, μετά το τάιμ άουτ του Αταμάν, στα 12''. Αστόχησε και έμεινε στον πίνακα το 72-74.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Πεντάδα των πέντε τελευταίων λεπτών ( βάσει όσων έγιναν φέτος, έως το Final Four): Ροντρίγκεθ, Χίγκινς, Κλάιμπερν, Πέτερς, Χάινς

>Για την 8η αγωνιστική και την εντός έδρας συνάντηση με τη Ζάλγκιρις, ο Κλάιμπερν είχε τη δυνατότητα να λήξει το ματς στην κανονική του διάρκεια. Έχασε όμως, το τρίποντο που δοκίμασε στην εκπνοή. Το τελευταίο τάιμ άουτ ήταν στα 25'' και ο Ουόλτερς πρόλαβε να αστοχήσει πριν τον παίκτη της ΤΣΣΚΑ. Στο 1.07 για τη λήξη της εξτρά περιόδου, πήρε τάιμ άουτ ο Γιασικεβίτσιους, ο Ουόλτερς έχασε σουτ, ο Γκριγκόνις είχε 1/2 βολές (97-95), ο Καβαλιάουσκας 2/2 (97-97), όσες και ο Κλάιμπερν (99-97), με τον Ουόλτερς να αστοχεί εκ νέου στην κόρνα. Εσύ κράτα πως ο Κλάιμπερν έβαλε τις κρίσιμες βολές.

>Στην 9η ημέρα η ΤΣΣΚΑ πήγε στο Μαυροβούνιο, όπου έχασε από την Μπουντούτσνοστ (93-92). Ο Χίγκινς πήρε το τελευταίο σουτ του αγώνα και όπως θα κατάλαβες το έχασε. Το τελευταίο τάιμ άουτ ήταν ενώ έμεναν 1.11''.'

> Στην 26η 'στροφή', ο Παναθηναϊκός πήρε 'διπλό' στη Μόσχα (77-78), χάρη σε τρίποντο του Καλάθη. Στο τέλος.

>Τέσσερις ημέρες μετά, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής έγινε αυτό που είπαμε με την Εφές. Μπορείς να το δεις ακριβώς από κάτω.

Ρεάλ Μαδρίτης

Πεντάδα των πέντε τελευταίων λεπτών ( βάσει όσων έγιναν φέτος, έως το Final Four): Καμπάτσο, Φερνάντεθ, Τέιλορ, Ράντολφ, Ταβάρες

> Στην 15η ημέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στην Τουρκία για να παίξει με τη Φενέρ. Η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε 65-63, χάρη στο καλάθι και φάουλ του Ντατόμε στα 6'' πριν το τέλος. Ο Καμπάτσο είχε την ευκαιρία να πανηγυρίσει buzzer beater. Δεν πανηγύρισε.

> Για την 29η αγωνιστική, η Ρεάλ επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ. Νίκησε 73-74, με τρόπο που μάλλον είναι πρόχειρος ακόμα -αφού δεν έχει περάσει δα, και τόσος καιρός, συν τη σημασία του αποτελέσματος για την έκβαση της regular season.

Photo: Εuroleague.net

News 24/7

24MEDIA NETWORK