Μπερτομέου: "Πάμε στα δικαστήρια με FΙΒΑ"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου με συνέντευξή του στην "Corriere Dello Sport" επιτίθεται στη FIBA, προαναγγέλοντας ότι θα υπάρξουν νομικές κινήσεις από την πλευρά της ευρωλίγκας.

Μπερτομέου: "Πάμε στα δικαστήρια με FΙΒΑ"

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε για τις πρωτοβουλίες της FIBA και το σκληρό τρόπο που επέλεξε να συμμορφώσει τις ομάδες που θέλουν να συμμετάσχουν στο Eurocup.

"Η FIBA κατάλαβε ότι χάνει και από το Eurocup και αντέδρασε με υπερβολικό τρόπο. Θα έλεγα με σκληρό τρόπο. Θεωρώ πως είναι λογική η πρόταση της FIBA σε κάποιες ομάδες να παίξουν στη διοργάνωσή της, αλλά όχι και την αντίδρασή της σε όσες αρνήθηκαν. Το να θες να εξοντώσεις κάποιον δεν είναι λύση, αλλά μια παραδοχή του εκνευρισμού σου. Κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο, ούτε η FIBA. Αν δεν το καταλαβαίνουν, θα το καταλάβουν στα δικαστήρια. Είμαι βέβαιος πως η Ευρωλίγκα θα δικαιωθεί", υποστήριξε ο Μπερτομέου και συμπλήρωσε: "Τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου είναι οι εθνικές ομοσπονδίες. Οι ομάδες που επέλεξαν το Eurocup γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασής τους και ό,τι κι αν συμβεί η Ευρωλίγκα θα είναι στο πλευρό τους. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμείς θα νικήσουμε στο τέλος".

Για το αν υπάρχει περιθώριο διαλόγου, τόνισε: "Ζητήσαμε δύο φορές από τη FIBA να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, αλλά δεν πήραμε απάντηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κυρώσεις ενόψει για τη Χάποελ Ιερουσαλήμ
Η απάντηση της ΕΟΚ στη FIBA

News 24/7

24MEDIA NETWORK