Οι παίκτες παίρνουν το "όπλο" τους!

Η Ευρωλίγκα έβαλε νερό στο κρασί της. Η FIBA ασκεί πίεση με κάθε τρόπο. Το… μπαλάκι έχει πάει πλέον στους παίκτες οι οποίοι ετοιμάζουν τη δική τους ομαδική τοποθέτηση ώστε να βγει το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το αδιέξοδο.

Όλα δείχνουν ότι παρά τις μέχρι πρότινος αντίθετες ενδείξεις οδηγούμαστε έστω και στο «και ένα» στην εξεύρεση λύσης όσον αφορά στο να μην υπάρχουν αγώνες της Ευρωλίγκα στα δύο «παράθυρα» για τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αφενός η Ευρωλίγκα αποφάσισε να μην βάλει αγώνες για το EuroCup, τη 2 τη τάξη διοργάνωσή της, στις δύο εβδομάδες (20-28 Νοεμβριου 2017, 19-27 Φεβρουαρίου 2018) αφετέρου όσον αφορά στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα έχει απλά ειπωθεί από τον Τζορντι Μπερτομεου ότι «δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καλεντάρι μας παρά μόνο αν αποφασισθεί από τη Γενικη Συνέλευση των μετόχων». Δηλαδη και αυτό είναι υπό συζήτηση. Και όσο η Ευρωλίγκα δεν ανακοινωνει το πρόγραμμά της, όλα είναι ανοιχτά.

Αφετέρου η χθεσινή συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκα έβγαλε και μία «μίνι» είδηση ότι οι ομάδες δεν μπορούν να επιβάλουν στους παίκτες να ή να μην αγωνιστούν στις Εθνικές τους ομάδες κάθε που είναι κόντρα στην ανά χώρα νομοθεσία. Ναι, επί της ουσίας η Ευρωλίγκα πέταξε τη μπάλα στους παίκτες που σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν άμεσα δράση.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο λοιπόν όταν η FIBA ανακοίνωσε το καλεντάρι της και υπήρξε η πρώτη αντίδραση της Ευρωλίγκα ότι θα το αγνοήσει, πρώτος ο σύνδεσμος παικτών στην Ισπανία και μετά ο αντίστοιχος στην Ελλάδα (ΠΣΑΚ) εξέδωσαν ανακοινώσεις κατά της απόφασης της Ευρωλίγκα. Πλέον όμως το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και χρειάζονται όχι μεμονωμένες και κατά τόπους (χώρα) αντιδράσεις αλλά μια συλλογική. 

Ο Πανευρωπαϊκός σύνδεσμος παικτών (UBE) είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργός αλλά όπως είπε στο Contra.gr ο Γιάννης Καλαμπόκης ίσως αυτή η ιστορία τον επαναδραστηριοποιήσει. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε συνεργασία με συνδέσμους παικτών ανά την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία) προκειμένου άμεσα, τις επόμενες μέρες, να υπάρχει συνολική τοποθέτηση/αντίδραση των παικτών ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή κάτι που άπαντες εύχονται προκειμένου να μην προκύψει νέος πόλεμος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...