Θα τους ακούν τους παίκτες ή θα κάνουν το δικό τους;

Η ELPA αρχίζει τη δράση της. Θ' ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών συναδέλφων της; Ο χρόνος θα δείξει.

Καιρός ήταν οι επαγγελματίες παίκτες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα ν' αποκτήσουν τη δική τους φωνή. Υπό την προϋπόθεση βέβαια πως η φωνή αυτή θα είναι βροντερή, θ' ανεβάζει τους τόνους όταν κρίνεται αναγκαίο και θα πηγάζει δυναμισμό και πυγμή. Μόνο τότε θα λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν.

Η ELPA, η Ένωση των παικτών που ανήκουν σε ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό με βασικό στόχο να λειτουργήσει για το κοινό καλό και να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα καθενός. Να υπερασπίζεται και να μην συγκαλύπτει. Όπως αντιστοίχως δυναμικά λειτουργεί το όργανο του ΝΒΑ από το μακρινό 1954, ασχέτως αν αναγνωρίστηκε μια 10ετία αργότερα, και έχει εδραιώσει τη θέση του πιέζοντας σταθερά τους ιδιοκτήτες.

Πρώτος πρόεδρος ψηφίστηκε ο Ιταλός Τζίτζι Ντατόμε. Ο αντίστοιχος... Κρις Πολ! Τα νήματα βέβαια θα κινεί ως επί το πλείστον ο Σλοβένος Μπόστιαν Νάχμπαρ ως εκτελεστικός διευθυντής.

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.

Face Control

Ο Βιεϊρίνια βάζει γκολ για κούπες

Ο Βιεϊρίνια 'έσβησε' τον Πρίγιοβιτς. Το γκολ-φάουλ στην Τρίπολη, στο ίδιο λεπτό με τον περασμένο Μάη, ήταν επίδειξη ανωτερότητας. Οπως ακριβώς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Γκολ τίτλου.